spot_img
spot_imgspot_img
21 C
Vaslui
07-iun.-2024

Doi huseni si o supãrare mare: record de procese si plângeri penale, într-un caz încurcat de autoritãti!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ITE ÎNCURCATE… Plângeri peste plângeri, în cazul „Dieac- Neculau”, speta care reprezintã, probabil, cel mai vechi conflict pe fond funciar din municipiul Husi. Din cauza faptului cã în 2005, Primãria Husi si-a dat concursul la emiterea unui titlu de proprietate ilegal, o sarabandã întreagã de dispute între mai multe familii s-a iscat. Nici dupã 13 ani apele nu s-au linistit, astfel cã Dieac Vasile si Neculau Vasile au rãmas sã îsi dispute si în 2018 cele din urmã bucãti de pãmânt. Instanta i-a dat dreptate lui Vasile Dieac, iar Neculau a fost executat silit. Numai cã o bucatã de teren de aproape 1500 mp încã a rãmas în posesia lui Neculau, care si-a mai pãstrat o casã acolo, exact ca un cui a lui Pepelea. Dacã în urmã cu o lunã, Neculau se plângea public de faptul cã Dieac vine sã îl execute cu buldozerul, iatã cã acum e rândul lui Dieac sã reclame cã adversarul sãu i-a distrus un gard împrejmuitor. Oricum, sunt vreo 4 – 5 plângeri penale la Politia Husi, depuse ba de unul, ba de altul, în aceeasi spetã stufoasã si, aparent, fãrã sfârsit.

Ceea ce a încurcat Primãria Husi în 2005, nici instanta nu prea a reusit sã descurce! Iatã, sunt 13 ani de când mai multe familii au dus greul unor procese, intentate pentru o suprafatã de teren, din cartierul Brosteni, pentru care autoritãtile au emis, la un moment dat, douã titluri de proprietate. Dacã, între timp, lucrurile s-au clarificat cumva, titlul lui Vasile Neculau fiind anulat si el devenind rãspunzãtor de toate relele decurse din întreaga situatie, unul dintre cei pãgubiti de Vasile Neculau, Vasile Dieac, continuã si în 2018 bãtãlia cu Neculau. Terenul de aproape 1500 mp, care a ajuns în posesia lui Dieac, în urma executãrii silite, rãmâne disputat în continuare, cãci Vasile Neculau si sotia nu vor sã pãrãseascã locuinta aflatã pe acel teren. De aici, o întreagã sarabandã de dispute, plângeri penale, certuri si, mai nou, acte de distrugere…

„A distrus gardul si-a pus si cutie postalã, înfiptã într-un bãt pe proprietatea noastrã!”

Vasile Dieac s-a plâns în aceste zile politistilor huseni de faptul cã Neculau i-a distrus gardul cu care a împrejmuit suprafata de teren de la care este toatã zâzania. „În ziua de 03. 07.2018, orele 06.30 am venit în Husi pentru rezolvarea unor probleme familiale si am trecut si pe la proprietatea noastrã din str. Cãlãrasi nr. 73, din municipiul Husi, judetul Vaslui. La fata locului am constatat cã gardul de la intrare este distrus, stâlpul de sustinere a gardului era luat si afisele cu accesul interzis pe proprietatea noastrã dispãrute, iar masina proprietatea lui Nicolau Vasile era parcatã pe proprietatea noastrã. Deci, a distrus gardul si-a pus si cutie postalã, înfiptã într-un bãt pe proprietatea noastrã. Am fãcut poze care demonstreazã cele constatate si le voi trimite prin corespondentã la dosarul cauzei. Poate este relevant pentru parchet sã precizãm cã pe rolul instantei de la Judecãtoria Husi se aflã urmãtoarele dosare civile”, a scris Vasile Dieac, în plângerea adresatã Politiei, însiruind numele a douã astfel de dosare, unul dintre ele fiind cel în care cere instantei sã îi anuleze lui Neculau adresa din cartea de identitate. De partea cealaltã, Neculau se plângea dãunãzi cã Dieac a venit sã îl execute cu un buldozer, motiv pentru care s-ar fi temut pentru viata lui. În replicã, Vasile Dieac a spus: „Doamne fereste, ce om mincinos! Dacã eu am împãcat un utilaj, a fost pentru cã aveam nevoie la terenul meu. Acolo el are o casã, la care eu am tãiat curentul, apa, tot ceea ce trecea pe pãmântul meu, dar el continuã sã rãmânã în casa care se aflã pe pãmântul pe care sunt proprietar. Nu are niciun act pe casã, nu are nimic, dar acolo vrea sã stea de ambitie. Sper ca Politia sã facã dreptate”, a spus Vasile Dieac. Dacã tot acest rãzboi s-a început în 2005, la cum se desfãsoarã lucrurile, este greu de anticipat unde se va opri acest caz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.