spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

O familie sãracã din comuna Osesti a fost “adoptatã” de un lector universitar din Suceava

- Advertisement -

CARITATE… O familie extrem de sãracã din satul Pãdureni, comuna Osesti, formatã din sase copii si mama lor, a fost “adoptatã” de o suceveancã. Oana Ursache, în prezent profesor invitat la Universitatea Granada din Spania, a fost foarte impresionatã de cazurile sociale descoperite de Magda Sãvuicã în judetul Vaslui, initiatoarea campaniei “Dragostea în actiune” fiind de altfel cea care i-a indicat si familia pe care s-o adopte.

Mãmã a doi copii, suceveanca a declarat, pentru ziarul Monitorul de Suceava, cã în fiecare lunã va trimite douã pachete familiei “adoptate” din judetul Vaslui, “unul cu cele trebuincioase casei si unul cu mâncare si musai scrisori fiecãruia dintre copii. Si cãrticele si jucãrii. O sã le trimit pãturi, asternuturi, un covor si la varã o sã merg sã le vãruiesc casa si îi iau la mine, la Humor, o sãptãmânã. Magda (n.r. Sãvuicã) o sã le ducã azi si o sobã sã le-o instaleze în casã. Copiii ãstia au nevoie în fiecare zi de noi, nu doar de Crãciun”, a spus Oana Ursache. Aceasta i-a invitat pe toti cei care au un trai de viatã mai bun sã ajute astfel de familii nevoiase.

Magda Sãvuicã, tânãra din Bucuresti care se luptã cu sãrãcia din Vaslui

Impresionatã de cazurile sociale din Vaslui, Magda Sãvuicã, o tânãrã din Bucuresti a initiat campania de ajutorare a copiilor nevoiasi din judet, “Dragostea în actiune”. Magda vine de câtiva ani în judetul Vaslui: “eram într-un moment în care nu mã regãseam. Cineva m-a invitat sã merg, iar atunci am descoperit o altã lume. Când mergi acolo, începi sã fii coplesit de ceea ce vezi. Îti doresti sã schimbi vieti si nu poti. E prea mult de fãcut, prea mult dintr-o datã. Poate multi sunt de pãrere cã nu e cea mai beneficã modalitate sã te duci sã-i ajuti o datã, sã dai ceva si sã pleci. Însã noi am ajuns la concluzia cã o zi fericitã din viata unui copil s-ar putea ca mai târziu sã-i schimbe viata. Nu stim cum, dar sperãm si ne rugãm sã fie bine. Îi privesti si uiti de tine, uiti de tot ce ti se întâmplã tie în lumea ta micã. Acolo viata se vede altfel, pentru cã problemele sunt altele. Varianta noastrã idealã este sã gãsim familii care îsi trimit copiii la scoalã, care îsi doresc o viatã mai bunã si care sunt gata sã lucreze alãturi de cineva, iar apoi sã-i punem în legãturã cu alte familii din Bucuresti, de exemplu, care îsi doresc sã-i ajute pe parcursul anului. Acum ceva timp am gãsit o familie care a mers acolo si au botezat un copil. Iar de atunci îi tot ajutã. Pe lângã cadouri si jucãrii, noi, când ne ducem la ei, ne place sã stãm de vorbã, sã le ascultãm povestile si sã le încurajãm visurile” declara Magda Sãvuicã la începutul periplului sãu prin judetul Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.