spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

Clubul Rotary Bârlad a premiat excelenta si a distrat audienta! | FOTO

- Advertisement -

GALÃ…Asa cum ne-a obisnuit, de 17 ani, Clubul Rotary Bârlad a premiat si în acest an olimpicii bârlãdeni din anul scolar 2017-2018. Pe scena Teatrului V.I.Popa au urcat, rând pe rând, 13 elevi care au obtinut premii sau mentiuni la olimpiadele nationale scolare. Pe lângã cei 13, au mai fost premiate si douã performante la douã concursuri nationale – unul de IT si unul pentru cel mai bun plan de afaceri din România, unde Bârladul a luat locul I. Dupã premiere, Clubul Rotary Bârlad a oferit celor prezenti posibilitatea sã urmãreascã actorii Teatrului National de Comedie Bucuresti, care au jucat excelent în piesa „Amanta” în regia lui Armand Calotã. Cea mai bunã comedie care se joacã la ora actualã pe scenele românesti, dupã cum a precizat reprezentantul teatrului bucurestean.

Clubul Rotary din Bârlad a organizat vineri, 23 noiembrie, la Teatrul „V.I.Popa” din localitate cea de a 17-a editie a Galei Excelentei din Bârlad. 13 elevi la liceele din localitate, toti premianti la olimpiadele nationale din anul scolar 2017-2018, au primit din partea membrilor Clubului Rotary o diplomã de merit si premii în bani. Patru dintre ei au primit câte 1000 de lei, pentru cã s-au remarcat, luând locul locurile I la olimpiadele nationale: Premiul I – Valentin Funaru ( Colegiul National Ghe. Rosca Codreanu) la Olimpiada de Geografie, Georgiana Hutuleac (Olimpiada de Religie), Liviu Lucian Albu (Olimpida de Interpretare instrumentalã – flaut), Alice Beatrice Giuscã (olimpiada de Psihologia vârstelor). Pentru premiul II s-au acordat câte 800 de lei elevilor: Antonia Georgiana Zavate (olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene), Cristina Gabriela Stavãr (olimpiada de Pedagogie – Psihopedagogie specialã) si Denisa Dorina Gherasim Tonitã (olimpiada de Arte Plastice – Graficã). Premiul III a fost premiat cu câte 600 de lei – Andreea Adina Gîbu (olimpiada de Tehnologii – Turism si alimentatie), Elena Bianca Manoliu (olimpida de Managementul elevilor) si Vasile Burghelea (olimpiada de Industrie textilã si pielãrie). Cu 500 de lei a fost premiatã si singura elevã care a obtinut mentiune la olimpiada internationalã de Limba rusã, respectiv Irina-Demetra Susnea. Dupã ce au fost premiati olimpicii, rotarienii bârlãdeni au acordat încã patru premii, a câte 1000 de lei, celor care au obtinut locurile I la concursuri nationale si anume: Antonio Alexandru Ganea (concursul de Proiecte IT & C InfoEducatie 2018) si echipei „TRADDIS”, compusã din elevii Cosmin Mihai Sava, George Cãtãlin Baciu si Daniel Leonard Toporas a ocupat tot locul I, însã la concursul national „Jar Company of The Year” („Cel mai bun plan de afaceri”).

Dupã premierea elevilor a urmat … premierea spectatorilor!

RECOMPENSÃ…Banii pentru premierea olimpicilor bârlãdeni au fost strânsi din vânzarea biletelor la spectacolul de teatru „Amanta”, o adaptare dupã „Încurcã lume” de Adolf de Hertz, pus în scenã de Armand Calotã. Piesa de teatru a fost jucatã de marii actori ai scenelor românesti de la Teatrul de Comedie din Bucuresti: Ileana Olteanu, Eugenia Serban, Ovidiu Cuncea, Dorin Andone si Gavril Pãtru, cel din urmã fãcând un rol de exceptie! Publicul bârlãdean a fost foarte încâtat de prestatia actorilor bucuresteni pe care i-a rãsplãtit cu aplauze la scenã deschisã în timpul jocului si cu minute bune de aplauaze dupã terminarea spectacolului. Prin aceastã piesã de teatru, actorul Armand Calotã si-a dorit sã împlinescã ultima dorintã a mãtusii sale, marea actritã a teatrului românesc, Elvira Godeanu, care nu a apucat sã joace rolul titular. „Armand dragã, principiile mele în viatã dupã care m-am ghidat au fost: modestia, bunãtatea, respectul si, cum se spune la Târgu-Jiu (n.r. a fãcut clasele primare acolo), am stat în banca mea! Un mare artist fãrã caracter devine perisabil dupã moartea lui! Am vrut sã joc <<amanta>> în piesa lui Herz pentru cã era ceva ce nimeni nu mã credea în stare! Când apãream pe scenã, emblema de Marea Doamnã a Teatrului mã ambitiona sã joc si roluri de asemenea facturã!”, îi povestea actrita, în urmã cu cîtiva ani, nepotului sãu, Armand.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.