spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
07-mai-2024

Vasluienii interesati pot accesa Programul «Prima casã»

- Advertisement -

DEBUT…Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) anuntã lansarea Programului Prima Casã 2019, ca urmare a primirii din partea Ministerului Finantelor Publice, a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei din plafonul total de 2 miliarde lei alocat pentru anul 2019. Programul Prima Casã 2019 beneficiazã de aceleasi conditii de acordare a garantiei statului român pentru finantãrile aprobate de bãncile participante.

Începutul anului 2019 marcheazã pentru FNGCIMM, în calitate de mandatar al statului prin Ministerul Finantelor Publice, debutul unei etape noi în derularea proceselor operationale dedicate Programului Prima Casã, si totodatã, materializarea unuia dintre principalele obiective strategice ale institutiei – digitizarea si automatizarea fluxurilor interne de lucru, ca urmare a implementãrii unor proiecte demarate in cursul anului 2018. „Timp de 10 ani, Programul Prima Casã a extins în mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu vârste pânã la 35 de ani, oferindu-le sansa de a achizitiona o locuintã. Eficienta si notorietatea programului se bazeazã pe parteneriatul construit între statul român, ca initiator, FNGCIMM, bãncile finantatoare si beneficiari, care au privit cu responsabilitate oportunitatea unicã de a accesa un credit imobiliar în conditii foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% si cu costuri totale de finantare plafonate. Pânã la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare pentru achizitionarea sau constructia de locuinte pe întreg teritoriul României. Suntem pregãtiti de lansarea etapei corespunzãtoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operationale îmbunãtãtite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situeazã în tendintele actuale din sectorul financiar,” declarat Gheorghe Lãpãdat, Director General al FNGCIMM.

Vasluienii care vor casã prin acest program au 15 bãnci finantatoare

Programul Prima Casã 2019 va fi derulat prin intermediul a 15 bãnci finantatoare: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Româneascã, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank. Plafonul total al garantiilor ce pot fi emise în anul 2019, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanta de urgentã a Guvernului nr. 60/2009, aprobatã cu modificãri si completãri prin Legea nr. 368/2009, cu modificãrile si completãrile ulterioare, este în cuantum de 2 miliarde lei si a fost aprobat prin Hotãrârea de Guvern nr.93/2019. Noua aplicatie de extragere / prelucrare automatã a informatiilor, denumitã la nivelul FNGCIMM „Alex”, utilizeazã tehnologia OCR – Recunoasterea Opticã a Caracterelor (Optical Character Recognition) si faciliteazã transferul automat al datelor primite de la partenerii bancari în sistemul informatic al institutiei. Se reduce astfel la minim riscul de eroare cauzat de interventia manualã în colectarea de date necesare analizãrii solicitãrilor de garantare, timpul necesar solutionãrii putând fi considerabil diminuat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.