spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
07-mai-2024

Protest anti-Facebook al primãritei din Solesti! |VIDEO

- Advertisement -

SPORTIVII NOCTURNI… De aproape trei luni de zile, în comuna Solesti se petrece un fenomen interesant. Din ce în ce mai multi copii abandoneazã calculatoarele si retelele de socializare pentru a face miscare. Aproape zi de zi, în jur de 10 prichindei, alãturi de Mona Bujor, edilul comunei, strãbat kilometri buni la pas, pentru o sãnãtate mai bunã. Fenomenul este pe placul nu doar al celor mici, ci si al pãrintilor acestora, care nu de putine ori s-au alãturat miscãrii. “Îi mai scot de pe Facebook si de la jocurile de pe calculator. Mergem pânã la baraj si înapoi, în pas rapid” ne-a declarat primãrita din Solesti.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul cã tinerii din ziua de azi, mai ales copiii, folosesc exagerat de mult tehnologia avansatã. Unul dintre cele mai nocive “rezultate” ale progresului tehnologic este computerul. Cu toate acestea, multi copii dezvoltã o relatie bolnãvicioasã cu calculatorul, a cãrui îndepartare le poate provoca adevãrate crize. Problemele cu vederea reprezintã o altã bilã neagrã a folosirii în exces a calculatoarelor. Care este explicatia medicalã? Ochii tineri, insuficient dezvoltati, nu au abilitãtile oculare motorii specifice ochiului matur. Doar niste ochi complet dezvoltati pot suporta stresul unei utilizãri îndelungate a computerului.

Fenomenul de la Solesti

Comuna Solesti reprezintã un tãrâm aparte, în care tehnologia pare sã piardã din ce în ce mai mult teren, în favoarea sportului. Asta datoritã primãritei Mona Bujor, care de aproape trei luni a format un grup care searã de searã iese la alergat, aproape 5 kilometri. Aproximativ 10 copii, însotiti de edilul comunei, merg la pas pânã la digul de pe baraj, urmând ca spre casã sã se întoarcã în alergare. Fenomenul are din ce în ce mai multi adepti, chiar si în rândul celor de vârsta a doua. “Miscarea este noua mea pasiune. Am creat un grup de vreo zece copii si facem un pic de sport. Îi mai scot de pe Facebook si de la jocurile de pe calculator. Mergem pânã la baraj (n.r. digul de la acumularea Solesti, care se aflã la 5 kilometri de centrul satului), si înapoi în pas rapid. Mai bine spus, mãrsãluim. Cei mai mici merg cu trotineta, fiindcã scopul nostru nu este sã ne antrenãm pentru Olimpiadã, ci sã ne simtim bine. Suntem o gascã veselã care se distreazã”, ne-a spus primãrita de la Solesti. Gasca este formatã din copii de toate vârstele, de la grupa zero pânã la clasa a VIII-a.

Românii, pe primul loc în Europa în privinta consumului de programe tv

Initiativa primãritei de la Solesti este cu atât mai lãudabilã cu cât statisticile plaseazã tara noastrã drept cea mai mare consumatoare de programe tv. Potrivit unui studiu al institutului francez Mediametrie, România detine recordul în Europa în privinta consumului de programe de televiziune, cu 5 ore si 30 de minute pe persoanã/ zi, fiind urmatã de Grecia (4 ore si 33 de minute) si Spania (4 ore si 6 minute). O statisticã la la fel de îngrijorãtoare îi are în prim-plan si pe copii. Conform datelor oficiale, în România, un copil petrece circa 22,7 ore pe sãptãmânã în fata unui ecran (calculator sau televizor), în vreme ce în Olanda si Belgia timpul petrecut este de circa 15 ore. Tara noastrã este surclasatã doar de Bulgaria, cu 25 de ore. Specialistii spun cã determinantã pentru aceste cifre este existenta unui calculator în camera celui mic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.