spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

O bârlãdeancã condamnatã prin acord de recunoastere a vinovãtiei cu DNA!

- Advertisement -

CU SUSPENDARE…Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus în luna martie, sesizarea Tribunalului Vaslui, cu privire la acordul de recunoastere a vinovãtiei, a bârlãdencei Oneta Apostu. Aceasta este acuzatã de sãvârsirea complicitãtii la infractiunea de folosire sau prezentare cu rea-credintã de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, dacã fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Femeia a ajutat o persoanã din comuna Suletea, sã obtinã acte false pe care aceasta le-a depus la AFIR, unde a obtinut fonduri nerambursabile fãrã drept, de peste 178 000 de lei. Procurorii au stabilit, în baza acordului de recunoastere a vinovãtiei, pedeapsa de 3 ani cu suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Dosarul este acum la Tribunalul Vaslui, judecãtorii urmând a valida sau nu, acordul de vinovãtie încheiat cu inculpata Oneta Apostu.

În acordul de recunoastere a vinovãtiei, procurorii au retinut cã: „În cursul anului 2012, în contextul solicitãrii unui sprijin financiar pentru Mãsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpata Apostu Oneta a ajutat o persoanã sã întocmeascã si sã depunã la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, în completarea cererii sale de finantare, mai multe documente false (un contract de vânzare-cumpãrare, o încheiere a Biroului de Cadastru si Publicitate Imobiliarã Bârlad, extrasul de Carte Funciarã pentru Informare).Prin aceste demersuri persoana respectivã a obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 178.840 lei. În prezenta apãrãtorului ales, inculpata Apostu Oneta a declarat expres cã recunoaste comiterea faptelor retinute în sarcina sa, acceptã încadrarea juridicã pentru care a fost pusã în miscare actiunea penalã si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv: 3 ani cu suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioadã de 2 ani de la rãmânerea definitivã a hotãrârii de condamnare, a drepturilor de: a fi ales în autoritãtile publice sau în orice alte functii publice si a ocupa o functie ce implicã exercitiul autoritãtii de stat”, se specificã în comunicatul DNA trimis cãtre mass media.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Apostu Oneta va presta o muncã neremuneratã în folosul comunitãtii pe o perioadã de 90 de zile în cadrul Primãriei Municipiului Bârlad judetului Vaslui sau Primãriei comunei Suletea judetul Vaslui. Dosarul de urmãrire penalã în ceea ce o privește pe inculpata Apostu Oneta, împreunã cu acordul de recunoastere a vinovãtiei au fost trimise Tribunalului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.