spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
27-mai-2024

Un „clan” terorizeazã o familie, politia lucreazã un singur schimb!!

- Advertisement -

NEDREPTATE… O familie de tineri din satul Vadurile, comuna Iana, este terorizatã de câteva zile de fratii Grãdinaru din sat, de care se teme toatã suflarea localitãtii. Aceastã familie, care se compune din bãtrânii pãrinti plus vreo cinci frati si douã surori, toti cu casele unele lângã altele,fac legea prin sat, terorizând si amenintând oamenii, astfel cã au câteva dosare penale în „lucru” la Sectia 8 Politie Ruralã Iana. Si acolo stau, în timp ce fratii Grãdinaru, ciobani si la propriu, si la figurat, fac victime noi. Familia Olaru, compusã din sot, sotie, si patru copii, este venitã de doi ani din Austria, unde au muncit 17 ani ca sã aibã din ce sã-si facã un rost acasã, în România. De doi ani îsi vãd de treaba lor, fãrã sã deranjeze pe nimeni, iar acum au ajuns scuipati, amenintati cu moartea, li se tine calea, iar copiii (doi la scoalã si doi la grãdinitã) au ajuns sã meargã la psiholog pentru cã au cosmaruri. Au depus la Politia Iana reclamatie sau plângere prealabilã cum este legea, pentru amenintare, dar … nimic. Politia spune cã existã un dosar penal în lucru pentru acuzatia de amenintare, si tot politistii spun cã faptele fratilor Grãdinaru … sunt minore si nu prea au ce sã le facã! Adicã într-o comunitate terorizatã de o grupare familialã ca cea a fratilor Grãdinaru, trebuie sã fii omorât ca ciobanii din acea familie sã rãspundã pentru faptele lor! Familia Olaru merge la Parchetul Bârlad pentru a depune plângere împotriva fratilor agresivi si a politistilor care nu-si fac treaba asa cum trebuie conform legii!

Poveste incredibilã în comuna Iana, satul Vadurile, unde Alexandra Olaru, de 32 de ani, sotul ei si cei patru copii ai lor, trãiesc într-o adevãratã teroare, din cauza unor frati, Mihai si Alexandru Grãdinaru. Alexandra si familia ei sunt veniti în satul Vadurile de doi ani, dupã ce au locuit 17 ani în Austria. S-a gândit, dupã moartea tatãlui, sã vinã acasã, în comuna lor (Iana), sã fie lângã mama ei si sã îsi creascã pruncii în tara lor. Numai cã s-a lovit de ceea ce la noi în tarã este deja un obicei: mojicia si lipsa de educatie a unor indivizi care, dupã ce au realizat cã poti cumpãra orice cu bani, se laudã cã au politia la degetul cel mic si terorizeazã pe oricine li se împotriveste.

Cosmarul tinerei familii Olaru: familia Grãdinaru!

Iatã ce ne-a povestit Alexandra, rugându-ne sã o ajutãm sã-si mediatizeze povestea. „Tatãl meu, Costicã Codreanu, a fost primarul comunei Iana. Eu am plecat de mult în Austria, unde am stat 17 ani si de unde m-am întors acum doi ani, cu toatã familia mea, cei patru copii si sotul. Am decis sã ne stabilim la Vadurile, unde am ridicat în timp o casã, am deschis o afacere, care n-a mers, si acum am suspendat-o, pânã când vom decide ce vom face. Nu deranjãm pe nimeni, nu avem nimic cu nimeni. Acum mai bine de o sãptãmânã, am avut surpriza, când veneam pe drum de la scoalã de la copii, sã trec pe drum pe lângã Alexandru Grãdinaru, un individ care face parte dintr-o familie mare, are vreo cinci frati si douã surori, toti cu casele unele lângã altele si care sunt foarte agresivi. Nu stiu, am înteles cã acum câtiva ani au avut un conflict cu socrul meu de la un teren, l-au bãtut pânã erau sã-l omoare pe un frate al socrului, nu stiu exact, nu m-am bãgat, nu e treaba mea, sunt problemele socrului. Dar acum, când m-a vãzut cu masina a început sã mã scuipe, sã mã înjure si sã-mi scuipe si copii, care se uitau pe geam. Am oprit masina si m-am dat jos, întrebându-l ce are cu noi. A început sã tipe la mine, a iesit si un alt frate de-al lui, Mihai Grãdinaru, dintr-o casã de-a lor, cu o teavã de doi metri în mânã si au început sã tipe, sã mã ameninte cu moartea.. Sotul meu a spus sã mã sui în masinã si sã plecãm, cã plângeau copiii de fricã. Am sunat la 112, mi-au fcut legãtura cu Politia Bârlad, dar cei de acolo au spus cã nu au cum sã trimitã politistii de la Iana acolo, cã sunt plecati la instruire si cã va veni o patrulã de politie mai târziu. Am tot asteptat dar nu a mai venit nimeni, asa cã am plecat de acolo si, a doua zi, m-am dus la Politia Iana si am depus plângere.”, ne-a spus Alexandra.

Cosmarul continuã.. politia cu mâinile în sân, copiii familiei Olaru la psiholog!

Alexandra Olaru continuã povestea de groazã, care devine din ce în ce mai palpitantã si mai urâtã! „I-am spus agentului de politie Dumitriu, de la politia din Iana, ce s-a întâmplat, si a spus cã se va ocupa, cã era grãbit sã prindã un nebun care nu stiu ce fãcea… A trecut o sãptãmânã, iar între timp fratii Grãdinaru au fost anuntati cã am depus plângere împotriva lor si au început cu amenintãri cã îmi vor aranja sotul când se duce la câmp, cã mã vor << dejghina>> când mã prind, cã sã am grijã la copii. M-am sãturat sã fiu terorizatã de astfel de indivizi, copiii mei nu dorm noaptea, plâng, au cosmaruri, merg cu ei la psiholog. Când am fost vineri, pe 31 mai, la politia Iana, agentul Dumitriu mi-a spus cã fapta nu este asa de gravã încât sã se ocupe imediat, iar cei doi au depus si ei plângere împotriva sotului meu cã i-ar fi amenintat cu cheile de la masinã!! Asa ceva nu s-a întâmplat, iar când vãd ce pasivi sunt politistii când le semnalezi asemnea cazuri de amenintare sunt îngrozitã! Mi-am luat avocat, pentru cã am de gând sã fac o plângere penalã atât împotriva familiei Grãdinaru, cât si împotriva politistilor care nu rezolvã dosarele acestor indivizi certati cu legea, care terorizeazã un întreg sat! Nu mã las pânã nu se face dreptate!”, ne-a spus Alexandra.

Politistii de la tarã lucreazã un singur schimb si fac schimbul de noapte … de acasã!

Am solicitat la IPJ Vaslui detalii despre acest caz si ni s-a spus cã existã un dosar în lucru. „La Politia Iana existã un dosar penal în lucru, pentru comiterea infractiunii de amenintare”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. De altfel, dosarele penale în „lucru” la Politia Iana, pe numele fratilor Grãdinaru Mihai, Alexandru si cine mai stie a cãrui frate, existã dar … lipseste cu desãvârsire finalitatea lor. Chiar si primarul actual, Ionut Totolici, ne-a precizat cã cei din familia Grãdinaru, care sunt vreo cinci frati si douã surori, au multe dosare penale la politie lãsate asa, în dorul lelii prin sertare, fãrã finalizare. Explicatia ar fi cã în comunele din România, mai ales în cele unde infractionalitatea este la cotele cele mai înalte, nu mai existã program de lucru pentru politistii de la tarã, dupã orele 16:00! Sediile posturilor de politie de acolo se închid mai repede decât la Primãrie sau la birtul din sat! Da, în judetul în care politistii sunt chemati zilnic sã aplaneze, în medie, cel putin 8 conflicte, posturile de politie se închid dupã ora 16:00 iar mascatii – cei antrenati special pentru a face fatã situatiilor delicate – nu se aflã nici ei non-stop la datorie! În judetul Vaslui sunt prea multi angajati la politie … lipsã. În mediu rural, cu greu gãsesti un politist dupã ora 16:00. Un ofiter de la Serviciul de Actiuni Speciale a declarat, sub protectia anonimatului, cã nu are destui colegi si pentru tura a treia. De la miezul noptii pânã la opt dimineata… se asigurã interventia de la domiciliu. În zilele de weekend se lucreazã de la ora 10:00 dimineata pânã la ora 22:00 seara. Se ajunge si dupã o orã, o orã si jumãtate, la evenimentele solicitate. Au fost persoane vãtãmate, lucru care se putea evita prin simpla noastrã interventie în timp util dacã eram la serviciu în momentul respectiv”., a spus ofiterul de la SAS. Lucru care este cunoscut la nivel de inspectorat si minister, dar care îi lasã reci pe sefi! Acei sefi cãrora li se pare normal ca politistii sã aibã program ca la Primãrie! Care cred cã politistii sunt politisti-functionari, iar siguranta cetãtenilor care contribuie la bugetul cel mare de unde le sunt plãtite salariile cele mari si pensiile speciale, nu meritã sã le fie asiguratã siguranta! Acei sefi care sunt mai spãgari decât politicienii ce au aprobat o astfel de lege, prin care au fost desfiintate Posturile de Politie Rurale!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.