spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
27-mai-2024

UPDATE: 48 de ore de alerta maxima pentru ISU Vaslui! | FOTO VIDEO

- Advertisement -
UPDATE : ISUJ „Podul Înalt” Vaslui a intervenit în ultimele 48 ore astfel:
– evacuarea apei din 80 de curți în localitățile Valea Mare, Negrești, Dumeștii Noi, Bârlad, Brodoc, Muegeni, Schineni, Carja;
–  evacuarea apei din 13 case inundat in localitățile: Bârlad, Carja, Brodoc, Dumești, Zorleni, Pogana;
– 6 autoturisme scoase din aluviunile aduse pe șosele, pe DJ 283 Perieni – Pogana, în localitatea Brodoc și pe DE 581;
– Evacuarea apei dintr-o fermă, în localitatea Carja;
– eliberarea carosabilului de aluviuni pe DJ 244 I și 242 C;
– două misiuni de recunoaștere și supraveghere în punctele sensibile ale râurilor Bârlad și Tutova.
– În acest moment se fac pregătiri pentru viitură de pe râul Tutova, care va ajunge în comuna Pogana în cursul acestei după amiezi; Sunt încărcați aproximativ 400 saci cu nisip pentru a proteja 4 case și 6 curți de apa care a inundat deja c 350 metri liniari din drumul care face legătura între satele Bogești și Pogana.

STIRE INITIALA : Pericol de viitura la Pogana, autoritatile in alerta

ISUJ „Podul Înalt” Vaslui a intervenit în ultimele 48 ore astfel: – evacuarea apei din 80 de curți în localitățile Valea Mare, Negrești, Dumeștii Noi, Bârlad, Brodoc, Muegeni, Schineni, Carja;-  evacuarea apei din 13 case inundat in localitățile: Bârlad, Carja, Brodoc, Dumești, Zorleni, Pogana;- 6 autoturisme scoase din aluviunile aduse pe șosele, pe DJ 283 Perieni – Pogana, în localitatea Brodoc și pe DE 581;- Evacuarea apei dintr-o fermă, în localitatea Carja;- eliberarea carosabilului de aluviuni pe DJ 244 I și 242 C;- două misiuni de recunoaștere și supraveghere în punctele sensibile ale râurilor Bârlad și Tutova.- În acest moment se fac pregătiri pentru viitură de pe râul Tutova, care va ajunge în comuna Pogana în cursul acestei după amiezi; Sunt încărcați aproximativ 400 saci cu nisip pentru a proteja 4 case și 6 curți de apa care a inundat deja c 350 metri liniari din drumul care face legătura între satele Bogești și Pogana.

ULTIMA ORA… In urma ploilor torentiale, cazute in ultimele zile, debitul paraului Tutova a crescut intr-un mod ingrijorator, motiv pentru care autoritatile se asteapta la o viitura, in dreptul comunei Pogana. Pompierii militari din cadrul ISU Vaslui monitorizeaza zona si construiesc un dig din saci de nisip, care sa amortizeze posibilul impact al viiturii. In zona a fost aseara si astazi prefectul de Vaslui, Eduard Andrei Popica. Acesta a precizat: “S-ar parea ca nu mai este nevoie sa evacuam localnicii din casele in pericol de inundatii, deoarece, de aseara si pana acum, debitul paraului a ramas acelasi. Autoritatile (ISU Vaslui si voluntarii din Pogana) sunt mobilizati la fata locului, pentru a interveni prompt in orice moment se intampla sa vina viitura”, a declarat prefectul de Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.