spot_img
spot_imgspot_img
11 C
Vaslui
27-mai-2024

Au fugit la mare sã facã bani, dar au dat un ocol si la munte!

- Advertisement -

ELEVE FÃRÃ MINTE

VISE…Douã adolescente, ambele aflate în plasament familial si colege la Liceul Tehnologic „Ghenutã Coman” din Murgeni si-au luat viata în piept, dar nu au reusit decât sã punã pe jar cele douã familii în grija cãrora se aflã. Fetele, una de 16 ani si cealaltã de 17 ani, obisnuiau sã meargã la liceu împreunã, dar marti, 4 iunie, nu s-au mai întors acasã de la cursuri. Întrucât nimeni nu stia unde au dispãrut, asistentele maternale au anuntat imediat autoritãtile, DGASPC si Politia. Oamenii legii le-au dat în urmãrire nationalã si dupã douã zile cele douã minore au fost identificate în Brasov. Acestea le-au declarat politistilor cã intentionau sã ajungã pe litoral ca sã se angajeze barmanite. Totusi, s-au mai plimbat cu trenul, dorind sã vadã si cum este la munte, si au ajuns astfel la Brasov! Fetele au fost sfãtuite sã vinã acasã, acestea se afã în prezenta politistilor care le vor preda familiilor ce le au în asistentã maternalã.

Cele douã eleve de clasa a X-a au vrut sã-si ia viata în piept. Denisa si Bianca, de 16 si 17 ani, de la Liceul Tehnologic „Ghenutã Coman” au dat bãtãi de cap atât familiilor din comuna Gãgesti, unde sunt date în plasament familial, cât si reprezentantilor Directiei Generale de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui. Fetele, prietene de suferintã, ambele sunt în sistemul de protectie si colege de scoalã, au decis pe 4 iunie, sã nu mai meargã la liceu si nici acasã la asistentii maternali din Gãgesti, ci sã plece în lume, ca sã lucreze si sã facã bani! Desi nu învatã prea rãu, fiind eleve mediocre, fetele au renuntat brusc la scoalã, cã tot vine vacanta acusi, si au pelcat din Murgeni fãrã sã spunã nimãnui. Când au vãzut pãrintii „maternali” cã fetele nu se mai întorc de la scoalã, au anuntat pe 4 iunie seara, Politia Murgeni si pe reprezentantii DGASPC Vaslui, disparitia acestora. Politistii le-au dat în urmãrire nationalã dar au monitorizat si paginile lor de socializare. Asa cã în scurt timp fetele au fost depistate în Brasov. Initial ele au ajuns în Gara de Nord din Bucuresti, s-au fotografiat prin Bucuresti si în Garã, au postat pe Facebook pe unde se aflau, apoi au mers la Brasov sã vadã mai întâi muntele, si apoi sã plece pe litoral sã se angajeze. Luate la întrebãri de oamenii legii, fetele au precizat cã intentionau sã ajungã pe litoral, unde voiau sã se angajeze pe timpul verii, ca sã câstige bani. Dar au vrut sã vadã si muntele, deci au luat directia Brasov. Nu si-au pus nicio clipã problema cã cei care le aveau în grijã, asistentii maternali, trebuiau sã rãspundã pentru disparitia lor si nu s-au gândit mãcar un moment cã fiind minore aveau nevoie de acordul acestora pentru a se angaja!

Reprezentantii DGASPC vor verifica si evalua motivele pentru care fetele au plecat de acasã

Cele douã fete sunt monitorizate de politisti, urmând sã ajungã acasã în cel mai scurt timp. „Disparitia celor douã minore a fost semnalatã organelor de Politie în seara zilei de 4 iunie, întrucât acestea nu au revenit la domiciliul asistentilor maternali profesionisti dupã finalizarea orelor de curs. Precizãm faptul cã, pânã la acest incident, nu au fost semnalate situatii tensionate/conflictuale între minore si adultii responsabili de cresterea si îngrijirea lor. De la momentul disparitiei, specialistii nostri au colaborat permanent cu reprezentantii organelor de cercetare, iar în cursul acestei zile (ieri – n.r.) cele douã minore au fost identificate si vor fi aduse în judetul nostru. Astfel, în cel mai scurt timp, vom realiza o evaluare a elementelor ce au condus la situatia prezenta si vom stabili mãsurile care se impun în interesul superior al copilului.”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.