spot_img
spot_imgspot_img
14.5 C
Vaslui
27-mai-2024

Viceprimarul comunei Mãlusteni, declarat incompatibil pentru a doua oarã de ANI!

- Advertisement -

UPS!…Un comunicat postat pe www.integritate.eu al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a precizat cã s-a constatat starea de incompatibilitate si conflictul de interese de naturã administrativã în cazul viceprimarului comunei Mãlusteni, Aurel Gherghescu. Acesta a mai fost declarat de ANI ca fiind în incompatibilitate si în 2016.

Potrivit unui comunicat fãcut ieri public de ANI, în intervalul 01 aprilie 2015 – 03 noiembrie 2016,  a exercitat simultan functia de viceprimar si calitatea de titular întreprindere individualã, încãlcând astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. Conform legislatiei în vigoare, Aurel Gherghescu  a încãlcat urmãtoarele prevederi legale:- art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „Prin conflict de interese se întelege situatia în care persoana ce exercitã o demnitate publicã sau o functie publicã are un interes personal de naturã patrimonialã, care ar putea influenta îndeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care îi revin potrivit Constitutiei si altor acte normative”. precizeazã ANI în comunicat. Raportul de constatare întocmit de ANI poate fi contestat în instanta de judecatã. „Persoana evaluatã a fost informatã despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiazã – de a fi asistatã sau reprezentatã de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.  Gherghescu Aurel nu a  depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.”, scrie în continuare ANI în comunicatul de pe site-ul integritate.eu. Am încercat sã-l contactãm pe viceprimarul Aurel Gherghescu, dar acesta nu a rãspuns la telefon.

Viceprimarul Gherghescu nu comenteazã, ANI insistã cu acuzatile!

Vã reamintim cã Gherghescu Aurel s-a aflat în stare de incompatibilitate si în perioada septembrie 2013 pânã în septembrie 2014, întrucât a detinut simultan functiile de viceprimar si membru în Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Mãlusteni. De asemenea, se aflã în stare de incompatibilitate din anul 2015 pânã în prezent, întrucât detine simultan functiile de viceprimar si titular al Întreprinderii Individuale Gherghescu Aurel cu sediul în sat Tutcani, com. Mãlusteni. Gherghescu Aurel se aflã în conflict de interese administrativ si penal deoarece la data de 30.06.2011 a participat în calitate de viceprimar si consilier local la deliberarea si adoptarea Hotãrârii de Consiliu Local nr.10/2011 prin care s-a aprobat concesionarea pentru o perioadã de 10 ani a magaziei din localitatea Tutcani, com. Mãlusteni, jud. Vaslui, aflatã în administrarea Consiliului Local Mãlusteni, jud. Vaslui, domnului Gherghescu Nelu, acesta fiind fratele viceprimarului Gherghescu Aurel. De asemenea, la data de 08.04.2013, în calitate de viceprimar si consilier local, Gherghescu Aurel a participat la deliberarea si adoptarea Hotãrârii de Consiliu Local nr.8/2013 prin care s-a concesionat suprafata de 24,40 ha de pãsune aflatã în punctul Sãrata Tutcani, administratã de Consiliul Local Mãlusteni, subscrisei II Leu Silvia. Facem pecizarea cã numita Leu Silvia este titulara II Leu Silvia, aceasta fiind nepoata lui Gherghescu Aurel întrucât Gherghescu Aurel este fratele mamei lui Leu Silvia”. preciza ANI în 2016.

Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãtii, confidentialitãtii, impartialitãtii, independentei operationale, celeritãtii, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.