spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Pista de skateboard a Vasluiului, functionalã din 6 septembrie

- Advertisement -

TERMEN… Pânã pe 6 septembrie, ar urma sã fie finalizate lucrãrile de amenajare a pistei de skateboard din municipiul Vaslui, pistã care a fost amplasatã în spatele Teatrului de Varã, la doi pasi de centru. Municipalitatea a anuntat cã perioada de functionare a pistei este, pentru perioada 1 mai-31 octombrie, între orele 10:00 si 21:00, iar între 1 noiembrie si 30 aprilie pista va fi deschisã în intervalul 10:00-19:00. “Am asteptat 6 ani de zile sã se deschidã aceastã pistã. Este asteptatã de foarte multi copii, care pot merge acolo cu role sau skateboard-uri. Mi-as dori sã fie montat acolo si un sistem de iluminat, pentru cã, dupã ora 20:30 se întunecã si pista nu va putea fi folositã”, a spus fostul viceprimar al Vasluiului, Sorin Radu. Viceprimarul Dragos Cazacu a anuntat cã deja sunt luate mãsuri pentru a fi instalat acolo un sistem de iluminat performant, dar a adãugat, ca un atac la colegii liberali: “Investitia se datoreazã consilierilor PSD, care au votat bugetul”.

Conform regulamentului viitoarei piste de skateboard, utilizarea echipamentului de protectie va fi obligatorie. “Echipamentul de protectie se compune din: cascã de protectie, o pereche apãrãtoare de mâini, o pereche de cotiere, o pereche de genunchiere. Pista este destinatã numai utilizatorilor care folosesc echipament specific skatepark-ului. Interzis altor utilizatori. Vârsta minimã a utilizatorilor este de 6 ani. Minorii cu vârsta între 6 – 14 ani vor fi obligatoriu însotiti de un adult”, anuntã primãria, care mai aratã cã “este interzis orice comportament necivilizat, afisarea sau pronuntarea de mesaje licentioase sau cu conotatii sexuale, injurii, scandal, agresivitate, etc.), aceste fapte ducând la evacuarea din skatepark si adoptarea mãsurilor de sanctionare care se impun”. Asta înseamnã cã orice înjurãturã lansatã în zona pistei îi poate costa pe tineri evacuarea din incintã.

Nu veti folosi pista pe ceatã, ploaie sau zãpadã!

“Este interzis accesul persoanelor aflate sub influenta bãuturilor alcoolice sau a substantelor halucinogene. Este interzis fumatul si consumul de bãuturi alcoolice sau de substante halucinogene, în incinta pistei de skateboard. Utilizatorii pot servi bãuturi rãcoritoare si alimente numai în zona de odihnã special amenajatã. Responsabilitatea pierderii bagajelor, telefoanelor, portmoneelor si a altor lucruri personale, apartine strict utilizatorilor skatepark-ului. Utilizatorii vor lãsa bagajul într-un loc unde îl vor putea monitoriza permanent”, scrie în regulamentul noii piste, singura de acest fel din Vaslui. “Le va fi interzis utilizatorilor sã rãmânã pe pistã dupã cãzãturã – acest fapt pune în pericol pe ceilalti utilizatori. În cazul producerii unor leziuni grave, ceilalti utilizatori vor solicita ajutor de specialitate, apelând numãrul de urgentã 112, având obligatia de a anunta inclusiv administratorul pistei”. Si mai important, este interzisã utilizarea pistei pe vreme nefavorabilã (ceatã, ploaie, zãpada, gheatã). “Administratorul si personalul angajat nu îsi asumã responsabilitatea pentru nerespectarea prezentului regulament de cãtre utilizatori, respectiv nu va acorda despãgubiri materiale sau morale în cazul producerii de accidente, pagube morale sau materiale. Orice litigiu sau neîntelegere vor fi rezolvate pe cale amiabilã între pãrti, iar în cazul nerezolvãrii acestora, litigiile vor fi solutionate în instantã”, anuntã primãria, semn cã toate lucrurile trebuie discutate si rezolvate la fata locului, mai ales când e vorba de neîntelegeri. Nerespectarea reglementãrilor sau normelor de la pistã vor atrage si amenzi, cuprinse între 500 si 1.000 de lei. “Administratorul nu rãspunde în nici un fel de orice vãtãmare sau accidentare produsã prin utilizarea neconformã a pistei si nerespectarea prezentului Regulament”, se aratã în finalul regulamentului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.