spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

„TONITZART” spectacol eveniment al elevilor Scolii „N.N.Tonitza” din Bârlad! | FOTO

- Advertisement -

EVENIMENT…Elevii Scolii de Arte „N.N.Tonitza” din Bârlad au oferit cu ocazia Crãciunului un spectacol eveniment, intitulat „TonitzArt”. Spectatorii, pãrintii si rudele micilor artisti pregãtiti de un grup de cadre didactice exceptionale, au aplaudat minute în sir prestatia deosebitã a copiilor. În deschiderea evenimentului a avut loc un vernisaj de graficã si sculpturã, moderat de artistul plastic Ghitã Cristian. La finalul spectacolului, elevii au primit aplauze multe, dar si dulciuri, fructe si colãcei.

Spectacolul-eveniment TONITZART, al Scolii Gimnaziale de Arte N. N. Tonitza din Bârlad s-a desfãsurat în Foaierul Teatrului Victor Ioan Popa. Ca de obicei, evenimentul a cuprins un vernisaj de graficã si sculpturã, sustinut de elevii profesorilor Georgel Pascu si Nicu Brasoveanu, si moderat de artistul plastic Ghitã Cristian. Lucrãrile de graficã au fost realizate pe o temã abstractã, iar cele de sculpturã au constat în basoreliefuri reprezentând personaje, caricaturi si portrete apartinând câtorva personalitãti precum: N. N. Tonitza, Robert de Niro, Ciprian Porumbescu, Ludwig van Beethoven, Leonardo DiCaprio, Constantin Prezan, Regina Maria si multi altii. În toate lucrãrile s-au realizat jocuri de plin si de gol, prin volum sau desen; se poate observa diversitatea liniilor, de la cele curbe, la cele drepte, totul pentru a da expresivitate compozitiilor. O parte din lucrãrile expuse au fost premiate în cadrul mai multor concursuri de plasticã, prin arta lor elevii având privilegiul sã viziteze si sã expunã o parte din lucrãrile lor la Palatul Parlamentului.

Un spectacol vocal-instrumental de calitate!

Înalta calitate a expozitiei a fost dublatã de spectacolul vocal-instrumental, oferit de elevi din ciclul primar si gimnazial care, pregãtiti de profesori de prestigiu ai scolii – Camelia Andrei, Emilia Mocanu, Dorel Andrei, Aida Pârvu, Anemona Niagu-Fortu, Ancuta Oancã, Cãtãlina Ciorãscu – au fãcut ca Teatrul V. I. Popa sã rãsune de piesele marilor compozitori Johann Strauss, Franz Shubert, Frédéric Chopin, Petre Elinescu sau George Enescu si multi altii. Dirijat de cãtre prof. Eleonora Scânteie, Corul „ArmoniaS” al Scolii Gimnaziale de Arte N. N. Tonitza a dat glas colindelor traditionale de Crãciun, fãcând sala sã vibreze de emotie. În aplauzele tuturor si interpretând piese adecvate momentului, Orchestra scolii a încheiat apoteotic acest spectacol deosebit. Avându-l ca dirijor pe prof. Sebastian Epure, micii instrumentisti au încântat spectatorii interpretând piese de J. Strauss si o suitã de colinde. La finalul spectacolului, copiii au fost rãsplãtiti cu multe aplauze, cu dulciuri, fructe si colãcei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.