|

Bârlãdeanul Marian Rusu, dupã eliminarea din competitia “Chefi la cutite”: “am pierdut pe mâna mea”

ELIMINARE… Bârlãdeanul Marian Rusu a pãrãsit competitia “Chefi la cutite” de pe Antena 1, dupã ce a ajuns, pentru a cincea oarã, la duel. Tochitura moldoveneascã cu cartofi gratinati, gãtitã de acesta, nu a fost pe placul juratilor. Acestia i-au dat cel mai mic punctaj, trimitându-l, astfel, acasã. „Trebuia sã piardã cineva si am fost eu acela. Simt cã am pierdut doar pe mâna mea, pentru cã am fost ambitios. Dacã gratinam cartoful acela cu douã-trei minute mai mult, acum eram alãturi de cei din echipa galbenã, cu un punctaj, zic eu, peste 10”, a spus Marian. Acesta a mai spus cã îi pare rãu cã l-a dezamãgit pe chef Cãtãlin Scãrlãtescu si cã nu si-a dus pânã la capãt pariul, acela de a-si tatua numele chefului. „Îmi pare rãu cã e galben… Îmi pare rãu cã nu si-a depãsit conditia sã-mi facã ca lumea de mâncare. În primele douã probe a fost putin mai aiurit, dupã care a început sã-si revinã… Dar tot tremura prea tare în bucãtãrie, nu s-a acomodat”, a spus Scãrlãtescu.

Plecarea bârlãdeanului din emisiune i-a bucurat însã pe ceilalti concurenti din echipele adverse. “As vrea sã spun cã îmi pare rãu cã a plecat, pentru cã nu am apucat sã intrãm la battle (n.r. probã) si sã-l musc, asa cum i-am promis, dar trebuie sã fiu sincer cu voi pânã la capãt, mã bucur cã a plecat. Sper sã se întoarcã cu bine la cantina lui, sã facã fericiti scolarii si… Mersi cã ai plecat!”, i-a transmis un concurent din echipa rosie lui Marian Rusu.

Sfatul lui Marian Rusu: “urmati-vã visele si credeti în ele”

Imediat dupã difuzarea emisiunii, bârlãdeanul a anuntat pe pagina sa de Facebook cã e mândru pentru cã a ajuns pânã în aceastã etapã a competitiei si cã aceasta nu reprezintã decât începutul carierei sale în bucãtãrie: “A fost ultima mea reprezentatie la Chefi la cutite. Nu neg faptul cã stresul, obosealã si vesnica mea dorintã de perfectionism si-au spus cuvântul. Vã multumesc tuturor pentru sprijinul acordat, mesajele frumoase si buna dispozitie pe care o am de fiecare datã când le citesc. Sunt mândru de faptul cã am ajuns pânã în aceastã etapã si vreau sã vã încurajez pe fiecare dintre voi sã vã urmati visele si sã credeti în ele. Perseverenta este cheia succesului, chiar dacã vor fi piedici sau veti fi ridiculizati! Acum, pentru mine este doar începutul si vã asteaptã multe surprize din partea mea. Vã pup si vã îmbrãtisez pe toti”.

“Eram disperat sã învãt tot”

Marian Rusu este originar din Bârlad, însã locuieste în Iasi de pe vremea când era student la Inginerie Chimicã. Dupã ce a schimbat mai multe locuri de muncã, acesta lucreazã acum ca bucãtar la o cantinã studenteascã din Iasi, unde gãteste pentru o mie de persoane. “Am lucrat sapte ani de zile într-un coafor, dar la un standard înalt. Asta pentru cã, în ultimul an de facultate, la Inginerie Chimicã, mi-am dat seama cã nu-mi prea place sã stau în fabricã, asa, în coafor, lucrez cu femei. Apoi, s-a întâmplat sã am o problemã de sãnãtate si am fost nevoit sã fac o pauzã. În timpul ãsta, am zis sã încep sã studiez gastronomia. L-am întrebat pe un prieten care lucra la un restaurant cum sã fac sã învãt cât mai multe, mi-a recomandat sã fac un curs si apoi sã mã duc sã fac practicã la respectivul restaurant. Zis si fãcut, doar cã apoi s-a ivit ocazia sã plec în Anglia ca bucãtar. Acolo am ajuns sã lucrez ca ajutor de bucãtar la un restaurant cu stele Michelin, eram disperat sã învãt tot. Mã gândeam cã pot sã vin acasã, sã le arãt oamenilor cum se gãteste”, a povestit Marian Rusu în cadrul emisiunii.