|

Caz scandalos la Cluj. Tânără refuzată la internare și plimbată două zile între spitale

O pacientă a fost plimbată timp de două zile, între mai multe spitale din Cluj, până să fie internată, deoarece avea o infecție acută la amigdale și probleme de respirație, în contextul problemelor provocate de noul coronavirus.

Timp de două zile, pacienta, în vârstă de 25 de ani a fost plimbată între spitale, medicii refuzând s- o interneze deși avea nevoie de îngrijiri specializate. În cele din urmă ea a fost primită la secția ORL din cadrul Spitalului Județean Cluj.

Drama tinerei, a început sâmbătă, când s-a trezit cu o durere și o inflamație a amigdalelor care o împiedicau să vorbească și să respire. Ea a mers la Spitalul de Boli Infecțioase, însă a fost refuzată la internare deoarece acesta este spital Covid.

În cele din urmă, femeia a ajuns la secția ORL, însă nu i s-a permis să meargă la Camera de Gardă, deși avea trimitere. Abia într-un târziu este consultată de un medic resident care i-a prescris un antibiotic și o trimite acasă. Sâmbătă după-masa pacienta ajunge acasă cu mama ei, dar peste noapte situația sa se înrăutățește.

„La ora 06:00 dimineața, duminică, mi-a spus că nu mai poate să respire. Nu putea să-și înghită nici saliva. Știți partea aceea dintre cerul gurii și omulețul ăla, ca să înțeleagă toată lumea? Acolo nu se vedea nimic, era doar țesut inflamat. Nu putea respira și-am sunat la ambulanță aproape de ora 7 dimineața, cam așa”, a povestit mama femeii, pentru presa locală. ….https://evz.ro/caz-scandalos-la-cluj-tanara-refuzata-la-internare-si-plimbata-doua-zile-intre-spitale.html