|

Escroc bãcãuan care a înselat prin metoda „Accidentul”, condamnat de judecãtorii bârlãdeni!

PEDEPSIT… Magistratii bârlãdeni l-au condamnat, recent, pe un individ care actiona tocmai din Galati, victimele lui fiind peste 50 de cetãteni, printre care si trei din judetul Vaslui. Bãrbatul actiona din penitenciar, iar complicea lui, o individã din Constanta, ridica “marfa”. Numele lui este Adam Marian Tudorel Tãnãsache, are 35 de ani si este un infractor cu state vechi. Nu este la prima condamnare de acest gen. În 2014, Judecãtoria Vaslui l-a condamnat la patru ani de închisoare pentru cã a pãgubit mai multi bãtrâni din judetul Vaslui, inventând accidente în care se presupunea cã ar fi implicate rude ale acestora. În 2017 a “bifat” peste 10 ani, tot pentru infractiuni prin metoda „Accidentul”. Acum, s-a mai ales cu o condamnare de aproape 6 ani pronuntatã de judecãtorii bârlãdeni pe 27 martie. Sentinta nu este definitivã.

În majoritatea situatiilor, escrocul Tãnãsache solicita victimelor drept onorariu pentru asa zisa apãrare 3.000 de euro. Cum bãtrânii nu aveau acesti bani, îi ofereau toatã agoniseala din casã, ba au fost situatii si când s-au împrumutat de bani. Marian Tudorel Tãnãsache este un infractor cu state vechi, fiind eliberat din penitenciar în vara lui 2013, unde a ispãsit o pedeapsã de zece ani pentru tâlhãrie.  Victima, spun politistii, este aleasã la întâmplare, prin formarea unei combinatii de numere din retelele de telefonie fixã, ori dupã studierea si obtinerea unui minim de date referitoare la membrii familiei, numele, locul de domiciliu sau resedintã al acestora. Apelantul afirmã cã este fiul (nepotul) potentialei victime, sustine cã a comis un accident rutier în urma cãruia victima (în general un copil) este rãnitã grav. Motiveazã cã are vocea schimbatã din cauza emotiilor sau rãnilor, cã se aflã la spital ori în arestul Politiei. Conversatia continuã prin interventia telefonicã a “avocatului”, al doilea infractor, care realizeazã instructajul: dacã se detine telefon fix, receptorul va fi luat din furcã si asezat alãturi; nu se discutã cu nimeni datoritã gravitãtii faptei; victima înselãciunii este îndrumatã sã depunã toti banii din casã pe numele persoanei vãtãmate prin accidentul rutier, pentru ca aceasta sã nu mai depunã plângere.

Judecãtorii bârlãdeni l-au condamnat la aproape 6 ani de închisoare!

Ultimele victime ale escrocului Tãnãsache Tudorel Marin sunt din judetul Vaslui, mai precis un bãrbat din comuna Fãlciu (1000 de euro), o bãtrânã din Bârlad (16 500 de lei) si un bãtrân din comuna Grivita (350 de lei). Cei trei pãgubiti au fãcut plângere la politie si dupã ce a fost prins escrocul, s-au constituit pãrti civile la proces. Dar sunt slabe sperante sã-si recupereze pagubele imense! Femeia din Bârlad i-a dat complicei lui Tãnãsache 16 500 de lei ca sã-si scape fiul de „puscãrie”!

„Condamnã pe inculpatul Adam- Tãnãsache Tudorel Marin, aflat în Penitenciarul Galati, cetãtean român, studii medii, cãsãtorit, cu antecedente penale, la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de înselãciune, faptã sãvârsitã în perioada 01.07.2013-02.09.2013. Constatã cã infractiunea din aceastã sentintã (fapte din perioada 01.07.-02.09.2013) este concurentã cu infractiunea pentru care inculpatul a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Suceava, la pedeapsa de 3 ani pentru sãvârsirea infractiunii de înselãciune, la care s-a adãugat un rest de pedeapsã de 4 luni si 204 zile prin sentinta definitvã a Curtii de Apel Galati. Contopeste: pedeapsa aplicatã prin prezenta sentintã de 4 ani cu pedeapsa de 3 ani închisoare pronuntatã de Judecãtoria Suceava în 2016. Aplicã inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugã un spor de o treime din totalul celorlaltor pedeapse (de 1 (un) an închisoare), pedeapsa rezultantã fiind de 5 (cinci) ani închisoare, la care adaugã restul de 4 luni si 204 zile, inculpatul urmând sã execute pedeapsa rezultantã de 5 ani, 4 luni si 204 zile. Admite actiunea civilã formulatã de partea civilã L.M.M., domiciliat în sat Rânzesti com. Fãlciu, jud. Vaslui . Obligã inculpatul sã achite acestuia echivalentul în lei, în ziua plãtii, a sumei de 1000 Euro. Admite actiunea civilã formulatã de partea civilã D.M. domiciliatã în Bârlad, str. Republicii nr. 277, jud. Vaslui. Obligã inculpatul sã achite acesteia suma de 16. 500 lei reprezentând daune materiale. Admite în parte actiunea civilã formulatã de partea civilã I.T., domiciliat în sat/comuna Grivita jud. Vaslui . Obligã inculpatul sã achite acestuia suma de 350 lei daune materiale.”, este sentinta pronuntatã de judecãtorii bârlãdeni pe 27 martie.