spot_imgspot_img
21.1 C
Vaslui
30-apr.-2024

(EXCLUSIV) Dezvăluiri incredibile din dosarul tinerei din Iaşi arestate la două luni după ce ar fi ucis cu maşina un cetăţean

- Advertisement -

Ancheta anului la micuţa unitate de Parchet din Hârlău. O tânără din Iaşi a fost trimisă în judecată pentru un accident rutier mortal, pe care susţine însă că nu l-ar fi comis. Procurorii au cheltuit aproape 20.000 de lei pe expertize, filaje şi interceptări, şi sunt siguri de vinovăţia tinerei de 27 de ani, care a fost reţinută la mai bine de două luni de la data la care se presupune că ar fi comis fapta. În tot acest timp, tânăra ar fi încercat să se disculpe: şi-ar fi reparat maşina, ar fi intervenit pe lângă toate prietenele sale să mintă în faţa procurorilor. Ar fi primit chiar şi informaţii din interior, de la un jandarm din Parchet – cercetat acum de magistraţii din Iaşi. Procurorii au tras linie: pe lângă şoferiţă, l-au trimis în judecată pe tatăl acesteia, dar şi trei dintre prietenele ei.
Un dosar de ucidere atipic a fost soluţionat zilele trecute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău. Procurorul-şef al unităţii din micuţul oraş ieşean a trimis în judecată cinci persoane, patru dintre acestea fiind acuzate că ar fi încercat să ajute autoarea unui accident rutier să scape de răspundere penală. Capul de afiş al acestui dosar este Alexandra Oana Ozoreanu (27 de ani), care este acuzată de ucidere din culpă, instigare la mărturie mincinoasă, dar şi pă­răsirea locului accidentului. De mărturie mincinoasă sunt acuzaţi Emil Ozoreanu, tatăl ei, dar şi Florina Lipovanu, Alina-Elena Sumanaru şi Oana Găină. Pro­curorii susţin că au adunat mai multe probe care demonstrează că Alexandra Ozoreanu a comis un accident rutier în urma căruia un bărbat şi-a pierdut viaţa. Tânăra, care este în arest, susţine însă că este nevinovată.
Accidentul
Evenimentul de la care a pornit acest dosar a avut loc în data de 14 februarie. În acea zi, victima, Mircea Dumitru Brînză, de loc din satul Feteşti, comuna Scobinţi, se afla la domiciliu alături de un alt bărbat, aflân­du-se în stare de ebrietate. Spre seară, Brînză a plecat spre un bar din Scobinţi, unde ar fi continuat să bea. În jurul orei 20.30, spun procurorii, victima a decis să plece de una singură spre domiciliu. Spre casă, ar fi circulat pe partea carosabilă, pe DJ 281, fiind lovit violent de un vehicul. Pentru a demonstra că la volanul maşinii care l-a lovit pe bărbat se afla Alexandra Ozoreanu, pro­curorii din Hârlău au vizionat imagini de pe camerele de supraveghere din zonele apropiate celei în care a avut loc accidentul. Impactul propriu-zis nu a fost surprins de nicio cameră. În ziua respectivă era viscol, iar pe drumul pe care a fost zdrobit Mircea Brînză era zăpadă. O expertiză realizată de anchetatori a relevat că, în momentul im­pactului, viteza cu care s-ar fi putut deplasa Ozoreanu era de circa 36 de kilometri pe oră, în condiţiile în care vizibilitatea era redusă, iar carosabilul era acoperit cu zăpadă. „Susnumita putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi adaptat viteza funcţie de spaţiu de vi­zibilitate către înainte, fără a putea cuantifica valoarea acestei viteze, cu siguranţă valoarea fiind inferioară cele de 36 km/h. Numitul Brînză Dumitru Mir­cea putea preveni accidentarea sa dacă s-ar fi deplasat, în calitate de pieton, respectând nor­mele legale specifice şi anume cât mai aproape de marginea stângă a carosabilului, raportat la direcţia sa de mers“, se arată în rechizitoriu. Procurorii spun că, imediat după ce l-ar fi lovit pe barbat, Ozoreanu a plecat de la faţa locului. Prezenţa maşinii în zona accidentului, dar şi a femeii în maşina care l-a lovit pe bărbat, este demonstrată, spun procu­rorii, nu doar de imaginile de pe camerele de supraveghere din zona apropiată impactului, ci şi de martori.
Tânăra: Sunt nevinovată
Imediat după impact, tânăra ar fi mers în Hârlău şi ar fi încercat să scape de răspunderea penală. Procurorii au suspiciuni inclusiv că maşina tinerei ar fi suferit reparaţii, astfel încât urmările accidentului asupra acesteia să nu mai fie vizibile. Anchetatorii nu au aflat cine ar fi realizat presupusele reparaţii. De asemenea, anchetatorii au adunat mai multe declaraţii contradictorii în timpul anchetei, considerând că tatăl şi cele trei femei acuzate de măr­turie mincinoasă ar fi dat declaraţii nesincere, atunci când au fost întrebate dacă au văzut-o pe Ozoreanu în ziua respectivă. La rândul ei, Ozoreanu ar fi ofe­rit declaraţii contradictorii atunci când a fost întrebată unde se afla în momentul accidentului. Cum nu aveau decât suspiciuni cu privire la faptul că ar fi autoarea faptei de ucidere din culpă, pro­curorii au obţinut inclusiv interceptarea telefoanelor tinerei. La dosar sunt ataşate stenograme în care Alexandra Ozoreanu le cere martorilor să nu ofere toate de­taliile cerute de organe de anchetă. În timpul cercetărilor, procurorii au aflat că unul dintre jandarmii propriei unităţi i-ar fi spus Alexandrei Ozoreanu că „dosarul e rău, m-am uitat şi eu în dosar“. Jandarmul i-ar fi spus tinerei şi că în dosar s-au realizat interceptări. Anchetatorii au aflat că jandarmul ştia despre acest lucru de la soţia sa, care este grefier la Judecătorie, şi care întoc­mise încheierea prin care se dispusese autorizarea intercep­tărilor. Pentru fapta sa, jandarmul este cercetat în prezent de Parchetul Militar Iaşi.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/exclusiv-dezvaluiri-incredibile-din-dosarul-tinerei-din-iasi-arestate-la-doua-luni-dupa-ce-ar-fi-ucis-cu-masina-un-cetatean–164203.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.