|

Masinile abandonate vor fi „culese” de Politia Localã

ATENTIE! Politia Localã Vaslui pregãteste o mare surprizã pentru cei care si-au abandonat masinile prin parcãri si pe strãzile orasului. În perioada urmãtoare, oficialii institutiei cautã o firmã specializatã în ridicarea vehiculelor fãrã stãpân. Aceastã veste vine la doar câteva sãptãmâni dupã ce Primãria Municipiului Vaslui a fãcut publicã o listã cu autoturismele ce „zac” pe strãzile si în parcãrile vasluiene. Cu toate astea, alte sute de autoturisme stau fãrã stapân, numai în municipiul Vaslui, iar din cauza legislatiei actuale, mult prea permisibilã, nu pot fi ridicate. În momentul de fatã, dacã cei aflati în aceastã situatie nu îsi vor muta autoturismele din locul de parcare, în perioada prevãzutã de lege, acestea vor fi ridicate. Aceastã actiune este o premierã pentru municipiul Vaslui, dupã o încercare de implementare a acestui sistem, în urmã cu câtiva ani.

Vesti bune pentru vasluienii care se plâng de lipsa locurilor de parcare din oras si vesti foarte proaste pentru cei care ocupã în mod abuziv locuri de parcare. Politia Localã Vaslui a anuntat cã este în cãutarea unei firme specializate în ridicarea si depozitarea autovehiculelor fãrã stãpân sau abandonate pe domeniul public. Acest anunt vine dupã ce Consiliul Local Vaslui a aprobat hotãrârea privind regulamentul pentru aceste autoturisme de pe domeniul public. „În baza prevederilor Regulamentului privind ridicarea, transportul, depozitarea si restituirea vehiculelor fãrã stãpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Vaslui, aprobat prin HCL nr. 16/31.01.2018, Politia Localã Vaslui intentioneazã sã achizitioneze serviciile de ridicare, transport si depozitare, prin achizitie directã, potrivit prevederilor legale. Cei interesati pot obtine informatii suplimentare la numãrul de telefon al Politiei Locale Vaslui 0235.315756, int. 107 sau pe adresa de e-mail a institutiei. Termenul limitã de depunere al ofertelor este de 05.03.2018″, se aratã într-un comunicat al Politiei Locale Vaslui.

Ce autoturisme sunt vizate si cum se va derula procesul de ridicare a acestora

Conform Hotãrârii nr. 16 a Consiliului Local Vaslui, adoptatã în sedinta din luna ianuarie, pentru ca un autoturism sã fie declarat abandonat sau fãrã stãpân, vasluienii ce sunt deranjati de acestea trebuie sã facã o sesizare scrisã sau telefonicã. Acest lucru poate fi fãcut, din oficiu, si de cãtre politistii locali, sub formã de autosesizare, acestia urmând sã verifice informatiile la fata locului. În cazul autoturismelor abandonate, politia localã va încheia un proces verbal de constatare, apoi va afisa o somatie, pe caroseria autoturismului, prin care solicitã ridicarea acestuia în termen de 10 zile de pe domeniul public sau privat al municipiului Vaslui. În momentul expirãrii acestei somatii se va efectua o nouã verificare la fata locului. Dacã somatia nu va fi respectatã de cãtre proprietar, agentul va formula un referat ce va fi înaintat Primãriei Vaslui, cu propunerea de ridicare a autovehiculului. Odatã cu primirea referatului, primarul va formula o somatie în care proprietarul are cinci zile la dipozitie sã îsi mute autovehiculul de pe domeniul public. Dãcã proprietarul nu dã curs la aceastã ultimã somatie, autovehiculul se declarã abandonat, urmând a fi ridicat de firma specializatã. Refuzul proprietarului de a se conforma constituie o contraventie cuprinsã între 1000 si 2000 de lei. În urma actiunii de ridicare, autovehiculul, împreunã cu toate bunurile din interior, va fi ridicat si depozitat într-un loc special amenajat, sub coordonarea unui politist local. Dacã la 10 zile de la ridicare, proprietarul nu va revendica autoturismul, acesta va trece în proprietatea privatã a Municipiului Vaslui. (Andrei Manolachi)