spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Ora Pãmântului 2017: gospodãriile românilor ar putea economisi 1,4 milioane kilowati-orã

- Advertisement -

ECONOMIE ÎNSEMNATÃ În 25 martie se întâmplã din nou: fix la 20.30, ora României, va începe Ora Pãmântului. În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de orã, pentru a zecea oarã de la lansarea acestei initiative, iar în mod ideal vor fi deconectate si toate aparatele electronice. În mod ipotetic, dacã acest lucru s-ar întâmpla în toate gospodãriile românilor, în acest interval de numai o orã s-ar putea economisi conform estimãrilor 1,4 milioane de kilowati-orã de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.

Cantitatea de energie pe care gospodãriile românilor ar putea sã o economiseascã în timpul Orei Pãmântului ar fi suficientã, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau pentru functionarea iluminatului public într-un oras cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a tine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani. „Ora Pãmântului este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie sã constientizeze ce rol important avem în protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenta în mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia în mod eficient”, declarã Dan Morari, director general al E.ON Energie România.

Un bec clasic de 100 KWh consumã anual 100 W, dar din aceastã cantitate doar 6% este transformatã în luminã, restul de 94% se pierde! De aceea, este de preferat sã trecem de la aceastã variantã ineficientã la iluminatul inteligent cu LED-uri care consumã doar 20% din energia pe care o foloseste un bec clasic. „Sunt multe lucruri, în aparentã mãrunte, dar care ne ajutã sã economisim energie si asta se va reflecta în facturã! Încãrcãtoarele lãsate în prizã consumã energie chiar dacã nu ne încãrcãm telefonul, la fel si aparatele electrocasnice lãsate în stand by. Si fiindcã un sfert din consumul de curent din gospodãrie este dat de functionarea frigiderului, iar 10% de masina de spãlat, putem reduce costurile folosind aparaturã electrocasnicã de clasã energeticã superioarã”, a adãugat Dan Morari.

(Departamentul de comunicare corporatistã E.ON România)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.