spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Asistentele sectiei de chirurgie a spitalului Husi si-au ales sefa!

- Advertisement -

ZARVÃ… Asistentele medicale din cadrul sectiei de chirurgie a spitalului municipal Husi si-au ales, ieri, sefa! În unanimitate, acestea au votat-o pe asistenta Geta Nicolau sã le reprezinte, motivând cã este un bun profesionist. Gurile rele însã sustin cã Nicolau nu prea ar fi agreatã de anumiti medici si nici conducerii spitalului nu i-ar fi pe plac decizia asistentelor. De partea cealaltã, asistentele de la „Chirurgie” spun cã Geta Nicolau are calitãti organizatorice evidente.

Ieri, asistentele din cadrul sectiei de chirurgie a spitalului municipal „Dimitrie Castroian” Husi si-au ales sefa, Geta Nicolau, o asistentã cu aproape 9 ani vechime. Acestea au semnat un proces verbal în acest sens, care sã certifice alegerea fãcã de ele. „Acest mod de alegere a sefului de sectie este o cutumã, dar eficienta ei este certã, întrucât astfel oamenii îsi aleg singuri profesionistul despre care cred cã este capabil sã fie lider”, au spus cadrele medicale. Un exemplar al procesului verbal, întocmit în urma acestei alegeri, va fi prezentat conducerii unitãtii, iar altul, sindicatului din care asistentele fac parte.

„Tot timpul am fost de acord ca fiecare categorie profesionalã sã îsi aleagã liderul în care are încredere”!

Chirurgul dr. Nelu Tãtaru a fost cel pe care asistentele l-au solicitat sã valideze alegerea lor. „Într-adevãr, am fost solicitat azi de cãtre personalul mediu din cadrul sectiei de chirurgie, sã iau la cunostintã de alegerea lor. În functia de asistentã-sefã a fost aleasã doamna Geta Nicolau, iar eu am respectat decizia lor. De altfel, tot timpul am fost de acord ca fiecare categorie profesionalã sã îsi aleagã liderul în care are încredere si pe care îl respectã ca profesionist”, a spus dr. Nelu Tãtaru. Despre ceea ce gurile rele au sustinut în legãturã cu anumite presiuni pe care unii medici ai spitalului le-ar fi fãcut, pentru ca Nicolau sã nu fie aleasã, dr. Tãtaru a precizat: „Dezavuez actiunea de intimidare a colegilor mei medici si, indirect, a conducerii spitalului, fãcutã în sensul de a influenta decizia asistentelor. Asemenea impuneri, dincolo de vointa angajatilor, duc, de regulã, la o degringoladã si la o lipsã de respect în spitalul Husi. Militez si voi milita în continuare pentru o activitate corectã în spitalul Husi, dincolo de grupuri si grupulete, de interese personale si familiale. În orice serviciu din spitalul municipal Husi trebuie sã existe armonie, pentru a se desfãsura un act medical competent si profesionist”, a spus dr. Nelu Tãtaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.