Fost viceprimar, luptător K1, în vizorul anchetatorilor, după ce victima sa a murit!

UCIS… Iancu Rebegea, cel care a fost bătut de fostul viceprimar al comunei Banca, luptător K1, a murit la Iași! Daniel Alexandru și familia sa vor fi cercetați pentru infracțiuni contra vieții.

Lupte cu furci și topoare la Banca

DECEDAT… Iancu Rebegea, de 31 de ani, din Banca, se afla internat la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iași, din data de 2 aprilie, după ce a fost bătut cu sălbăticie. Acesta a fost dus în comă profundă, după o bătaie cu topoare, coase și lopeți, la casa fostului viceprimar al comunei Banca, Daniel Alexandru, luptător K1. Pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, familia Alexandru s-a încăierat cu membrii familiei Rebegea din același sat. Totul s-a întâmplat în seara de 1 aprilie, când cei din familia Rebegea se întorceau de la vie, unde au lucrat toată ziua. Bărbatul a fost diagnosticat cu «traumatism cranio cerebral, comă profundă» și a fost predat la TIM. După investigațiile de la Vaslui, Iancu Rebegea a fost transferat în aceeași seară la Clinica de Neurochirurgie Iași, cu diagnosticul «comă porfundă gradul IV, cu hematom extradural», adică sânge în cap. Medicii ieșeni nu au reușit să-l salveze, acesta a decedat pe patul de spital pe 15 aprilie, la două săptămâni de la bătaia încasată. Poliția anunță că s-a schimbat încadrarea juridică a dosarului, din lovire și alte violențe în infracțiuni contra vieții, urmând a fi efectuare cercetări sub coordonarea unui procuror specializat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Moartea lui Iancu Rebegea, de 31 de ani, a produs în satul Banca, comuna Banca, un adevărat șoc! În urma lui au rămas doi copii fără tată, o fetiță de 7 ani și un bățiețel de 3 ani, o soție prăbușită de durere și o mamă în stare de șoc, care nu pricepe de ce de la o ceartă banală și câteva vorbe spuse la nervi, fiul ei a fost omorât! Pe 15 aprilie seara, când au fost anunțați de decesul lui Iancu, strigătele de durere se auzeau în tot satul! Acum se așteaptă să fie adus acasă de la Iași, dar asta abia luni, 19 aprilie, deoarece trebuie ca procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui să primească dosarul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Am solicitat la IPJ Vaslui clarificări referitoare la acest dosar.

„Întrucât în cauză există suspiciunea comiterii unei infracțiuni contra vieții, dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru a fi declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, spre competenta soluționare.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Daniel Alexandru, fostul viceprimar al comunei

Vă reamintim că totul s-a întâmplat în seara de 1 aprilie, când cei din familia Rebegea se întorceau de la vie, unde au lucrat toată ziua. În dreptul locuinței fostului viceprimar, aceștia au oprit căruța și unul dintre ei, Iancu Rebegea, i-a apostrofat pe frații Daniel și Florin Alexandru referitor la comportamentul lor față de un unchi de-al său și față de mama lui, care ar fi fost înjurată și amenințată de cei doi frați Alexandru. Spiritele s-au încins imediat și s-a pornit o bătaie generală. De la niște vorbe aruncate fără rost s-a ajuns la o bătaie, în urma căreia Iancu Rebegea, tatăl a doi copii minori, a fost dus în stare foarte gravă la spitalul din Vaslui. A fost transferat în aceeași noapte de 1/2 aprilie, în stare gravă la Clinica de Neurochirurgie din Iași, asta arătând dimensiunea violențelor care s-au petrecut. Medicii ieșeni au fost de atunci sceptici în privința supraviețuirii lui Iancu Rebegea, de 31 de ani, care s-a zbătut între viață și moarte 14 zile. Pe 15 aprilie, seara, acesta a decedat.

CITIȚI ȘI: Bătălia de la Banca! Unul din combatanți este Daniel Alexandru, fostul viceprimar al comunei!

 

 
12 COMENTARII

 1. Stati putin ca nu sunt pe subiect. Deci s-au injurat iar mortu cu arfe de interlop de banca a intrat in curte sa-i dea o lectie ca e elsportivu p*lii? Aaa pai bine i-a facut, merita aplauze… E legitima aparare… sa ma c*c pe mormantu lui. Adica vine hotu la mine sa-mi sparga casa, isi rupe picioru intr-o groapa si ma da in judecata… asta e justitia romana :))

 2. cultivarea violentei si in forma sporturilor se răzbuna.
  scarpinarea de puscarie tot e buna la ceva pentru cei care nici armata n-au facut-o.
  totusi unii prin satele astea bat bine, omoara pentru vorbe goale, etc.

 3. Și a cautat o! Asta.nu l.absolva de vina pe fostul viceprimar! Sa plătească pentru ce a facut! Dar sa nu fim ipocriți: oricine era în locul criminalului nu cred ca ar fi stat sa nu zică nimic când ești insultat în propria curte de cineva! Cine a iscat scandalul? Vai, saracul om! ” Saracul om” a iscat cearta și haideți sa fim realiști și nu ipocriti: oricine ar fi fost în.locul lui ce ar fi făcut? I ar fidat o bere ca l a înjurat în curtea proprie?Ce ,victima era ceva politist ori cine era sa și permita sa l ia la întrebări! Dar,precizez ca ce am comentat mai sus nu l absolvă de vina pe fostul viceprimar! El tot un criminal rămâne și își va ispăși pedeapsa!

  • În situația dată…fostul viceprimar și luptător K1..cunoscut în localitate ca un cetățean onorabil …ar fi fost corect să nu intre în acest clinci cu o persoană conoscută ca violentară ..să reclame sau
   să fi anunțat pe loc poliția.. pentru a lua măsurile corespunzătoare.Nu a apelat la această prevedere.. în schimb și-a pus mușchii (și nu mintea) în acțiune..urmând să stea vreo 5 ani la berhaus.

   • Cred ca in cauza sunt incidente prevederile legale referitoare la legitima aparare, daca se dovedeste ca agresorii au intrat in curtea lui Alexandru inarmati cu arme albe! Probabil o sa primeasca o pedeapsa cu suspendare, mai ales ca exista circumstante atenuante data fiind provocarea din partea victimei!

 4. Unii e zmăi.
  Niciodată nimic nu va rămâne nepedepsit.
  Adevarul e undeva la mijloc.
  Dacă ca nu se va face dreptate pe pământ, va avea loc dreptatea divină.

LĂSAȚI UN MESAJ