spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

Campioana europeană Andreea Popovici dedică României ziua majoratului! (FOTO)

- Advertisement -
MAJORAT PATRIOTIC… Andreea Popovici, bârlădeanca din lotul național al României la Taekwod-Do, campioană europeană la proba TULL, sărbătorește majoratul de Ziua României!

DRAGOSTE DE ȚARĂ… Andreea Popovici, sportivă a Asociației Clubul Sportiv (ACS) Kwon Bârlad, selecționată în Lotul Național al României la Taekwon-do ITF, a cucerit de curând, în Croația la Europene, medalia de aur pe echipă, ajungând astfel campionă europeană la proba de tull echipe feminin. Este fericită că va împlini 18 ani pe 3 decembrie, însă a decis să-și sărbătorească majoratul în avans, pe data 1 Decembrie, de Ziua Națională a României! Dorește să facă acest lucru pentru țara sa și pentru că este decisă să se afle mereu pe podium, dar în special pe locul I! Ultimul concurs la care a participat a fost la Europenele desfășurate în Spania, unde s-a calificat pe locul 3 la individual.

Încă de acum 6 ani, a început să practice Taekwon-do ITF. Andreea a obținut centura neagră acum un an, iar în urma rezultatelor obținute anul trecut la Campionatul Național și Cupa României, a fost selecționată pentru prima dată în Lotul Național al României la Taekwon-do ITF, iar ulterior în noiembrie 2021 la Campionatul European la Taekwon-do ITF din La Nucia – Spania. La prima participare la o competiție de o astfel de importanță a cucerit medalia de bronz în proba de Tull individual junioare 1 Dan. Fiind o fată extrem de ambițioasă și care nu a căzut în capcana rezultatului deja obținut, a muncit extrem de intens în continuare pentru a-și îmbunătăți tehnica și ca urmare a fost selectată din nou în lotul național, fiind mereu în atenția antrenorilor de lot. Andreea este acum elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad și îmbină foarte bine rezultatele la învățătură cu rezultatele din sport. Fiind prezentă mereu la diverse stagii de pregătire pe linie sportivă, uneori a fost nevoită să absenteze de la școală, însă a tras din greu, a învățat și a ținut pasul mereu cu colegii săi și la școală, unde are rezultate foarte bune. “Bravo, Andreea, ne faci pe toți mândri: familie, colegi de școală, colegi de club, și pe bârlădeni. Poate nu ar fi rău ca și Primăria Bârlad să facă un pas și să o premieze cumva pe Andreea Popovici, căci iată, ea duce renumele orașului nostru nu doar în țară, ci și în lume”, a transmis Eleodor Gheorghian, președintele ACS Kwon Bârlad, unde este legitimată Andreea Popovici. Face 18 ani pe 3 decembrie , îi putem ura <<La multi ani>> chiar de 1 decembrie, i se potrivește” a precizat Eleodor Gheorghia, directorul ACS Taekwon-do Bârlad. De un an și jumătate, Andreea Popovici este în Lotul Național al României la Taekwon-do ITF, a fost la juniori, iar din toamnă a trecut la senioare. Proba sa favorită este Tull (tehnica traditionala) și automat și Tull echipa. În această toamnă (octombrie) a concurat prima oară la seniori (încă fiind junioară) și a cucerit medalia de aur în proba de Tull individual senioare 1 dan la Cupa României la Taekwon-do ITF”, a mai precizat Eleodor Gheorghian. Antrenorul său este Ciprian Mihăilă 3 dan. Andreea Popovici, care este și o fată foarte retrasă, practica Taekwon-do ITF de 6 ani.

ACS Bârlad, la stagii de pregătire!

Asociația Clubul Sportiv Kwon Bârlad a organizat în perioada 25-27 noiembrie 2023, în sala de sport a Școlii „Episcop Iacov Antonici” Bârlad un stagiu de pregătire pentru sportivi, cu Master Alexandru Mureșan 8 Dan, directorul tehnic al Federatiei Române de Taekwon-do ITF. „A fost un eveniment de excepție, într-un cadru extrem de frumos, cu un nivel tehnic foarte ridicat și cu o participare foarte numeroasă. Acest stagiu de pregătire este ca un preambul la un eveniment mult mai mare, care va avea loc la Bârlad, în primul week-end al lunii februarie de anul viitor, când la Bârlad, pentru prima dată, va avea loc Stagiul Național Regional de pregătire pentru sportivi, eveniment organizat de Federația Română de Taekwon-do ITF în colaborare cu clubul bârlădean de profil. La acest eveniment vor participa sportivi din toată Moldova, dar și din alte regiuni ale țării: Constanta, probabil București etc. Se estimează prezența la acest eveniment a unui număr de aproximativ 150 practicanți de Taekwon-do ITF și se anunță a fi unul iarăși de o înaltă ținută, cu o mare importanță, evenimentul fiind prins în calendarul oficial al federației de specialitate”, a precizat Eleodor Gheorghian, directorul ACS Taekwon-do Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.