spot_imgspot_img
16.5 C
Vaslui
30-apr.-2024

Chef Horia Vîrlan vã recomandã rețetele cu produse „Moldova în Bucate”

- Advertisement -

BUNÃTÃTI…Maestrul bucătar Horia Virlan aduce experiența sa bogată alături de cea a maeștrilor bucătari Vascar și vă recomandă preparate delicioase, cu ingrediente de calitate, marca „Moldova în Bucate”, de la Vascar. Astăzi, în pragul Paștelui, chef Horia Vîrlan, vã dezvãluie secretul celor mai gustoase mâncăruri preparate cu aceaste produse. Vorbim de ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pãdure si ierburi aromate, de paste rigatoni în sos din suncã de porc tãrãneascã si rosii coapte, dar si de un preparat inedit: rulouri din tortilla cu muschi file tãrãnesc, lebãr, cremã de brânzã si ardei copt. „Sã gãtesti cu dragoste este un laitmotiv. Secretul unui preparat gustos este sã folosesti cele mai bune ingrediente. Cu cât sunt mai naturale si mai putin procesate, cu atât sunt mai sãnãtoase si mai gustoase. Mãrturisesc cã asta mi-a si plãcut în cazul preparatele „Moldova în bucate” de la Vascar. Mi-a atras atentia gustul fin al produselor traditionale românesti si ingredientele de calitate pe care le folosesc. Fãrã chimicale, doar naturale. Ele fac ca gustul preparatelor sã ne amintescã de mâncarea din copilãrie si de momentele în care, alãturi de cei dragi, ne bucuram de sãrbãtori. Folositi ingrediente de calitate, dãruiti timp gãtitului si atunci cu sigurantã va iesi o mâncare gustoasã. Recomand produsele „Moldova in Bucate” de la Vascar si garantez pentru calitatea lor”, a declarat maestrul Horia Vîrlan. Iatã ingredientele si modul de preparare:

Ciolan de purcel în sos fin de ciuperci de pãdure si ierburi aromate

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 bucãti (250-300 g/buc) de ciolan dezosat marca „Moldova în Bucate” de la Vascar;

600 g de ciuperci de pãdure, curãtate si tãiate bucãti

1 ceapã mare, tãiatã în cuburi mari

– 1 morcov mare, tãiat în felii groase

– 1 praz mediu, tãiat în rondele, dar fãrã partea verde care va fi tãiatã în fîsiute subtiri, de-a lungul

– 1 rãdãcinã de pãtrunjel tãiatã în rondele mari

– 5 cãtei mari de usturoi, tãiati feliute subtiri

– 1 canã de vin alb sec

– 1 canã de supã de pasãre sau de vitã (poate fi pregãtitã si cu ajutorul unui cub de concentrat)

– 1 lingurã de salvie proaspãtã, tocatã

– ½ lingurã de rozmarin proaspãt, tocat

– ½ legãturã pãtrunjel verde, tocat

– 4-5 linguri de ulei de floarea-soarelui

– 1 ½ lingurite sare

– 1 linguritã de piper negru mãcinat mare.

Mod de preparare:

1. Rumeniti bucãtile de ciolan cu putin ulei, într-o cratitã înaltã, potrivitã pentru cuptor, apoi scoateti-le pe o tavã caldã. În locul ciolanelor adãugati zarzavatul tocat si sotati-l timp de 6-7 minute, amestecând mereu. Dupã ce legumele s-au rumenit, adãugati si ciupercile împreunã cu usturoiul, continuând încã 5-6 minute, dupã care adãugati, pe rând, vinul si supa. Fierbeti sosul timp de 10-12 minute, apoi adãugati ciolanele rumene, salvia si rozmarinul mãruntite si condimentele.

2. Încingeti cuptorul la temperatura de 160°C. Dupã ce ati adãugat ciolanele, acoperiti cratita cu capac si bagati-o în cuptor. Coaceti ciolanele timp de 1 ½ ore, pânã ciolanele sunt fragede si sosul a scãzut putin, apoi adãugati pãtrunjelul tocat.

3. Frigeti fîsiile de praz rãmase si amestecati-le cu un piure de cartofi.

4. Serviti ciolanul asezat pe piure de cartofi si acoperit cu sosul de ciuperci de pãdure.

Paste rigatoni în sos din suncã de porc tãrãneascã si rosii coapte

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 400 g de suncã de porc tãrãneascã marca „Moldova în Bucate” de la Vascar

– 500 g de paste rigatoni

– 6-7 linguri de ulei de mãsline

– O ceapã micã, tocatã marunt

– 250 g mazãre proaspatã sau congelatã

– 1 ½ cãni de smântânã dulce cu 32% grãsime

– 100 g parmezan rãzuit

– 1 lingurã de pãtrunjel verde tocat

– O linguritã de sare

– ¼ linguritã de piper negru mãcinat mare

Mod de preparare:

1. Încingeti o tigaie cu bazã groasã si rumeniti, la foc mic, sunculita tãiatã felii. Dupã ce s-a rãcit putin, tocati-o în cubulete nu prea mici.

2. Sotati ceapa într-o altã tigaie, în uleiul de mãsline. Dupã 3-4 minute, adãugati mazãrea si 50 ml de apã, continuând încã 3-4 minute, apoi asezonati usor.

3. În timp de sotati sunculita si ceapa, puneti 2 L de apã la fiert, adãugând o lingurã de sare. Dupã ce apa a început sã clocoteascã adãugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj.

4. Reveniti la soteul de ceapã si mazãre, adãugând sunculita tãiatã cuburi si smântâna dulce. Fierbeti sosul timp de 6-8 minute, apoi adãugati pastele fierte si parmezanul rãzuit.

5. Serviti pastele cu si mai mult parmezan razuit, presãrând piper negru mãcinat.

Rulouri din tortilla cu muschi file tãrãnesc, lebãr, cremã de brânzã si ardei copt

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 150 g de felii subtiri de muschi file tãrãnesc marca „Moldova în Bucate” de la Vascar

– 125 g de lebãr de la Moldova în Bucate

– 75 g de maionezã

– 4 tortilla mici

– 150 g de cremã de brânzã

– 125 g de ardei gras copt

– 3 fire de ceapã verde (doar partea albã), tocate mãrunt

– 12-15 fire de pãtrunjel verde

Mod de preparare:

1. Amestecati maioneza cu ceapa verde tocatã. Ungeti lipiile cu crema de branzã, asezând deasupra frunzele de pãtrunjel si feliile de muschi file.

2. Ungeti feliile de muschi cu maioneza amestecatã cu ceapã verde, apoi adãugati felii de ardei copt si de lebãr.

3. Rulati feliile de tortilla, având grijã sã nu se spargã, apoi înveliti-le strâns în folie alimentarã. Introduceti rulourile în frigider, iar dupã 2-3 ore, scoateti folia si tãiati-le felii.

4. Se servesc rulourile cu salatã verde si chipsuri de cartof.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.