spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad, cumulează de la stat: pensia specială, salariu, dar și un apartament ANL pe numele soției (DOCUMENTE)

- Advertisement -

BOGAȚII DIN ADMINSITRAȚIE… La cea mai recentă  ședintă a CLM Bârlad  a ieșit la iveală o situație scandaloasă, care arată cam cine sunt cei care dețin locuințele ANL în oraș, uneori  sfidând bunul simț. Soția șefului Poliției Locale din Bârlad, Geanina-Lăcrămioara Chelaru, a solicitat consilierilor să îi aprobe schimbarea garsonierei pe care o deține în blocul ANL, cu o alta locuință, ceva mai mare, mai precis cu un apartament cu două camere în  același bloc ANL. Cerința sa ar fi trecut neobservată, dacă Gabriela Plăcinta, consilier local PSD, nu ar fi sesizat, pitită printre alte cereri, solicitarea Lăcrămioarei Chelaru, soția șefului Poliției Locale. Consiliera Plăcintă a părut consternată  de această îndrăzneală, în condițiile în care soția șefului Poliției Locale nici nu ar mai fi trebuit să dețină un asemenea imobil, de vreme ce ea, prin căsătorie, are alături de soț o locuință  mare și spațioasă, lângă Bârlad, plus un apartament la fel de spațios în oraș, unde locuiește cu soțul ei. Culmea este că soția lui Chelaru, care are închiriată garsoniera ANL dinaitea căsătoriei, a precizat că face schimbul de locuință pentru că garsoniera este mică și ea vrea să-i dea băiatului un apartament, care este mai spațios! Adică să aibă și fiul  o casă, cu chirie subvenționată de la stat. Și asta în timp ce alte  familii, cu copii, care au cerut să li se repartizeze apartamente ANL, stau cu anii până le primesc!

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Muncipal (CLM) Bârlad, a figurat ieri și un proiect de hotărâre controversat, care a stârnit rumoare în rândul consilierilor PSD.  Este vorba despre  un proiect de hotărâre prin care se cere votul consilierilor cu privirea la efectuarea unui schimb de locuințe în blocul ANL, de pe str. Lirei din Bârlad, mai exact chiriașa unui garsoniere, își dorește un aprtament mai mare, de două camere de 44,02 mp. Iată ce scrie în această hotărâre:

„Schimbul de locuință solicitat de chiriașa (este vorba despre Chelaru Geanina-Lăcrămioara, șoția șefului Poliției Locale– n.r.) este motivat  în cererea mai sus menționată:

Art. 1 Se aprobă schimbul de locuințe, de la locuința de la apartamentul 35, etaj 2, scara B, bloc ANL, str. Lirei nr. 35, la locuința de la apartamentul 34, etaj 2, scara B, bloc ANL, str. Lirei nr. 35, având suprafața de 44,02 mp și o valoare de inventar de 75.696,80 lei.

Art. 2 Contractul de închiriere se va încheia conform prevederilor legale;

Art. 3 (1) în cazul nerespectării obligațiilor contractuale, de către chiriaș, contractul de închiriere ține loc de titlu executoriu”.

DOCUMENT: Referat de aprobare la proiectul de hotarare privind aprobarea unui schimb de locuinte

Consilierii PSD din CL Bârlad s-a opus și au solicitat explicații!

Gabriela Placintă, consilier  local PSD s-a sesizat că ceva nu este în regulă și a cerut explicații suplimentare pentru acest  proiect de pe ordinea de zi. Iată dialogul din plenul CL:

Funcționarul din Primărie:  În urma solicitării făcute de chiriașa ANL, se cere trecerea de la o garsonieră de aproximativ 22 mp, la una de aproximativ 44 mp.

Gabriela Plăcintă: I s-a mărit familia?

Funcționar: Băiatul a crescut, este student și are nevoie de mai mult spațiu. Solicitarea  făcută de chiriașă este eligibilă.

Gabriela Plăcintă: Și persoana care solicită acest lucru, este eligibilă?

Funcționar: Da! 

Când e vorba de transparența funcționarilor din Primăria Bârlad, de pe site dispar date

Discuția a fost mult mai amplă, dar la final s-a trecut la vot. Consilierii PSD s-au opus, dar nu și consilierii PNL, ALDE și USR!  Astfel că proiectul a devenit hotărâre, cu 12 voturi „pentru” și  6 „împotrivă”! Dar culmea administrației este fsaptul că, aflând familia Chelaru că presa s-a interesat de această solicitare, de pe proiectul de hotărâre publicat pe site Primăriei Bârlad a dispărut numele celui care a cerut schimbul! S-au acoperit? Că doar funcționar, la funcționar nu-și scoate ochiul. Reporterii Vreme Nouă au fotografiat însă Bulentul de Vot exact în momentul votului, unde apare clar și elegant, numele Chelaru Geanina-Lăcrămoara! Așa că dovezile sunt.

La omul bogat și boii trag

DOCUMENT: Declarația de avere a lui Vasile Chelaru

Nici Vasile Chelaru și nici soția sa nu au dorit să comenteze pe marginea acestui schimb de locuințe. Șeful Poliției Locale a spus că nu dorește să comunice cu Vremea Nouă, iar soția sa nici măcar nu a răspuns la telefon!  Cât despre faptul că Geanina-Lăcrămioara, deși căsătorită, cu copil care merge la facultate, cu soțul  fost polițist, actualmente pensionar, cu o pensie specială de 9.300 lei lunar, plus leafa de șef al Poliției Locale Bârlad  (conform declarația de avere, acesta încasează pentru această funcție o indemnizație anuală de 66.000) se impune o întrebare: Cum de a putut să-și păstreze locuința cu chirie ANL, atâta timp cât soțul și tatăl copilului lor, deține un apartament  în plin centru la Bârlad  și și-au construit o casă într-o comună de lângă Bârlad! Ce-i mai trebuia apartament la blocul ANL-ul? Dar dacă a picat din cer, de ce nu?

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

27 COMENTARII

 1. Punem pariu ca Prefectura va valida mizeria asta! Doar nu degeaba este militica prietenul oligofrenilor (vorba lui Dan Material in sedintele de la ALDE)!

 2. Nu inteleg la cate sa scris in presa despre acest domn cum mai e la conducerea politiei locale.Despre politia locala stim cu toti cum actioneaza.Cineva a luat amenda pentru stationare 10 minute iar in centru in fata BCR pana pe trecerea de pietoni zilnic o banda e transformata in parcare …dar nu vad baietii….

 3. Am scapat de ciuma rosie a venit molima galbena care a acaparat cu pensionarii din armata si militie toate institutiile .Doar barladenii prin vot trebuie sa puna capat domniei acestui traseist politic care se comporta ca stapanul primariei si orasului pe care la distrus.Peste tot angajate neamuri nemurele.Sa ceri locuinta ANL cand ai casa este ori tupeu ori legi care pot fi fentate.

 4. Cum sa ai locuinta ANL daca ai locuinta proprietate personal ? Trebuie sa i se retraga imediat si garsoniera si sa o dea unei familii de tineri cu copii mici.

 5. Lege data pentru ca cei ieșiți la pensie, sa nu poată lucra nicăieri, decât în propria curte. De ce au ieșit la pensie, daca inca mai pot munci??? Stau tinerii fara loc de muncă din cauza lor

 6. Red Bull incalca legea in fiecare zi asa ca ce mai conteaza o astfel de gainarie? S-a inconjurat numai de persoane cu o moralitate indoielnica iar pentru a le mentine fidelitatea le da tot felul de sinecuri! In afara de nevasta militianului (angajat la Reiser intr-o functie pentru care nu a avut niciun fel de vechimein specialitate) mai puneti la socoteala toata gasca de neveste ale functionarilor din Primarie angajate de finul Feraru la spital (nevasta contabilului sef, nevasta sefului de la Fond Locativ, nevasta conmsilierului local care este si angajat la cabinetul parlamentar al sosiei lui Ciorbea)! Si o alta ilegalitate este organizarea concursului pentru manager la spital unde legea spune ca pentru o astfel de functie sunt necesari 5 ani de vechime in specialiatea studiilor nu doi cat a cerut Red Bull pentru finul Cipri!

 7. Pai nu a rezolvat o Rares Bogdan cu pensiile speciale? Profesorii sa munceasca mai intai si dupa aia sa ceara bani, nu sa produca analfabeti functionali pe capete! Le a dat Olguta mii de euro la medici si ce au facut, au lucrat
  mai bine , au renuntat la spagi? Sa vedem cand o intra statul in faliment ce o r mai face!

 8. Dar cu locul de casa pentru consilierul Rom Raducanu cum a ramas sau,,, cum este,, Daca unul din familie are o functie politica toate neamurile au prioritate la loc de casa, apartament AnL , LOC DE VECI ?
  Legile sint facute pentru …. linia de nepotism mostenitoare a politicienilor comunisti . Politisti , jandarmi Sri SI CU PENSIE SI CU SALAR … Al naibii legi si unii du 2-3 facultati muncesc pe salar de necalificat. Darrrrrr Frica pazeste ….. fuctia …
  Oare cind cei care au distrus tara si romanii vor fi expuzati la munca in alte tari ? in locul celor care dupa 5 ani de munca nu i mai cunosti , fizic .

 9. Ohooo! Veniți la Primăria Vaslui să vedeți! Popa, Liviță, Neamțu, Diaconu, etc. Foști polițiști ieșiți la pensie care ocupă locul unor tineri absolvenți care nu au avut bafta de a fi rudele cuiva.

 10. Pe unde nu sau infiltrat tovarasii tineri pensionari din armata militie cumuland pensii cu salarii???Pana si CAR pensionari este ,,contaminat ,,cu acesti tineri pensionari in diferite functiii.

 11. Copii sun agresati pe stradă ,iar politistii comunitari fac petreceri in timpul programului de lucru, Chelaru vezi ca nici tu nu esti mai breaz ca cei care se ruinează în pantaloni cum e ,Carp, Lăcustă, Rîpan, Popa, Balaban piticul porno, sunteți niste ordinari care faceti ce faceti si dati cu mucii in fasole , unde Brînzoi vi lea servit , ca vomă!

  • Pedro, poți sa crapi tu comentând și stand cu gândul la ei, au fost, sunt și vor fi cei mai tari din Poliția locală. Foarte aroganți, cei drept, dar pentru asta nu exista unitate de măsură. Ție îți pocnesc creierii gandindu te la ei zi de zi.

 12. Cum sa cedeze profesorii?! Tineri pensionari la 45 de ani cu pensie specială nesimțită se reangajeaza tot la stat pe funcții calde bine plătite cumulând pensia de la stat cu salariul tot de la stat. Dacă au chef de muncă de ce nu vin în privat sa își arate „valoarea” ?! Unde este legea interzicerii cumulului pensiei de la stat cu salariul tot de la stat??? Tinerii noștri pleacă peste hotare ptr un trai mai bun în timp ce avari nesimțiți evazionisti cumularzi lacomi nu se mai satura de beneficii din bugetul statului. Sunt muncitori care lucrează pe salariul minim pe economie care este o mizerie de 3 000 de lei brut pe luna muncind 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă și stau cu chirie ei nu pot beneficia de ANL din cauza acestor jigodii.

  • lasă ca si la profesori sunt pensionari cu pensii babane care lucrează, au trecut la plata cu ora
   sper sa le interzică odată la toți, numai vrăjeli pana acum

   • Si încă vor sa dea o lege sa poată rămâne titulari în școli până la 70 de ani, dacă nu a fost emisă decizia de pensionare
    Dar nu vin tineri
    Unde sa vina ?

 13. Nesătul si el si sotia, are casa la SIMILA dupa ce a păcălit baba, are apartament pe Comuna din Paris, casa si teren la TRESTIANA, locuintă ANL, si un orost de copil caruia era necesar un cadou de 1 iunie!

 14. Chelarule tot condus de curve ești, Vasilică nu ai în capul cel prost nimic, un dobitoc fatat pe Dumbrava Roșie, moare tat-tu cu regretul că nu tea avortat măta/

 15. Legile sunt făcute de hoții pe care noi i am votat în frunte cu Solomon,Popica si Co. Dacă legea era lege,daca ai ieșit la pensie……stai si mănâncă pensia nu speciala cum arunca Vremea noua , ci aia de serviciu! Trebuia interzisa angajarea pensionarilor indiferent de categorie în sistemul bugetar si acum nu aveam aceasta discuție iar ziariștii nu aveau ce scrie! La privat domnilor tineri pensionari! Deci …legile sunt făcute de indivizii pe care, noi i am votat asa ca la următoarele alegeri,dacă nu vom fi cumpărați cu ” ulei si zahar” ar fi bine sa fim atenți pe cine votam fiindca cam tot aceeași smecheri păcălesc populația dar în fond tot pe interesul lor sunt! Nici nu ma interesează acest Chelaru ,cine e,cine a fost , dar sa fim sinceri ca fiecare dintre voi dacă ați avea posibilitatea ati păcăli sistemul exact ca el! Sa nu fim ipocriți! Noi putem doar sa i ardem la vot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.