spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Consiliul Județean Vaslui, devoratorul de combustibil: sume colosale, cu care ar putea face de 117 ori ocolul României!

- Advertisement -
ÎNSUȘIRE… Febra trecerii mașinii de serviciu pe persoană fizică l-a atins și pe Dumitru Buzatu, care aproape în fiecare zi are Dusterul Consiliului Județean parcat în fața casei sale din comuna Ștefan cel Mare.

HUZUR PE BANI PUBLICI… Atunci când vine vorba despre cheltuirea banului public, parlamentarii sunt primii luați în vizor. Ne uităm pe cotele de benzină care le sunt alocate, pe diurnele și salariile pe care și le votează singuri. Pe plan local, se pare că nici Consiliul Județean Vaslui nu precupețește niciun efort financiar atunci când vine vorba despre deplasarea șefilor acestei instituții sau a funcționarilor care lucrează, desigur, în folosul comunității. Instituția condusă de Dumitru Buzatu are la dispoziție, în fiecare lună din acest an, 2.250 de litri de combustibil. Din declarația de avere a vicepreședintelui Consiliului Județean, Dan Marian, rezultă faptul că acesta nu are în proprietate niciun autoturism. Prin urmare, se impune o întrebare firească. Se deplasează Dan Marian la locul de muncă cu mașina de serviciu al cărei combustibil este plătit din bani publici? Întrebarea este mai mult retorică deoarece nu mai departe de anul trecut, fratele acestuia a fost surprins la volanul mașinii de serviciu a vicelui CJ, deplasându-se la o agenție de jocuri din oraș, pentru a plasa mai multe bilete la pariuri.

Febra trecerii mașinii de serviciu pe persoană fizică l-a atins și pe Dumitru Buzatu, care aproape în fiecare zi are Dusterul Consiliului Județean parcat în fața casei sale din comuna Ștefan cel Mare. Conform declarației de avere, președintele CJ Vaslui stă mai bine ca Dan Marian la capitolul autoturisme, având în proprietate o Lada din 2008 și un Mercedes Benz din 1979. Însă atât Dumitru Buzatu cât și Dan Marian se deplasează, fie în interes de serviciu, fie în interes personal, doar cu mașinile Consiliului Județean.

Nota de plată, achitată de vasluieni

Pentru a fi sigură că nu rămâne în “pana prostului”, conducerea Consiliului Județean Vaslui a alocat, în acest an, suma de 180.000 de lei pentru achiziționarea de combustibil și lubrifianți. Printr-un calcul simplu, la un preț de 6,5 RON pe litru de benzină, rezultă că mașinile aflate în parcul CJ consumă, pe an, aproximativ 28 de tone de combustibil. Mergând mai departe cu aceste calcule, în fiecare lună, la Consiliul Județean Vaslui, se consumă aproximativ 2,3 tone de combustibil. Noi suntem absolut convinși că fiecare litru de benzină sau motorină achiziționat din bani publici se consumă doar în folosul comunității, în deplasări imperios necesare în județ pentru rezolvarea problemelor de orice gen ce apar în decursul zilelor.

Ocolul României, de 117 ori într-un an

Sumele foarte mari alocate achiziționării de combustibil s-ar justifica într-un fel dacă cei din conducerea Consiliului Județean Vaslui ar face mai multe deplasări prin țară pentru a stabili punți de comunicare cu orașele care încă mai au industrii. Conducătorii noștri, în schimb, de câteva ori pe săptămână, se plimbă pe la tot felul de șezători și serbări locale, în scop personal, pentru a-și asigura voturile la viitoarele alegeri. Despre consumul exagerat de combustibil de la CJ a vorbit, ieri, și consilierul județean Valentin Crețescu. “Din anexa 2 a proiectului de hotărâre am luat aleatoriu o sumă, cea privind banii alocați pentru carburant și aici mă refer la cei 180.000 de lei, care înseamnă peste 27.000 de litri de benzină la prețul zilei. La un consum de 7,5 litri la suta de kilometri se pot parcurge în jur de 369.000 de kilometri. Având în vedere că lungimea frontierei României este de 3179 kilometri, cu banii prevăzuți pentru carburant, dumneavoastră puteți înconjura România de 117 ori într-un an sau puteți face 528 de deplasări în capitala României. Dacă adunăm toate sumele alocate pentru carburanți și lubrifianți de la toate instituțiile aflate în subordinea CJ, vom constata că puteți face chiar înconjurul planetei, iar în pauză puteți trece și pe la vreo 2-3 case de pariuri din drum. Nu ne mai miră că sunteți prezenți, în coloană, la toate sărbătorile comunelor din județ, indiferent de culoarea lor politică și nu în ultimul rând, pe la sfintele moaște de câte ori apar de undeva” a declarat liberalul Valentin Crețescu în ședința de CJ.

Noi, cu huzurul, alții cu economiile

În timp ce instituția condusă de Dumitru Buzatu alocă sume uriașe pentru combustibil, în alt colț de țară, un alt Consiliu Județean, mult mai performant ca al nostru, se gândește cum să facă economii. Vorbim de Consiliul Județean Bihor, care anul trecut a implementat un sistem de management al flotei auto la toate instituțiile din subordine, dar și la întreprinderile publice unde Consiliul Județean Bihor are calitatea de autoritate tutelară. Astfel, toate mașinile de serviciu au fost dotate cu tehnologia de localizare automată prin GPS, care a generat rapoarte pentru toate componentele parcului auto, cum ar fi: controlul activ al parcului auto, reducerea uzurii parcului auto; reducerea consumului de combustibil; verificarea și optimizarea rutelor vehiculelor. În prezent, aplicația software asigură diferite funcționalități precum evidența mașinilor și a utilizatorilor acestora, generează foile de parcurs, evidențiază consumul de carburant, afișează grafic histograma viteză, istoricul pornire/oprire motor, dar analizează și conduita șoferului. Rezultatul folosirii acestui sistem a fost reducerea cu 40% a cheltuielilor pentru carburanți.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Putem calcula paguba reală/zi…
  86 primarii in Vaslui + cj Vaslui + instituții
  APIA, MADR, AFIR, ANIF, ANPM, Casă de asigurari sănătate,, DSV, DSP, etc. de înmulțit x cu minim 3 auto x 200l/lună x 7lei.. Asta numa paguba din consum, partea cu uzura auto ne costă mai mult.

 2. Bravo Buza …bate penisul de prosti😁😁😁 eu in locul tau, as cumpăra elicopter, să mă pis pe valsuieni de la înălțime, că Batman 🤣🤣🤣
  Ce aveți mă cu Buza, va e ciuda că nu puteți fura și voi😡😡

 3. Toți primarii din țara asta folosesc mașinile în interes personal a se vedea la nivel local la Negresti, Rafaila, Todiresti, Dumesti ,Bacesti . Cel de la Rafaila aprovizionează cu marfa magazinele familiei cu Dusterul VKK. România te iubesc!

 4. Lasati oamenii în pace! Din cauza stresului cred ca se plimba atât de mult deși…toți primesc spor de stres, fi v ar rușine sa va fie căpușelor!

  • Nu te duce capul nici cat pe o broasca! Tu poate nu platesti, fiind asistat social, dar eu platesc!! Taxele si impozitele tale se duc la Guvern, iar de acolo pleaca in diferite directii, inclusiv la Consiliile Judetene, in diferite conturi cu diferite destinatii. Inclusiv cumpararea de combustibil.

  • Pardon, am vrut sa spun „taxele si impozitele MELE”, nu ale tale.
   Ori, tu credeai ca CJ-ul cheltuie banii… extraterestrilor?

  • Bă ești prost rău, da de unde aveți voi bani , băi râsurilor, veniți cu bani de acasă cumva și nu știm noi? Nu din banii publici ai acestei țări aveți bani de salarii nesimțite și de cheltuieli nejustificate, nu vă este rușine jigodiilor, alții muncesc pe te miri ce (vezi cei care protestează și cer salarii decente) și vii tu să spui că nu sunt din banii vasluienilor. Hoților care ați devalizat țara!

 5. la cite aniversari, festivaluri, incrucisari .. participa cuplul Buzatu -Trifan- Mariciuc .. si cita naveta se face cicaaaaa de acasa la servici .. e normal…
  Dar numai acolo,,, sa vezi la Prefectura, soferul de la Inspectoratul Scolar … ce deconturi frige Erminel .. la cei 67 de ani – siii inca in functie ,, sa vezi unii directori Psd-ei .. cum i si dubleaza sau chiar tripleaza salariile… .. Urit … , si oamenii de rind dupa 40 ani vechime au o pensie de pina la 20 mil. , profii,,, salarii de mizerie .
  Dar te pui cu cei pusi ( cica alesi ) pe functii.. Unde esti tu Tepes doamne!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.