„Cuplul de aur” care a dat iama în bijuterii a fost prins. Bunicii-hoți vor fi duși la reconstituire în magazinele prădate! (FOTO, VIDEO)

NOROC DE NOI… Bătrâneii hoți de bijuterii, care au băgat spaima în comercianții de profil din cel puțin patru județe, au ajuns în sfârșit pe mâinile anchetatorilor! După apariția în cotidianul Vremea Nouă a materialului în care păgubiții din Bacău se plângeau de faptul că, deși au indicii clare, poliția din Bacău nu a luat măsurile necesare ca să fie prinși hoții, iată că, până la urmă, suspecții au ajuns în fața anchetatorilor. Cei doi soți, în vârstă de 60 și 64 de ani, au fost puși două luni sub control judiciar, timp în care se fac cercetări pentru depistarea întregii activități infracționale a acestora. Ei vor fi aduși la reconstituire și la Bârlad, unde au furat un lanț de aur de peste 30 de grame, precum și la Iași, unde au dat și acolo un „bum”, de vreo 7000 de lei, furând la fel, un lanț de aur de 37 de grame. Păgubiții care au așteptat atâta timp acest moment, spun că au trăit momente extrem de frustrante, întrucât, în ciuda probelor, polițiștii s-au mișcat foarte greu, abia când semnalul de alarmă a fost tras prin intermediul presei!

Relatarea pe larg în ziarul Vremea Nouă a cazului celor doi bătrâni care au furat bijuterii de aur din magazinele din Bârlad, Vaslui și Iași, a stârnit reacții și din partea altor victime din județul Bacău, dar a impulsionat și polițiștii băcăuani, care i-au „scos din pălărie” a doua zi pe cei doi hoți! Vă reamintim că în articolul apărut în exclusivitate, am furnizat informații prețioase obținute de la proprietarii magazilelor de bijuterii din Bacău și Onești, de unde cuplul „de aur” ar fi furat, așa cum se vede pe camerele de supraveghere. Păgubiții din județul Bacău ar fi aflat înaintea poliției numele și adresa celor doi soți, puși pe căpătuială prin furt! Poliția Bacău, se plângeau păgubiții, nu a făcut nimic de aproape patru luni de zile, în acest caz. Citind în ziarul Vremea Nouă de Vaslui faptul că cei doi soți și-au extins aria de operare și au ajuns cu furatul în Vaslui și Bârlad, păgubiții din Bacău ne-au contactat și ne-au trimis filmările de pe camerele de supraveghere, precum și dovezile găsite de ei. Iar noi le-am publicat! Culmea a fost că, apariția articolului a fost pe 17 martie, iar pe 18 martie, hoții cei bătrâni erau prinși și duși la reconstituire, în magazinele din Bacău și Onești, unde cei doi au furat! „Ce le-ați făcut la polițiști de au reacționat așa de prompt? I-ați vrăjit? Imediat după apariția pe 17 martie a articolului dumneavoastră, foarte bine construit, a doua zi polițiștii au venit cu hoții la reconstituire! Parcă i-au scos dintr-o cutie, ca vrăjitorii! Pe 18 martie au fost la Bacău la percheziție. Urmează să-i ducă și la Onești și la Bârlad și pe unde ar mai fi furat ei. Vă mulțumim că existați, dragi ziariști, că dacă nu semnalați dumneavoastră, nu se rezolva nimic”, a precizat Vali Ciulină, unul dintre patronii din Bacău, păgubiți.

Poliția Bacău „în acțiune”, procuror milos, hoții experimentați!

„Polițiștii băcăuani au identificat cele două persoane, bănuite de comiterea a două fapte de furt, pe raza municipiilor Onești și Bacău. La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Bacău au identificat un bărbat de 60 de ani și o femeie de 64 de ani, ambii din județul Dâmbovița, bănuiți de comiterea a două fapte de furt . Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 16 decembrie 2020, respectiv 23 ianuarie, cei doi ar fi sustras bijuterii din două magazine de specialitate, de pe raza municipiilor Onești și Bacău, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 18 martie a.c., cei doi bănuiți de comiterea faptelor au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. Cercetările continuă”, a precizat inspectorul principal de poliție Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Bătrâneii „de aur”, specializați în străinătate!

Pe surse am aflat că cei doi hoți de bijuterii s-au „specializat” în ale furatului din magazinele de bijuterii, în străinătate. Pandemia le-ar fi întrerupt activitatea și astfel cei doi au rămas în țară, unde s-au „antrenat” ca să nu-și piardă dexteritatea în a sustrage lanțurile de aur! Au furat și în Târgoviște, și în Iași (la Palas Mall), la Bacău, Onești, Bârlad, Vaslui… „Antrenametul” le-a fost întrerupt de polițiștii băcăuani, după ce presa a luat atitudine. Trebuie menționat că cei doi hoți, femeia de 64 de ani și bărbatul de 60 de ani, nu sunt cei indicați de „detectivii” păgubiți din Bacău, care este adevărat, seamănă izbitor cu furăcioșii din județul Dâmbovița. Aceștia urmează să fie aduși la Onești, la Bârlad și la Vaslui, precum și la Iași, pentru reconstituire și pentru a fi recunoscuți de păgubași. După care, urmează să fie stabilită întreaga activitate infracțională, unde s-ar putea ca surprizele să fie mari, pentru că în țările din UE unde s-au „specilizat” cei doi sunt multe alte plângeri care-i vizează!

CITEȘTE ȘI: Bătrâneii-hoți de bijuterii sunt din Bacău. Păgubiții s-au unit să-i prindă! (FOTO, VIDEO)
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ