spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
01-mart.-2024

De Valentine’s Day, Dumitru Boroș s-a îndrăgostit de… Curtea de Conturi Vaslui! (FOTO)

- Advertisement -
ATENT… Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli, anul trecut, la Primăria Bârlad, printre care și lucrări de zeci de mii de lei plătite, dar neefectuate. Pentru a mai drege busuiocul, edilul Boroș s-a prezentat ieri cu două buchete de flori la auditorii care au fost în control.

VIZITĂ ROMANTICĂ… Ieri, primarul Dumitru Boroș a sărbătorit în avans Ziua Îndrăgostiților împreună cu doamnele de la Curtea de Conturi Vaslui. Acesta s-a prezentat regulamentar, cu mai multe buchete de flori pentru a dovedi că la Primăria Bârlad totul este legal și niciun ban public nu s-a cheltuit aiurea. Ar fi ușor pentru domnul primar al Bârladului să se justifice, explicând că el este doar un gentleman care apreciază doamnele, doar că excesul de curtoazie ar putea fi legat și de faptul că la ultimul control al instituției amintite, Primăria Bârlad a avut mai multe minusuri și scăpări. De aceea ieri, primarul Boroș, însoțit de directorul executiv, Liviu Angheluță, și șoferul primăriei, au venit la Curtea de Conturi, plini de sentimente de dragoste și recunoștință, dar și de buchete de flori. Evident, doar pentru a dovedi faptul că acum sunt intrați, pe deplin, în legalitate. Fără a ști exact dacă acest fapt este adevărat sau nu, excesul de generozitate al primarului nu credem că are neapărat o explicație sentimentală romantică, ci mai mult o tentativă ridicolă de a cumpăra binevoința funcționarilor pentru greșelile depistate la Primăria Bârlad.

Dacă ar fi să ne luăm după lista cu neconformități întocmită, anul trecut, de către auditorii Curții de Conturi, am putea spune că edilul Bârladului s-a cam zgârcit când s-a prezentat la Vaslui doar cu două buchete de flori. Inspectorii au descoperit, printre altele, că la sfârșitul anului 2021, 43 de angajați ai Primăriei Bârlad nu își achitaseră taxele locale. “La un număr de 43 salariați ai UATM Bârlad care aveau la data de 31.12.2021 datorii restante la bugetul local în cuantum de 67.562 lei, entitatea s-a rezumat la emiterea de somații, dar nu a procedat și la instituirea de popriri pe veniturile din salarii; nu s-a efectuat o analiză a bunurilor deținute de debitori, în vederea instituirii de sechestre (în perioada 2020-2021 entitatea neinstituind niciun sechestru)”, au precizat reprezentanții Curții de Conturi în raport.

La Poliția locală, procesele verbale de constatare a contravențiilor sunt întocmite necorespunzător

În același raport s-a făcut referire și la activitatea deficitară a Poliției Locale Bârlad, unde procesele verbale erau anulate pe bandă rulantă, mai ceva ca la IPJ Vaslui. Dacă la Vaslui, Iulian Munteanu și ceilalți polițiști de la Rutieră au fost trași la răspundere pentru încălcarea legii, la Poliția Locală Bârlad, acest lucru nu s-a întâmplat, deși legea spune clar că anularea unui proces verbal se poate face doar în instanță. „Întocmirea neconformă a proceselor verbale de constatare a contravențiilor. Sunt anulate procese verbale de constatarea contravențiilor întocmite de agenți ai Poliției Locale Bârlad. S-au constatat deficiențe în modul de completare a acestora după cum urmează: nu în toate cazurile au fost respectate prevederile art. 19 din O.G.nr.2/2001, în sensul că deși în PVCC-urile întocmite se menționează că contravenientul «refuză să semneze», lipsesc semnătura și datele de identificare ale martorului (exemplificăm: PVCC seria BDPL nr.008685); Modul de anulare neconform al proceselor verbale de constatare a contravențiilor a fost constatat și analizat și în Raportul de audit public intern ad-hoc întocmit în anul 2021 de Compartimentul de Audit Public Intern al UATM Bârlad, înregistrat în 2021 la UATM Bârlad și în 2022 la Poliția Locală Bârlad”, mai este scris în decizia Curții de Conturi Vaslui.

SC Wash-Expert SRL, plătită pentru lucrări neexecutate

Din verificarea plăților efectuate la categoria operațiuni „Cheltuieli de capital” și în baza documentelor puse la dispoziție de UAT Bârlad, echipa de audit a Curții de Conturi a constatat că pentru execuția obiectivului de investiții “Construire creșă 3 grupe în municipiul Bârlad’’, în baza Contractului de proiectare și execuție de lucrări nr.73/29.08.2019, furnizorul SC W.-E. SRL a prezentat spre decontare în perioada 2020-2021 un număr de șapte facturi achitate în totalitate. (….) Urmare a inspecției fizice în teren efectuată în data de 03.05.2022 de echipa de audit, împreună cu directorul executiv al Direcției tehnice, s-a constatat că unele articole de deviz, deși incluse ca realizate în situațiile de lucrări anexă la facturile emise de furnizorul de lucrări și achitate de către UATM Bârlad, nu s-au regăsit ca realizate, aspect consemnat și în Nota de constatare în teren din Mai 2022. Practic, Primăria Bârlad a achitat o valoare totală de 2.280.013,19 lei pentru construirea acestui obiectiv, dar nu toate lucrările au fost realizate, în realitate. Lucrări în valoare totală de 24.196,46 lei, lipseau cu desăvârșire. Situațiile de lucrări au fost vizate ca fiind conforme, de dirigintele de șantier în baza contractului de servicii, de directorul executiv al Direcției tehnice și de ordonatorul principal de credite” se mai arată în raportul Curții de Conturi, întocmit anul trecut. Primăriei Bârlad i-a fost dat și un termen de recuprare a prejudiciilor, 25 noiembrie 2022. Mai mult ca sigur, vizita de ieri a primarului Dumitru Boroș la sediul Curții de Conturi Vaslui are legătură cu raportul de anul trecut, iar după buchetele de flori cumpărate e oposibil să nu se fi pus la punct cu toate neconformitățile descoperite de auditori. L-am sunat pe primarul Dumitru Boroș pentru a-i da posibilitatea să explice motivul vizitei de ieri la Curtea de Conturi, însă acesta nu a răspuns la telefon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

30 COMENTARII

 1. Daaaa si Teodora Zaldea pusa de PSD, sofer Cristi Prosecaru, un boschet si sluga psd care lipeste afise dar e un retard no nome, Onuta a fost alungata ca nu facea nimic, pam pam …La Reiser sugativa Lacra Chelaru, toate swgacele politruce…mancatori de bani publici puslamele….care folosesc banul public in scop personal. Isi fac case cu banii cup ului Bobeica si altii….si altele….amante….floarea soarelui…hai DNA

 2. Nu o sa se intample nimic ca doar sotul sefei de la Curtea de Conturi Vaslui, dna Ghilimei, este angajat la CUP Sa pe un psot fantoma, sef Serviciu Contractare!
  PS Dar oare Bouros a platit florile sau le-a decontat Bobocel pe Primarie?

 3. Uai Bouros, ti-ai uitat “celebra vesta”…
  Ai uitat sa treci pe strada Dragoș-Vodă ieri, sa vezi prin fata grădiniței cum sunt montate bordurile, in bătaie de joc…

  • Ii place ….in gradina publica ….plimbari romantice in natura….cu madam Olga Ungureanu dupa el….iubire adevarata ham ham ham.
   Carolino nu ai nimic de spus?
   O sa ramai vaduva.

 4. Platiti cetateni taxe si impozite pentru plata unor posturi calde de sefi si directorasi in Primarie.E plina primaria de directori iar in oras dezastru,haos.Nu intelegem de ce curtea de conturi nu sesizeaza parchetul sau DNA si alte institutii nu se autosesizeaza daca sunt nereguli facute public?Niciodata nu a fost haos ca acum in primarie.

 5. Voi nu știți că Boroș a fost sa se laude cu Loganul ăla alb și le-a spus fetelor ca le da o tura dacă îl iartă!
  Pardon Dusterul, bre nea Mitică.

 6. De ce vorbiti aiurea? Asa e Dl. Mitica ofera flori la toate dnele chiar si dnei de servici din primarie. Cat despre idila de la sere este adevarat.

 7. Soferul.e pesedist si e din Badeana neam cu primarul Corviova cumnati hi hi hi. Uite alianta USL are si baiatul profesoras psd ist sa prinda o catedra. Hai ca e bine!

 8. Pregatiti va laturile ca Floarea Soarelui mis zungureanu o sa va faca niste coroane mama mama….mai ceva ca la 1 decembrie si unire. Asa face colegilor de la PSD si USL Hai fiti vireji si luati urma lui Taranu. Mancavar …DNA …..Hotii Hotilor

 9. Circula prin primarie informatie ca Floarea Soarelui adica Olguta Ungureanu a fost pusa directoare dupa o idila cu nea Mitica la sere! Flori fete si baieti! Sex bam bam

 10. Poate o sa se indragosteasca ca Taranu de funia atarnata de tavan sau calorifer. Doamne ajuta. Florile le a pregatit Floarea Soarelui ( Ungureanu directoarea de la Gospodarire Comunala) cate o freaca toti pesedistii si pnlistii? BOBEICA?SOLOMON?BOROS?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.