spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Descoperirile ITM la Dodești: muncitorii care construiesc Centrul Social, fără echipamente în fața… morții!

- Advertisement -

SANCȚIUNI… La Dodești a avut loc un accident de muncă, soldat cu rănirea gravă a unui muncitor de 54 de ani, din Vaslui. Deși s-a vehiculat inițial că victima a căzut de pe scările „vilei sale”, de la înălțime, reporterii noștri au reușit să afle că s-a încercat o mușamalizare a cazului, care nu „trebuia” să apară ca accident de muncă. Sesizat de ziarul nostru, Gheorghe Chirvase, director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, a declanșat ieri dimineață o anchetă la șantierul din Dodești, deoarece „vila” victimei este de fapt o clădire care se ridică acum, un Centru Integrat – un fel de dispensar medical, prin care se mai scurg niște bani prin firma care execută lucrarea și care aparține vestitului colonel Vasile Mihoci, fost milițian și un apropiat, chiar foarte apropiat al președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Ca urmare, una dintre primele măsuri luate în cazul muncitorului de 54 de ani, care este din Vaslui și care se zbate între viață și moarte acum la Iași, a fost… sistarea lucrărilor firmei respective! Cauza: lucrătorii NU foloseau echipamentul de protecție, iar direct răspunzătoare este „firma coloneilor”, în fruntea căreia se află Vasile Mihoci.

Un bărbat de 54 de ani, Costică R., din Vaslui, se zbate între viață și moarte, după ce a suferit răni grave, în cădere. Inițial, apelantul la 112 a precizat că bărbatul a căzut pe scări, în vila sa. În realitate însă, persoana rănită grav era de fapt un muncitor al unei companii din Vaslui, care lucra la construirea unui Centru Comunitar Integrat din comuna Dodești. În mod inexplicabil, deși bărbatul respectiv se afla în timpul orelor de serviciu, iar în urma rănilor suferite a ajuns la Iași în comă de gradul 3, inspectorii ITM Vaslui habar nu aveau de cele întâmplate! Contactat de reporterii ziarului nostru chiar în ziua producerii accidentului, directorul ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase, a precizat că va face verificări miercuri dimineață și că va lua măsurile care se impun. La Dodești au ajuns doi inspectori ai ITM din zona Bârlad, care au găsit la fața locului, după cum am scris, o construcție al cărei beneficiar este Primăria Dodești, iar executant o firmă din Vaslui, una condusă de foarte cunoscutul Vasile Mohoci, fost milițian, patron al firmei de pază Romold Vaslui, cu care a ajuns prin mai toată țara.

Prima măsură luată: sistarea lucrărilor!

Inspectorii ITM din Bârlad și-au pus mâinile în cap când au ajuns la Dodești: muncitorii nu aveau echipament de protecție, care trebuia asigurat de firma executantă a lucrărilor! La ridicarea centrului integrat lucrează muncitori din Dodești – la construcția în sine, iar lucrările electrice erau făcute de o altă firmă, cu sediul în Negrești, județul Vaslui, la care lucra Costică R., victima accidentului de muncă. Iată primele măsuri luate:

Gheorhe Chirvase

„A fost sistată activitatea la punctul de lucru până la înlăturarea deficiențelor semnalate. Lucrătorii nu utilizau echipamentul individual de protecție. Evenimentul este cercetat de o comisie desemnată de conducerea societății. Din declarațiile martorilor, lucrătorul a căzut de pe a 3-a treaptă, lovindu-se în zona craniană. ITM încă nu a finalizat controlul la cele două firme”, a precizat Gheorghe Chirvase, directorul ITM Vaslui.

Politizare să fie, dar nu omorâți oameni!

Gurile rele spun că firma care execută lucrarea de la Dodești, și unde muncitorii lucrează fără o minimă protecție a muncii, STAS FORM Company Vaslui, este a colonelului Vasile Mihoci, care l-ar avea în spate pe Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. „Firma coloneilor”, cunoscută ca Romold Security Vaslui SRL, a cam ieșit de pe piață. Dar, „încurajat” – a se citi a i se asigura „spatele” – Vasile Mihoci și-a mai făcut o firmă de construcții în Vaslui – vezi STAS FORM Company SRL, o altă firmă în Negrești… cu care ia lucrări de construcție în special de la primăriile unde sunt primari PSD. Din informațiile noastre, ambele firme ale colonelului Mihoci lucrează la Dodești. Am încercat să-l contactăm pe Vasile Mihoci, dar acesta nu a răspuns la telefon și nici la mesajul nostru trimis pe Whatsapp.

CITIȚI AICI: https://www.vremeanoua.ro/barbat-in-coma-dupa-un-grav-accident-de-munca-patronul-a-incercat-musamalizarea-cazului/

https://www.vremeanoua.ro/firma-coloneilor-licitatie-trucata/

https://www.vremeanoua.ro/firma-colonelului-mihoci-dezastru-la-liceul-emil-racovita/

https://www.vremeanoua.ro/tavanul-lui-mihoci-s-a-prabusit-peste-politistii-din-zorleni/

https://www.replicaonline.ro/firma-unui-fost-politist-din-vaslui-a-prins-gustul-banilor-la-constanta-432679/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Trebuie verificat acest Mihoci sa vedeți cum ia miliarde de lei pe luna de la stat, prin subventionarea locurilor de munca de la AJOFM , și păcălește salariații dându -le salariul minim pe economie. Trec bieții salariați de pe o firma pe alta pt a câștiga acest escroc de Mihoci și cu ai lui. De asta și a făcut atâtea firme și are servicii in toată țara. Calancia de la AJOFM , dormi? Nu vezi ce face escrocul asta cu semnăturile tale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.