Dinarca Brătianu condamnată la închisoare de judecătorii Curții de Apel Iași! (VIDEO)

MAGIA N-A PRINS… Dinarca, n-a reușit cu magia ei albă să impresioneze și judecătorii Curții de Apel Iași!

CONDAMNARE CU BUCLUC… Răsturnare de situație în cazul celei mai cunoscute ghicitoare din zona Bârlad, Dinarca Brătianu, care este și sora bulibașei din oraș. Aceasta a primit ieri o condamnare cu suspendare la Curtea de Apel Iași pentru trafic cu substanțe toxice. La prima instanță, cea din Bârlad a fost achitată, dar procurorii au făcut apel, astfel că dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Iași. Practicantă a magiei albe, Dinarca a susținut că mercurul descoperit în casa ei, în mai 2018, la o percheziție, de către polițiști, era moștenit de la tatăl său, Iorgu Brătianu, care făcea ceaune cu el. Dacă judecătorii bârlădeni au crezut, iată că cei de la Iași nu s-au lăsat impresionați de „farmecele” magiei albe practicată de Dinarca și au condamnat-o la închisoare cu suspendare. Dar, pentru că Dinarca mai are un proces penal pe rol, pentru complicitate la infracțiunea de viol, în cazul când va fi condamnată, va trebui să execute eventuatala pedeapsă în penitecencia.

Dinarca Brătianu, de 62 de ani, a fost acuzată de procurorii bârlădeni de trafic cu substanțe toxice, mai precis de mercur alb. Judecătoria Bârlad a achitat-o pe 9 iulie anul trecut, dar procurorii au făcut apel la CA Iași. Dinarca Brătianu a fost pedepsită de magistrații ieșeni, după ce mascații au descoperit că aceasta avea substanțe interzise! Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul procurorilor în cazul femeii.

„Instanța admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. O condamnă pe inculpata Dinarca Brătianu la pedeapsa de un 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de produse sau substanțe toxice. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, cu durata de 60 de zile, în cadrul unei instituții de amenajare a spațiilor verzi sau de salubritate din subordinea Primăriei municipiului Bârlad, la alegerea consilierului de probațiune. Definitivă”, au decis ieri judecătorii ieșeni.

De unde a pornit scandalul în care a fost implicată Dinarca Brătianu

Dinarca Bratianu, sora bulibașei din Bârlad, a ajuns în vizorul polițiștilor de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase al IPJ Vaslui în urma unei percheziții ce viza o altă cauză penală. La descinderi, în locuința lui Dinarca, polițiștii au descoperit un recipient cu 1,6 kilograme de mercur, substanță foarte toxică, a cărei deținere este interzisă prin lege. Percheziția a avut loc pe 18 mai 2018, polițiști găsind într-o magazie, o sticlă din plastic care conținea o substanță argintie cu masă densă. Ulterior, s-a constatat că substanța respectivă era mercur. La audieri, Dinarca a susținut că știa că este mercur în acea sticlă.

„Îl foloseam la descântece pentru copii și oameni apropiați. Foloseam mercurul într-un ritual, în care topeam într-un polonic cositor, iar, peste acesta, turnam de trei ori mercurul. Eu nu știam că este interzis să ai mercur în casă. Mercurul a rămas de pe vremea când trăia tatăl meu. Mercurul era folosit la confecționarea cazanelor”, a spus anchetatorilor Dinarca Brătianu.

 „Mercurul era folosit la confecționarea cazanelor”

Conform rechizitoriului, anchetatorii au susținut, însă, că mercurul se află pe lista substanțelor toxice, fiind încadrat în clasa de pericol „toxicitate acută”. Conform Legii 360/2003, privind regimul substanțelor și preparatelor chimice periculoase, și Regulamentului European nr. 1272/2008, privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și a amestecurilor, deținătorii și utilizatorii de mercur trebuie să notifice deținerea și utilizarea acestuia. Din adresa de pe 9 octombrie 2018 a ITM Vaslui, rezultă faptul că Dinarca Brătianu nu figurează în evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă cu vreo notificare de deținere și utilizare a substanțelor chimice periculoase. Pe de altă parte, ghicitoarea din Bârlad a afirmat că nu este vinovată de săvârșirea vreunei infracțiuni.

La Bârlad achitare, la Iași condamnare!

Magistrații bârlădeni au achitat-o pe Dinarca Brătianu, sentința fiind pe portalul Judecătoriei Bârlad, din data de 9 iulie anul trecut. Mai mult, toată cheltuiala pentru judecarea cauzei de la Bârlad, a fost achitată de statul român! La Curtea de Apel iași, după cum s evede, nu i-a mai mers și a primit 1 an și 4 luni de închisoare, sentința fiind definitivă. Dar pe rolul instanței din Bârlad, Dinarca figurează ca inculpată într-un dosar penal greu, privind infracțiunea de complicitate la viol. Dacă în acest dosar, aflat încă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, Dinarca Brătianu va fi condamnată de instanța ce-l va judeca, ea ar trebui să execute pedeapsa în penitenciar!

Vă reamintim că în martie 2018, Maricel Brătianu și Radian (Regiu) Brătianu doi dintre copiii lui Dinarca Brătianu, vestita ghicitoare a Bârladului, au fost acuzați de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Fata, verișoară cu cei doi violatori, care nu dorea să se căsătorească cu Maricel Brătianu, refuzând „alianța”, a fost răpită de Maricel șiRegiu, cu complicitatea părinților, Dinarca – mama și a tatălui lor. Familia fetei a mers și la Stabor cu problema, dar au vrut ca cei vinovați să fie judecați de legea românească, pentru faptele lor. Din 2018 și până acum, procurorii bârlădeni încearcă să deslușească ce s-a petrecut în cazul acetui viol țigănesc, dar încă nu aui reușit. Judecătorii bârlădeni au admis o contestație privind durata procesului făcută chiar de Dinarca și soțul ei, chiar pe 9 martie a.c., iar termenul dat procurorilor să finalizeze cercetările este 29 septembrie a.c.

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/magie-alba-si-mercur-dinarca-bratianu-explicatii-in-fata-magistratilor-de-la-curtea-de-apel-iasi-video/

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/rapita-si-violata-cu-doua-zile-inainte-de-nunta/
3 COMENTARII

  1. Scapa ,, is din clica partidei rromilor si…. stiti cum e cu tiganii …
    “De foame dle judecator ” mama si tata au lasat ingropat in perete.. acele materiale . Voiam sa vin la dv sa intreb ce se poate face cu ele ?

LĂSAȚI UN MESAJ