spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

„Doamna Mioara”, care dictează în Piața Vidin, face lumină în scandalul piețarilor!

- Advertisement -
DISPUTE… Mioara Cozma spune că, de fapt, întreg scandalul este pornit din cauza invidiei și că nicio acuzație nu este adevărată.

LĂMURIRI… Acuzată de câțiva piețari că ar face ordine în Piața Vidin și că ceea ce dorește ea este literă de lege, Mioara Cozma își arată nevinovăția. Femeia spune că, de fapt, totul este făcut din invidie pentru că reușește să țină prețurile mici față de alți comercianți. De asemenea, acuzată că ea ar fi cerut ca instalația de aer condiționat din Piața Vidin să fie oprită, Maria Cozma spune că, de fapt, a cerut doar să-i fie redusă intensitatea. În schimb, instalația s-a oprit din cauza unor pene de curent repetate.

Acuzată de câțiva comercianți din Piața Vidin că ar face jocurile conducerii unității și că cererile ei devin literă de lege, Mioara Cozma se apără și spune că nimic din toate acestea nu este adevărat. La mijloc ar, de fapt, invidia pentru că reușește să procure marfă de calitate la cele mai mici prețuri din piață. De asemenea, femeia lămurește și acuzațiile legate de oprirea instalației de aer condiționat care deservește Piața Vidin. “Sunt piețar de 30 de ani și aici, la noi, în piață, a fost dintotdeauna respect și bun simț între noi și pentru client. Am fost acuzată că iau decizii în locul șefului pieței, dar așa ceva nu este deloc adevărat și așa ceva nu se poate. De fapt, lucrurile legate de aerul condiționat au stat altfel. Instalația era pornită în interior și l-am rugat pe șeful pieței să dea intensitatea ceva mai jos, mai ales că am avut Covid de două ori și suntem și mai bătrâni unii dintre noi. S-a întâmplat ca, în aceeași perioadă, să fie și trei întreruperi de curent și unii au perceput că s-a oprit aerul condiționat la cererea mea. Nici acuzațiile legate de parcare nu sunt adevărate. Cum poți să spui de mine că eu nu vreau să îmi parchez mașina și că o duc după blocuri. Cei care m-au acuzat nu sunt din Vaslui și nu știu cu ce ne confruntăm noi la Primăria Vaslui și că încasările din piață nu acoperă cheltuiala cu curentul electric. Pentru asta ar trebui să ne crească taxele și nimănui nu-i convine acest lucru. Plus că nimeni dintre cei din piață nu beneficiază de un abonament sau cartelă de acces. Dacă o parchez sus, în parcarea pieței, plătesc un leu pe oră, ca fiecare», spune Mioara Cozma.

Întreg scandalul a pornit în urma unor acuzații aduse de către alți piețari, acuzații la adresa șefului Pieței Vidin și a Mioara Cozma legate de oprirea instalației de aer condiționat sau de locurile de parcare ale comercianților. „Am discutat cu directorul pieței și i-am solicitat o cartelă de acces ca dimineața, după ce facem aprovizionarea, duba de marfă să fie lăsată în parcare, contracost, bineînțeles. Și asta în condițiile în care plătesc aici 1.700 de lei pe lună. M-a refuzat și mi-a spus că nu se poate. Dar nici nu mă miră lucrul acesta. Nici măcar angajatului lui nu-i schimbă cartela chiar dacă aceasta a expirat și vrea să achite contravaloarea. În schimb, i-am cerut să ne lase în pace și să nu mai trimită pe cei de la Poliția Locală pe capul nostru. Mai mult, a fost doamna Mioara la el și i-a cerut să oprească aerul condiționat din piață pentru că o trage curentul. L-a oprit, fără să ne întrebe și pe noi, ceilalți. Pentru că o singură persoană i-a cerut lucrul acesta, a oprit instalația de aer condiționat fără să țină cont că nouă, celorlalți, ni se strică marfa pe tarabă. Sunt nevoit să arunc câte 3-4 lăzi de nectarine și este 9 lei/kg. Alți piețari au acum, la vânzare, struguri și li se usucă ciorchinii pe tarabă și se înnegresc din cauza diferențelor de temperatură și a căldurii. Pentru că șeful pieței ba deschide, ba închide, instalația de aer condiționat. Suntem mai mult de 15 piețari cu asemenea probleme și ne este ciudă mai ales că, de fiecare dată când noi spunem câte ceva, nu se întâmplă nimic. În schimb, când spunea doamna Mioara ceva, imediat se conformează. Pe noi ne alungă cu dubele de marfă din parcarea pieței. În schimb, doamna are două mașini aici, în spate, în zona de aprovizionare și una în față. Pe ea nu o mai alungă nimeni și nu-i cere să-și mute mașinile”, acuzau unii dintre piețarii din Piața Vidin.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. incap cu totii .. daca i si fac magazine cu intrare iesire de marfa cu bonuri fiscale eliberate ,,, dar a fost si este o mare golanie si nu numai acolo si in piata Traian dar macar acolo sint aproape toti rom- votanti .
    au prins trenul gata … cine pune punct… sau nu se vrea .
    protocoalele – marfa de ei ? cica sponsorizeaza …

  2. Dar casa de marcat are doamna ofensați??? Cât a plătit impozit pentru activitatea din piață în cei 30 de ani de haiducie fiscala????Nu taxa pe taraba, impozit pe venitul obținut din specula ca doar nu e producător agricol!!!

  3. Invidia vă macină. Oricum vă dă clasă multora din piață pentru că știe să vorbească și să-și prezinte marfa pe tarabă! Știe să-și susțină cauza argumentat fară jigniri, cum faceți voi, piețarii. Are mai multă școală ca voi și este civilizată cu , cumpărătorii.

  4. Piata Vidin cu preturile sproape duble ca pe Traian. Niste bisnitari. Iar cu parcarea, poate se face si o investigatie, ca se dau cu dedicatie, in timp ce parcarile din jurul pietei sunt sufocate de cei care nu-s in stare sa dea 1 leu/h. Poate ne explica d-l de la administratia pietelor , cum.

  5. E de f mult mult dna în piață, cu taraba de legume, dar extrem de impertinenta! Drept care nu cumpăr niciodată de la ea! Doamna draga, mai peste tot, totul face muzica! Ești de ocolit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.