spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Doi ani de închisoare pentru femeile care au făcut un plan diabolic de a ucide un bărbat!

- Advertisement -
CONDAMNARE… Mama și fiica din Măscurei, care au tocmit o rudă să-l omoare pe soțul fiicei, au fost condamnate la închisoare cu executare!

ABERANT… Cele două femei, mamă și fiică, din comuna Pogana, satul Măscurei, care au șocat întreaga țară cu plănuirea ca la carte a unui asasinat asupra soțului tinerei, au fost pedepsite cu multă blândețe de instanța Judecatoriei Bârlad! Maria Bichineț, de 73 de ani și fiica sa, Laura Lefter, de 30 de ani, aflate în arest preventiv în Penitenciarul Bacău, au fost ieri condamnate cu executare, pentru comiterea infracțiunii de “încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni. Doar doi ani de fiecare au primit cele care au tocmit o rudă din sat ca să îl omoare pe Gheorghe Lefter după un plan diabolic, gândit de femei în detaliu. Maria Bichineț și Laura Lefter voiau ca Gheorghe Lefter să fie dus și spânzurat în pădure, iar ele să plătească pentru acest “serviciu” suma de 5.000 de lei. Noroc de faptul că individul tocmit să comită crima s-a speriat și a alertat Poliția. S-a făcut un flagrant, în care femeile au fost suprinse exact în toiul indicațiilor date celor care aveau să le ucidă soțul, respectiv ginerele și să pară “o sinucidere” prin spânzurare. Pentru planul diabolic, acestea au primit doar 2 ani de închisoare, însă se vor întoarce în curând acasă, pentru că ele deja sunt din aprilie în arest preventiv, la Penitenciarul Bacău.

Condamnarea femeilor este una ridicol de mică, dar nu din cauza judecătorului, ci a legiuitorului care, pentru infracțiunea de “încercarea de a determina o persoană, prin constrângere sau corupere, să comită o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.” Vă reamintim că cele două femei,mamă și fiică, din satul Măscurei, comuna Pogana, au fost arestate pe 1 aprilie, după ce au pus la cale un plan de asasinat. Tânăra a plănuit împreună cu mama sa să își ucidă soțul, un bărbat în vârstă de 40 de ani. Scenariul după care s-au derulat faptele incredibile este unul care i-a șocat până și pe polițiști. Șansa celui care urma să fie ucis contra unei sume de 5000 de lei a fost aceea că vărul cu care femeile vorbiseră în vederea comiterii crimei, s-a speriat de intențiile de nezdruncinat ale celor două și a anunțat poliția din comună. Doi polițiști sub acoperire, împreună cu cel care trebuia să-l spânzure într-o pădure pe bărbatul de 40 de ani, s-au dus la cele două femei, reușind astfel să le prindă în flagrant.

Concret, cele două, bucuroase că are cine le duce planul odios la bun sfârșit, le-a înmânat un avans de 1500 de lei, învățîndu-i în detaliu cum să îl omoare pe ginere și astfel au căzut în plasa întinsă de polițiștii de la Crimă Organizată Vaslui. Ele își doreau ca bărbatul să moară, ca să moștenească averea, întrucât cele două case din gospodărie erau pe numele bărbatului care urma să fie victimă. Totul era planificat a se desfășura în cursul zilei de 31 martie. Maria Bichineț și fiica ei, Laura Lefter, de 29 de ani, au pus la cale o crimă, a cărei victimă urma să fie Gheorghe Lefter, de 40 de ani, soțul Laurei, cu care aceasta are trei copii, cu vârste între 2 și 6 ani. Cele două femei locuiau în satul Măscurei, într-o curte comună cu două imobile, ambele fiind pe numele bărbatului. Cum fata de 30 de ani nu se prea mai înțelegea cu soțul, ea s-a sfătuit cu mama sa și a plănuit să scape de acesta, plănuindu-i moartea! Ce le-a trecut prin minte celor două, bate de departe orice film de groază! Au complotat să îl omoare ca să-i ia casele și să le vândă, apelând pentru a face treaba „murdară” la un nepot al bătrânei și văr al soției lui Lefter Gheorghe. Acesta este recidivist și femeile l-au momit cu suma de 5000 de lei, dacă îl va omorî pe bărbat, făcând să pară o sinucidere prin spânzurare! Ele au făcut și scenariul omorului, învățîndu-l pe „asasinul plătit” cum să execute crima, cum să-l atragă pe bărbat într-o pădure, să-l ștranguleze cu o sfoară și apoi să-l spânzure ca să pară că s-a sinucis.

Planul criminal al femeilor l-a speriat chiar și pe „asasin”!

Bărbatul tocmit de cele două femei nu era deloc convins că va putea face ceea ce-i cereau ele, dar a tot așteptat să vadă dacă nu renunță la plan. Vâzând insistența cu care era abordat de ele, telefoanele pe care le tot primea, „asasinul” s-a speriat și a mers direct la poliția din comună unde le-a denunțat pe cele două rude ale sale.

Au căzut în plasa polițiștilor!

Pe fir a intrat astfel Serviciul de Investigații Criminale, care a pus la cale un flagrant „ca la carte”! Pe 30 martie, ruda angajată pe post de asasin a spus femeilor că a găsit doi bărbați dispuși să îl ajute ca să-l spânzure pe cel vizat de ele, adică pe Gheorghe Lefter. Au făcut un plan prin care Laura i-a spus soțului că este căutat de vărul ei, ca să-l ajute la o treabă, dar, spre marea supărare a femeii, acesta a refuzat orice apropiere de ruda recidivistă! Femeia a decis însă să-și ducă planul până la capăt și i-a chemat pe vărul cu cei doi bărbați, care erau polițiști sub acoperire, înmânându-le 1500 de lei avans, iar restul după ce îl vor ucide, chiar plusând că le va mai da încă 5000 de lei, după ce vor vinde prima casă! Le-a explicat în detaliu cum să procedeze ca să-l lichideze pe bărbatul ei. Având suficiente probe, polițiștii, sub coordonarea unui procuror criminalist, au organizat un flagrant și le-au reținut pe cele două femei, pentru 24 de ore! Ulterior, acestea au fost arestate.

CITITI SI: Plan diabolic pus la cale de o tânără și mama sa pentru a-și ucide soțul. Viața bărbatului, 5.000 de lei!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.