spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a urcat pe podium la Olimpiada Nationalã a Animatorilor

- Advertisement -

PERFORMANTÃ… Reusitã deosebitã pentru echipajul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad la Olimpiada Nationalã a Animatorilor. La sectiunea „Divertisment”, cei trei membri ai echipajului au reusit performanta de a urca pe podium, obtinând locul I, în conditiile în care, anul trecut s-au clasat pe locul al doilea. Aceastã reusitã a elevilor Andreea Cain (clasa a XI-a P1), Maria Mãrmureanu (clasa a IX-a P2) si Adrian Paiu (clasa a XI-a P1) este rezultatul unei lungi perioade de pregãtire teoreticã si practicã.

Anul acesta, la Olimpiada Nationalã a Animatorilor ce s-a desfãsurat în perioada 24-27 mai, la Odorheiu Secuiesc, au participat 60 de elevi din 20 de judete, fiecare judet participând cu câte un echipaj format din trei elevi. Echipajul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” din Bârlad a obtinut mai multe premii, astfel: Premiul I la sectiunea „Divertisment”, premiul special pentru cel mai bun punctaj si premiul animatorului de elitã, la bãieti. Componentii echipajului, Andreea Cain (clasa a XI-a P1), Maria Mãrmureanu (clasa a IX-a P2) si Adrian Paiu (clasa a XI-a P1) au fost coordonati de profesorii Daniela Marinescu si Alina Nãstase. Olimpiada s-a desfãsurat pe douã sectiuni, una de dezvoltare personalã si alta de divertisment, cu douã probe, o probã de prezentare a unui proiect desfãsurat în anul scolar în curs si o probã practicã, în care echipajele au derulat un joc, utilizând tehnicile de animatie.

Istoricul Olimpiadei Animatorilor

Debutul acestei olimpiade este la începutul anilor 2000, când se desfãsura sub forma unui concurs. Abia în urmã cu aproximativ opt ani, dupã   încadrarea acesteia în calendarul activitãtilor educative finantate de Ministerul Educatiei, gratie unui proiect al initiatorilor, a devenit Olimpiadã, pentru care se pregãtesc si la etapele cãreia concureazã an de an, sute de elevi din întreaga tarã. Olimpiada Animatorilor a fost initiatã la Odorheiu Secuiesc, iar etapa nationalã a acesteia nu s-a sinut în nicio altã localitate pânã acum, dat fiind faptul cã organizarea si desfãsurarea ei necesitã o infrastructurã complexã, comparativ cu alte olimpiade. Durata probelor este mult mai mare în acest caz, iar sustinerea lor necesitã spatii generoase de desfãsurare, materiale speciale, decoruri si multe altele.

Olimpiada Animatorilor este destinatã exclusiv claselor cu profil vocational pedagogic care sunt angrenate în numeroase proiecte de timp liber, acestea constituind o sursã valoroasã mai putin cunoscutã, a cãrei valorificare eficientã oferã oportunitãti la nivel national. Olimpiada Animatorilor le asigurã cadrul necesar competitiei, devenind în timp izvor de inspiratie, schimb de experientã si locul unde se leagã prietenii durabile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.