spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

EDITORIAL | Legea porcului și parlamentul porcilor

- Advertisement -

Fapte și legi porcești:

 1. Dacă un țăran crește 5 porci în gospodărie, maximum admis de noua lege, trebuie să-i mănânce pe toți pentru că tot noua lege interzice comercializarea porcilor din micile gospodarii. Probabil, parlamentarii ne vor la fel de grași ca domniile lor plinuțe! Nu pe toți, doar pe cei care cresc porci în curte!
 2. Se oferă un voucher de 200 de Euro pentru ca tot românul pârlit să-și permită ceva porc de Crăciun! Dar pentru că nu-l poate cumpăra de la nenea de la țară (vezi punctul 1), ghiciți unde se duc banii!
 3. Se limitează cumpărăturile cu banii cash, în special tranzacțiile între firme, cu limita cea mai de jos, 1000 de lei! Nu descriu situațiile imposibile care se creează în aceste condiții, dar vi le puteți imagina singuri!

COMENTARII LIBERE

Știm deja că partenerul de vânătoare al lui Omar Haysam și gașca de idioți din dotare au dat vina pe pesta porcina și condițiile UE, ceea ce e o mare prostie. Peste tot, în Uniunea Europeană, este încurajată producția tradițională. Nicăieri în Europa nu i-a fost pus pumnul în gura țăranului, fie el belgian, englez, neamț! Ca idee, în Germania, care are cele mai restrictive legi în evaziunea fiscală, limita de cash este nelimitată! Tot ca idee esențială, am văzut cum protejează legislația producătorii din UK. Și au ieșit din UE, dar legile erau la fel și înainte! Nimeni în Europa nu amendează bătrâne care vând verdeață. Dacă ai 3 găini în curte, ești liber să le vinzi ouăle pe stradă și mulți fermieri chiar fac asta. Dacă te plimbi prin zona rurală a Angliei, vei avea surpriza să găsești pe marginea drumului cutii cu ouă de găină. Comerțul e simplu și civilizat. Poți lua câte ouă dorești, pui banii în cutie (este scris și prețul) și ai siguranța că mănânci ouă proaspete de la țară la un preț mai mic decât le găsești la supermarket! Și la fel se întâmplă cu multe alte produse agricole! Ideea e că orice națiune din acest continent își protejează și se mândrește cu micii producători tradiționali! Nu știu, dar pot să bănuiesc ce se ascunde în spatele acestor norme legislative care lovesc în țăranul român, vorbesc de cel gospodar cu animale în bătătură și nu ce cel care își așteaptă plata de la asistența sociala la crîșmă! Atât timp cât supermarketurile au invadat până și comunele din județ, ținta e clară. Nu trebuie să fii expert în macro-economie să realizezi că marele patriot Ciolacu a făcut un mare bine altora! Să-i fie porcul ușor!

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

 1. Am cumpărat ceafă de porc la ofertă 23 Lei/kg. de la profi când am ajuns acasă am citit eticheta de proveniență, mare mi-a fost mirarea, provenea din Spania.
  Se vede am devenit țară de consum că așa vrea UE și Marcel Haisam împreună cu Iohannis Fonderlain, vai de curu nostru nu de geaba ne zic Sârbi, Unguri și Polonezii țară de proști. Votați PSD, Liberalii și pe toți hoți ăștia.

  • am devenit țară de consum ca suntem prosti si lacomi, tot ce producem fiind mai scump decât in UE normal ca de acolo se aprovizionează si piața locala

   • Nu de mult am fost in vacanta, sa mă fi dus in Romania dublu m-ar fi costat, si condiții pe jumătate decât acolo
    Si cântam povesti ca ne dictează UE 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.