21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Garda de Mediu a arătat adevărul: pârâul Cacaina din Bârlad, nedecolmatat din 2014!

SE REZOLVĂ!… În locul primarului care promitea în campanie că decolmatează Cacaina (pârâul Valea Seacă), cel care s-a implicat a fost prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei!

UNDE AȚI FOST?… În urma articolului din Vremea NOUĂ, din 21 martie, intitulat „ Revoltă pe malul Cacainei! Primarul Boroș, apostrofat de bârlădenii pe care i-a mințit în campania electorală!”, prin care arătam crasa indiferență a primarului Dumitru Boroș față de locuitorii din zonele pe unde trece vestitul pârâu Valea Seacă, prefectul județului s-a implicat! Mizerie, mirosuri greu de suportat, animale moarte, asta suportă mii de bârlădeni  lăsați de izbeliște de autoritatea locală, care nu a mai decolmatat canalele deschise sau închise de pe acest pârâu de 8 ani! Adică din 2014. În urma revoltei oamenilor care au avut curaj să-i arate obrazul primarului Dumitru Boroș, la Bârlad a fost prezentă Garda de Mediu Vaslui, la solicitarea prefectului Daniel Onofrei, care le-a solicitat inspectorilor să vadă realitatea și să ia măsuri. În urma controlului făcut, la care au participat și cei de la Aquavas – Sucursala Bârlad și primarul Dumitru Boroș, cu specialiștii din Primărie, s-a dispus luarea unor măsuri serioase, cu termene de îndeplinire, în care se trasează sarcini atât Aquavas Bârlad, dar mai ales Unității Administrativ Teritoriale Bârlad, adică primarului Boroș. Pentru crasa neglijență a primarului nu s-au luat măsuri, nefiind dată nicio amendă, însă dacă cele trasate nu sunt sunt duse la îndeplinire, vor sosi și amenzile conform legii.

Acum câteva zile vă relatam că la Bârlad, pârâul Valea Seacă zis și Cacaina este o sursă de infecție, tratată cu indiferență de autorități. După cum am arătat, este cazul zonei Munteni, de pe străzile Învățăturii, Simion Bărnuțiu, Avram Iancu și tot așa, până la Podul Pescăriei, pe unde trece pârâul Valea Seacă zis, pe bună dreptate, și „Cacaina”. Un pârâu de care, de prin 2014 până în prezent, nu s-a mai apropiat nicio autoritate. Care a devenit, încetul cu încetul, coșmarul locuitorilor din zona Munteni și din cea centrală, de după podul din Centrul Bârladului, cunoscut ca Podul Roșu și până la Podul Verde din zona … Cotul Negru. De ce coșmar? Pentru că Valea Seacă s-a umplut de mizerie, de gunoaie aruncate de cetățenii iresponsabili, de câini morți și alte chestii aruncate pe apa Cacainei. Care acum nici nu prea mai curge, din cauză că toate tuburile care asigurau trecerea pe sub străzi s-au comaltat! Acum, că cetățenii sunt iresponsabili și aruncă toate alea pe gârlă, se știe de mult, dar că autoritățile locale sunt absolut indiferente la focarul de infecție și la pericolul de inundații la fiecare ploaie mai acătării, este prea mult!

Prefectul Onofrei a luat măsuri imediate și a trimis Garda de Mediu, care și ea a luat măsuri!

La sesizarea oamenilor din zonele menționate a fost însă sensibil prefectul județului, Daniel Onofrei, bârlădean și el, liberal și el, însă mai de cuvânt decât bârlădeanul și liberalul Dumitru Boroș, care a lăsat lucurile baltă privind coșmarul numit „Cacaina”! Prefectul Onofrei a cerut Gărzii de Mediu să verifice dacă cele relatate de ziarul nostru la sesizarea cetățenilor sunt reale. Și au fost! Chiar în totalitate! Iată măsurile luate:

„Garda de Mediu Vaslui a dat termen Primăriei Bârlad, până pe 25 mai, pentru rezolvarea situației, mai precis să decolmateze. Așadar, măsuri stabilite:

 1. Se va reabilita zona canalului deschis și se va asigura curățarea canalului deschis – termen 25.05.2022,- răspunde UAT Bârlad.
 2. Se va solicita la Aquavas Bârlad efectuarea prioritară a extinderii rețelei de canalizare din zona respectivă – Termen 24.03. 2022- răspunde UAT Bârlad.
 3. Se vor identifica și sancționa toți proprietarii care nu sunt racordați la rețeaua de canalizare și cei care nu sunt racordați vor trebui să-și ia toate măsurile pentru a-și asigura sisteme proprii de gestionare a apelor uzate, conform legii. Termen 24 .03.2022 și permanent.

Nu sunt obiecțiuni și nu s-au aplicat sancțiuni. Controlul a fost făcut pe 21 martie și s-a constatat pe scurt, că ceea ce reclamă oamenii este real, adică există gunoaie aruncate în canalul deschis, proprietățile unor oameni sunt foarte aproape de canalul deschis, fapt care îngreunează curățarea și întreținerea, există un număr de proprietăți de unde se evacuează apă uzată în canal, în mod ilegal, tubul de beton de la podul din intersecția cu strada 1877 este amplasat deasupra, neputând asigura scurgerea apei decât la debitele mari!”, a precizat prefectul Daniel Onofrei! De asemenea, Aquavas – Sucursala Bârlad va asigura, împreună cu Primăria Bârlad, reabililitarea canalelor deschise sau închise, deoarece nu s-au mai efectuat asemenea lucrări din 2014, așa cum am sesizat noi în articol, deci oamenii au avut dreptate! Acum suntem foarte curioși, ca și cetățenii care acum tind să creadă că lucrurile se vor rezolva, dacă ele vor sta așa cum le-a enunțat prefectul Daniel Onofrei. Noi am început numărătoarea: Tic-Tac, domnule primar!

CITIȚI AICI:  https://www.vremeanoua.ro/video-revolta-pe-malul-cacainei-primarul-boros-apostrofat-de-barladenii-pe-care-i-a-mintit-in-campania-electorala-foto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Este foarte trista situatia!!!Dezamagitoare!
  Oamenii si pus increderea in Boros asa cum au sperat si cu Băsescu!
  Realitatea este ca Boros a mintit!Trist dar adevarat!
  Solomon cu experienta lui administrativa ar fi fost un primar mult mai bun pt Barlad!
  Nu este normal sa intervina Prefectul Onofrei si sa rezoive problemele administrative ale Barladului!
  Prefectul Onofrei merita feliciayari pentru imolicarea de care a dat dovada!

  • Domnule Garincea v-a scapat un „y” pe acolo 😂 daca scrieti din spatele altui nume credeti ca nu ne dam seama ca sunteti Dumneavoastra , puteti schimba cate nume doriti rămâneti acelasi analfabet 😂Oamenii sa isi faca fosa sa nu mai arunce pe parau , e tor mizeria lor , e trist ce intampla ….o sa spuna ca eu fosa…dar sa arate facturile de la vidanjare 😂 atunci vei realiza ca toti arunca acolo .. Bravo Garincea ai un os ai facut si tu ceva de cand esti preafericit Popica era cu 10 nivele peste tine

   • Titi, tu esti? Nu stiu daca ti-ai dat seama, dar esti mai analfabet decat cel caruia i-ai raspuns! Ala a gresit o litera, tu ai gresit fraze intregi! O zi buna sa ai si un viitor fara bratari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here