23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Granturi în valoare de 15.000 de euro pentru liceele agricole care organizează vizite de studiu în ferme

VIZITE… Cele 10 licee cîștigătoare vor avea fondurile necesare pentru a organiza vizite de studiu pentru 150 de elevi și 20 de profesori la ferme unde vor vedea tehnologii de ultimă generație.

PROIECT… Liceele agricole din județul Vaslui pot accesa granturi pentru organizarea unor vizite de studiu și experiențe de învățare inedite atât pentru elevi cât și pentru profesori în ferme sau agribusiness-uri. Fundația World Vision a lansat, în parteneriat cu BNP Paribas Leasing Solutions, în cadrul proiectului “Mândru să fiu fermier”, un apel de zece granturi prin care alocă finanțare în valoare totală de 15.000 euro liceelor agricole care vor să organizeze vizite de studiu la ferme tehnologizate din România. Cele 10 licee cîștigătoare vor avea fondurile necesare pentru a organiza vizite de studiu pentru 150 de elevi și 20 de profesori la ferme unde vor vedea tehnologii de ultima generație. Peste 500 de elevi vor beneficia de lecții demonstrative derulate în clasă, în care vor învăța despre Agricultura 4.0 și Agricultura durabilă.

Totodată, liceele vor putea să achiziționeze kituri didactice pentru a realiza experimente la clasă sau pentru a parcurge demonstrații care ilustrează utilizarea tehnologiilor moderne în agricultură. “Zona de educație este parte din pilonii noștri CSR. Sprijinim cu drag zona de creștere și dezvoltare a generațiilor de mâine. Acum, mai mult decât oricând, este necesar să ne aplecăm asupra agriculturii sustenabile și a profesioniștilor de mâine. Ne dorim ca elevii să se familiarizeze cu fermele care folosesc echipamente computerizate performante pentru eficientizarea proceselor agricole și folosirea cu responsabilitate a resurselor necesare în agricultură. Credem că aceste vizite de studiu precum și interacțiunea cu specialiștii noștri reprezintă un prim pas către schimbarea percepției cu privire la oportunitățile pe care le oferă tinerilor o carieră în domeniul agricol”, a declarat Adrian OPRICA, CEO BNP Paribas Leasing Solutions.

“Călătoria spre anul 2050 începe la liceele agricole din România. Granturile alocate de BNP Paribas Leasing Solutions vor fi oferite unui număr de 10 licee și vor permite elevilor și profesorilor să participe la vizite de studiu în ferme unde se vor familiariza cu tehnologiile specifice Agriculturii 4.0 și agriculturii durabile”, a declarat Crenguța Bărbosu, senior program manager în cadrul Fundației World Vision România.

Granturile vor fi acordate în baza unei cereri de finanțare care cuprinde un buget detaliat și un plan de activități.

Elevii din liceele cîștigătoare vor avea astfel ocazia să învețe despre tehnologii de ultimă generație precum mașini agricole care fac tratamente de precizie, pivoți autonomi care asigură irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți, tractoare de ultimă generație și alte echipamente tehnologice computerizate. În același timp, profesorii vor avea posibilitatea să asimileze și să livreze conținut de specialitate inovator, actual și modern. Obiectivul principal al concursului de granturi este schimbarea percepției generale cu privire la profesia de agricultor și motivarea elevilor pentru a urma o carieră în domeniul agricol. Concursul de granturi este deschis pentru toate liceele agricole din țară, iar granturile se vor acorda în baza unei cereri de finanțare care cuprinde un buget detaliat și un plan de activități. Ulterior, Fundația World Vision România va lucra împreună cu liceele agricole pentru a concepe kiturile și lecțiile demonstrative pentru elevi precum și pentru a selecționa cele mai potrivite ferme care aplică tehnologii de interes pentru proiect. Liceele agricole interesate de obținerea unui grant pot accesa ghidul de finanțare precum și documentele necesare pentru aplicare pe site-ul Programului “Creștem prin Educație Agricolă”.

Despre pachetul educațional inovator Agricultura durabilă și Agricultura 4.0.

World Vision România, în cadrul Consorțiului Creștem prin Educație Agricolă, a elaborat un modul educațional inovator despre Agricultura durabilă și Agricultura 4.0. Pachetul educațional se adresează celor 56 de licee cu profil agricol din România. Proiectul “Călătorie spre anul 2050” este în pilotare în acest moment, urmând să fie adoptat de toate liceele cu profilul agricol. „Călătorie spre anul 2050 vorbește copiilor despre sustenabilitate și tehnologie și răspunde la întrebarea: “Cum vom hrăni 10 miliarde de oameni în anul 2050? “. Planurile de lecție, însoțite de filme și prezentări familiarizează elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii învață despre cum bunele practici de management în agricultură influențează producția de hrană reducând impactul asupra mediului și îmbunătățind calitatea vieții oamenilor. Materialele educaționale au fost elaborate în conformitate cu conținutul dezvoltat de organizația americană “The National Agriculture in the Classroom” (NAITCO) și Departamentul pentru Agricultură al SUA (USDA) și sunt corelate cu programa de liceu din România.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here