spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Iată cum sunt plătite vedetele la Zilele Vasluiului: 21.000€ – Irina Rimes și The Motans, 16.000€ – Eugen Doga (VIDEO)

- Advertisement -
DIALOGURI TĂIOASE… În conferința de presă organizată de primarul Vasile Pavăl au fost multe tensiuni și nervozitate. Cu greu ziariștii au smuls informațiile despre prețurile cu care au fost achiziționate serviciile artiștilor (Foto: The Motans si Irina Rimes)

TRANSPARENȚĂ?… La Vaslui, municipalitatea aruncă cu banii în cântăreții aduși din R. Moldova. Ieri, într-o conferință de presă, primarul Vasile Păvăl a anunțat bugetul estimativ al acestor manifestări care se ridică la 400.000 de lei. “Este doar un estimat, după ce vom trage linia vom ști exact cât a fost bugetul pentru Zilele Vasluiului”, a spus primarul Vasile Păvăl. După mai multe tergiversări, tensiuni și trageri de timp, jurnaliștii au aflat cu cât sunt plătite vedetele din R. Moldova aduse în număr foarte mare să concerteze la Vaslui. Nașul acestor intermedieri este o cunoștință mai veche a celor de la Consiliul Județean Vaslui, Vasile Moroșanu, șeful Culturii din Raionul Anenii Noi, R. Moldova. Iată pe ce onorarii cântă artiștii care urcă pe scena de la Zilele Vasluiului: 16.000 de euro – Eugen Doga și Orchestra Național Simfonică Teleradio – Moldova, 21.000 de euro, artiștii moldoveni impresariați de Global Records – Irina Rimes și The Motans, 12.000 de euro trupa “Brio Sonores” și 45.000 de lei formația Lupii &Alex Calancea Band. Și scena cu toate utilitățile este adusă tot din R. Moldova, de către compania DVV Show, la prețul de 11.700 de euro pentru trei zile. La festival mai cântă și artiști locali: finalistul ultimei ediții de la Românii au Talent, Rareș Trufea, Alexandru Beatrice, Hands of Angels și fanfara Rotaria.

Ieri a fost o conferință de presă mai aparte la Primăria Vaslui. După expozeul primarului despre situația investițiilor în Vaslui, s-a trecut la prezentarea evenimentelor culturale care vor avea loc cu ocazia Zilellor Vasluiului. Situația s-a tensionat în momentul în care decanul jurnaliștilor vasluieni, D.V. Marian a întrebat care este bugetul alocat acestor evenimente, dar și cel al Horei din Străbuni. Cu un limbaj de lemn, funcționarii aduși de primar în conferință au răspuns în stilul lor caracteristic, ocolind cu acuratețe adevărul. Practic, ni s-a spus ceva de genul: “Aceste evenimente încă sunt în derulare. Chiar dacă Hora din Străbuni s-a încheiat, până când nu se vor centraliza cheltuielile și situațiile de lucrări, nu știm. Sigur, sumele au fost fundamentate la nivel de buget inițial, astfel încât au fost cuprinse în bugetul total alocat evenimentelor social -culturale din tot anul. Când toate aceste date vor fi centralizate, vom putea ști sumele alocate pentru cele două evenimente”.
Iată cum abordează oamenii lui Pavel din Primăria Vaslui transparența informațiilor cu caracter public. A fost nevoie de un mic război în conferința de presă pentru a afla aceste date. Vă prezentăm dialogul jurnaliștilor cu funcționarii din Primărie pe tema bugetelor alocate.

Dialoguri între jurnaliști și primar! Așa s-a aflat adevărul despre contractele artiștilor

Purtător de cuvânt: Dacă-mi permiteți să intervin, atitudinea dumneavoastră este puțin agresivă. Subiectul conferinței de presă a fost anunțat pentru toți colegii. Puteți să ne transmiteți solicitările pe care le aveți, le documentăm și vi le trimitem, dar atitudinea agresivă și insinuantă pe care o aveți la adresa noastră mi se pare jignitoare. Poate nu este locul și momentul (sic!). Tema de bază a conferinței a fost promovarea evenimentelor culturale. Din ce înțeleg, am ajuns la a discuta prețuri, la a face insinuări, la a aduce acuzații și nu cred că este subiectul pentru care toți colegii trebuie să stea și să-l asculte.

Reporter: Am o întrebare: Domnule primar, eu știu că dumneavoastră sunteți conducătorul acestei ședințe și instituții. Dacă permiteți ca jurnaliștii să fie jigniți de purtătorul de cuvânt, atunci putem să ne ridicăm și să plecăm. Dar dacă conferința a avut tema „Zilele Vasluiului” și dacă un jurnalist întreabă cât a costat aducerea fiecărui artist, de ce consideră doamna purtător de cuvânt că divagăm? Noi am plecat de la declarația dvs, domnule primar, care a spus că pe perioada cât scena a staționat, nu s-a plătit chiria pe scenă. Noi am pus o întrebare de bun simț, dacă s-a plătit o chirie pe domeniul public. Ce insinuări am făcut noi? Nu e normal ca oamenii care plătesc taxe și impozite să știe cât este bugetul festivalului? Nu e normal ca cei care plătesc taxe să cunoască modul cum sunt aleși artiștii de „Ziua Vasluiului”? Nu este normal ca oamenii să știe ce caută o scenă timp de două săptămâni în mijlocul Vasluiului, fără să fie folosită? Poate se așteaptă ca în fiecare seară să fie evenimente organizate. De ce considerați că noi punem întrebări să jignim angajații primăriei?

trupa „Brio Sonores”

Primarul: Nu vrea nimeni să nu dea informații, nu vrea nimeni să nu fie deschis, dar trebuie să înțelegeți un aspect. Știm ce înseamnă cheltuirea banului public, că de fiecare dată a fost transparență, am răspuns mereu întrebărilor. Sigur, poate unora le-a convenit, poate unora nu. Este normal și firesc acest lucru. Dar a spune acum cât s-a cheltuit, neavând toate documentele, că au fost aleși nu știu cum. A fost o comisie. Agenda primarului este făcută după solicitările populației. Am desfăcut zona comercială (n.r. zona cu corturile de mâncare s-a mutat la ștrand) la solicitările populației. Au spus să nu mai venim cu fum acolo, să ducem zona în altă parte.

Reporter: Asta nu înseamnă că doamna purtător de cuvânt poate să țipe. Eu aștept la finalul conferinței ca doamna să-și ceară scuze. Există vreun director al acestui festival?

Primar: Nu există. Este o comisie de cultură, comisie tehnică.

Reporter: Cel care conduce această comisie nu poate să ne spună dacă pentru contractul cu artistul X s-a alocat o sumă de lei. Cum poate veni cineva să ne spună că nu știe sumele, în condițiile în care operează cu ele? Dacă doamna purtător de cuvânt știe așa de bine ce trebuie să facă un ziarist, că văd că se pricepe foarte bine, trebuia să vă facă un expozeu corect, cu toate informațiile despre festival și costuri. Noi punem întrebări punctuale. De exemplu, care a fost cel mai scump artist și ce sumă a primit acesta?

Lupii & Alex Calancea Band

Primar: În prima seară, Irina Rimes și The Motans, 21.000 de euro, ambii artiști. Onorariul domnului Eugen Doga este de 40.800 de lei, la jumătate, fiindcă Consiliul Județean a plătit restul. În total, aducerea lui a costat 81.600 de lei. Formația Lupii, 45.000 de lei. Eugen Doga este cap de afiș. Scena nu știm cât costă pe zi, dar ne vom documenta. Nu putem face o comparație cu sumele din 2020, pentru că sumele din 2020 nu au fost evenimente. S-au reluat activitățile. Problemele sunt destul de dificile pe zona aceasta a artiștilor. Am încercat să aducem formații care nu au mai fost. Am încercat să oferim publicului niște nume pe măsura gusturilor oamenilor.

Vezi și articolul: Eugen Doga, cetățean de onoare al Vasluiului. 80.000 de lei este prețul pentru care acesta va concerta la Zilele Vasluiului

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

 1. Eu cred ca dacă se negociază se pot obține preturi mai mici, pe lângă aceste cheltuieli pentru artiști mai sunt cheltuieli și cu paza ca și ei o sa factureze la final (legea ar trebui sa pună la plata impresarii artiștilor sa plătească pentru paza lor)

 2. Am urmatit inregistrarea. Stimata purtatoare de cuvant stia tarifele artistilor (o confirma mai tarziu), dar nu voia sa le spuna, ca nu avea ea chef. Ce conta ca era vorba de bani publici, las că lumea e proasta nu trebuie sa stie la ce costuri uriase se ridica paranghelia. De banii ăștia, Rimes și motan-u (cum zicea dom primar), ar trebui să cante de seara pana dimineața.
  Rusine conducerii primariei, rusine purtatorului de cuvant de toata jena. Asemenea istericale, rar mi-a fost dat sa vad. Legumele de la prezidiu, de tot rasul si ele. Mai ca stateau sa le dea o palma (si lor) purtatoarea.

  • Le avea chiar in fata, nu trebuia sa urce cinci etaje, se vede cum si le noteaza pe hartiute si le paseaza de la viceprimari la primar mai apoi. Dar cum sa pui tu o secretara la treaba? da’ cum sa se rasteasca purtatorul de cuvant pentru ca jurnalistii pun intrebari? Doamne cat tupeu! Va zic eu, in Vaslui bugetarii sunt toti niste pui de sefi si tupeul vine de la faptul ca castiga mult mai bine decat pleava. Trebuie sa-ti infoi penele, sa te stie lumea

 3. Lumea te trimite la munca de 30 de ani…dar au distrus toate locurile de muncă unde părinții noștri si-au castigat pâine ca sa ne crească pe noi.Mai prosti ca romanii nu ai sa vezi in europa, rai, hoti…puturosi cand li se oferă o ocazie…sa faca ceva…de exemplu…cu fondurile europene…pe scurt un popor de cacat.Despre Vasluieni…vai si amar de ei….niste bețivi care stau la coada lui Ștefan cel Mare….

 4. Cel mai gretos o sa fie cand o sa urce buzatu duminica seara (sau poate in fiecare seara) pe scena sa se laude singur pentru organizare si pe politistii locali, care si-au sacrificat weekendul pentru noi, sa-i felicite pe angajatii Primariei ca au facut inca o data aceasta sarbatoare posibila, sa ne spuna ca toate astea sunt pentru noi si de acum o sa ne mearga si mai bine. Asa a facut si acum doua saptamani. Prosti mai suntem…

 5. Punem Pariu ca după aceste zile o sa mai rasara un bloc sau câteva vile acolo în cartier în „vie” cum se spune stie el Buzatu și Dom” primar unde spun 🤭puneți ma mana și faceți ceva pentru județ nu v-ați saturat sa fiți marionete?

 6. Voi sunteti dilii? Cum sa dati atatia bani ? Luati si astupati la gara mizeria aia de parau care pute de iti cade nasul. Chemati sa cante artisti locali sau zin imprejurimi, pe comisioane decente.

 7. Bani mulți, aruncați aiurea! Cu ei se putea amenaja podul dinspre gară,cu tot cu râul puturos plin de nămol, care trece pe sub el…DE zeci de ani.
  Trotuarele peticite din crucea gării spre Traian+ cel din fața ANL-Recumed….O mare bătaie de joc, cu bani din impozitele oamenilor!
  Zilele orașului trebuie să dispară, cu tot cu țărăneala cu mesele cu mici, cârnați,bere etc. din anii trecuți!

 8. Cu acesti bani a-ti fi reabilitat strandul ,, de rasul lumii,, de la Vaslui , iar artisti locali avem destui si foarte talentati si la un pret mai convenabil.. Nu-i asa d-lor primar si consilieri locali?? Mai coborati din birouri cu picioarele pe pamant si vedeti ca sunt trotuare pline cu iarba , pavele lipsa sau prost asezate ne impiedicam de ele mai ales prin ZONA GARII.. Din ,, CRUGEA GARI ,, catre gara e salbaticie, copaci netualetati lasati de izbeliste.. pe podul de piatra sunt niste tevi de mari dimensiuni din toamna 2020 si se lovesc oamenii si copiii de ele.. Cei de la politia locala, cu atributiuni in acest sens , de ce nu verifica semnele de circulatie si indicatoare acoperite de crengi?? La ghenele de gunoi e groaznic, focare de infectii.. Nu ar mai trebui spalate si dezinfectate periodic?? Garduri si tarcuri improvizate pe la parterul blocurilor , de zici ca esti in ghetouri din lumea a treia… Zilele Vasluiului ii vor costa sute de mii de euro pe vasluieni .. Calicul e si gingas!!

 9. Coana purtător de cuvânt să facă bine să-și vadă paiul din ochiul dumneaei – nu cu mulți ani în urmă a fost surprinsă în păcat de către dom’ doctor, adulterina, însă s-a orientat repede și i-a făcut un copilaș ca să-i dovedească iubirea pe care i-o poartă.
  E profesoară ca și DVM , aciuată de pe aiurea la Vaslui unde își dă în petec .. prietenii știu ce zic

 10. Domnule Lucian Timofticiuc…mi-a placut cum le-ați luat…la roata pe primarul hot si pe eugen bot (tot cu litere mici) iaca am făcut și o rima….am vizionat conferința în direct…si m-am uitat si in reluare…o sa ma mai uit.Sunteti printre putinii oameni care vreti sa le scoateți la lumina materiile acestor bețivi inculți si hoti care au sărăcit acest județ de peste 30 de ani.Aveti un fan în momentul de față prin propria-mi persoană.Daca totusi citiți…Va rog sa faceti ceva si cu subiectele acestea: Locatarii blocurilor care au ocupat abuziv locul de pe scara…au luat din spațiul scarii( si-au facut încă o cameră pe casa scarii de impiedica lumea sa urce pe scara dapou sa mai aibă ceva voluminos de urcat pe scara) Va invit sa vedeti o situație la pe strada M-sal C-tin Prezent la blocul 110 Sc B, etajul 2, o sa va cruciti) Acești indivizi comuniști nu au nici ce-a mai elementara urmă de bun simt în raportul conviețuirii in societate.Si a doua problema : este un nesimtit( tot pe Stradă M-am V-tin Prezent, Bloc 102, Sc A ap 5) care pune rufele la geam…desi am citit chiar in paginile ziarului dumneavoastra ca nu mai este voie.Am inteles ca este un cacat de paznic la Scoala nr 6, e si handicapat si tâmpit.Nu vrea sa inteleaga ca nu se pun chiloți la geam.

 11. RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!! Intr-o asa saracie, voi aruncati cu banii in artistii moldoveni! A ajuns Buzatu sa isi bata sexul de noi, iar noi ca prostii stam cu capul plecat. Asa ne trebuie. Sa le traiasca lingaii, iar prostii sa traiasca in aceeasi promiscuitate ca si pana acum, ca ei se multumesc cu firmiturile aruncate de sleatca Buzatu&Pavel. Multi vad, putin cunosc detaliile finaciare.

 12. Artiștii locali sunt cei pe care ar trebuii sa- i promoveze aleșii județului. Rotaria, Cojones Records, Hands of Angels, Rareș trufia sunt nume care au adus imagine pro Vasluiului! Când e vorba sa fie remunerați, primarul o da gherla ca are doar interes să-și satisfacă publicul alegător. Problema e ca la cultura ar trebui puși oameni cu sânge în pula dar din păcate nu sunt.

 13. Ok…sunt bani….asa s a facut în fiecare an dar am o intrebare: de ce măria sa dl Buzatu are tupeul obraznic sa ceara bani de la guvern cand de fapt bani sunt ! Și pentru ce sa dea guvernul bani? Ca sa fie sifonati pe zile culturale?

  • Acu au ocazia toti prostanu ca al de paval cu P mic si buzatu tot cu B mic de la bou, buzatu masturbatu….sa isi trage banii de la fraieri…nu ai vazut ce culoare are buzatu în spatele copoului, la colțul cimitirului…la intersecția aia….scriu sa se duca lumea sa vada unde se duc banii lor.la acest escroc care nu se mai da dus din scaunul bine plătit de la stat.ce cacacios….este iesit la pensie si prostul sta tot acolo….pai unde sa lucreze lumea daca nu au loc de un astfel de individ?JEGOSUL.

 14. Lumea moare de foame la Vaslui…nu mai vorbesc ce este prin satele vasluiene si la rapanosii de la conducere…le arde de Motanul…incaltat…Un cacat de tara si de oraș…de asta pleaca lumea de aici ca este un rahat Mare…nu o sa fie nimic bine aici atata timp cat vor fi bețivi în funcții de conducere.Victor Cristea este un bețiv care a început distrugerea orașului…de Buzatu nici nu mai vorbesc…sa ma cac în gura voastră de lingai….

 15. Fara „zile culturale” Sunr primari în alte orase care au folosit banii în alte scopuri, pentru comunitate.
  Nu avem bani de risipit aiurea..Al de Doga.. Rimes.. ne am unit cu rusii deja? ..Dar nu vad onorariul alor nostri..a, ei nu au nevoie? Si doamna purtator de vorbe…fara cuvinte..chiar nu merita deranjul sa o bagati în seama..

 16. Irina si Mottans, canta foarte bine, problema este ca nu stau nici 30 de minute pe scena, mereu grabiti, superficiali, parca nu-si gasesc locul…
  In comparatie, am vazut pe scenele romanesti spectacole ale cantaretilor straini, efectiv isi dau sufletul pe scena…profesionisti pana in maduva oaselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.