Inspecții generale în cinci unități de învățământ din județ. Directorii, în pericol

CONTROALE… Cinci unități de învățământ din județul Vaslui vor fi verificate în lunile aprilie și mai de o echipă de inspectori ai Inspectoratului Școlar General. Este vorba despre Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui, Școala Gimnazială “Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, Școala Gimnazială “Victor Ion Popa” Dodeși, Școala Gimnazială “Nicolae Milescu Spătaru” Ferești, Școala Gimnazială “Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos și Grădinița cu P. P. Nr. 15 Vaslui. Acestea au fost stabilite în ultima ședință de Consiliu de Administrație a ISJ-ului, iar printre criteriile care au stat la baza listei se numără și cel privind existența unor disfuncționalități în activitatea managerială la nivelul unităților de învățământ – relaționarea la nivelul colectivului didactic.

Potrivit Regulamentului de inspecție a unităților de învățământ preuniversitar, “inspecția școlară a unităților de învățământ preuniversitar reprezintă o activitate de evaluare generală a performanțelor diferitelor categorii de unități de învățământ, prin raportare explicită la politicile educaționale, scopurile și obiectivele dezirabile propuse sau la standardele asumate în funcționarea acestora”. Astfel, prin inspecții generale se urmărește evaluarea și monitrizarea activității unităților de învățământ, evaluarea calității aplicării curriculum-ului național și a curricumulum-ului local, organizarea și desfășurarea activității didactice, precum și sprijinirea unităților și a cadrelor didactice în procesul de eficientizare a activității de predare, învățare și a procesului managerial.

De ce au fost propuse pentru inspecție generală cele 5 unități de învățământ?

Inspectoratul Școlar Județean a publicat pe site lista celor cinci unități de învățământ din județul Vaslui, care vor avea inspecții generale în lunile aprilie și mai, precum și criterile de întocmire a listei: “consilierea metodico-științifică a cadrelor didactice debutante, a celor cu performanțe scăzute în activitatea didactică, a metodiștilor pe discipline de învățământ, precum și a directorilor unităților de învățământ; disfuncționalități în activitatea managerială la nivelul unităților de învățământ – relaționarea la nivelul colectivului didactic; eficiența activității echipei manageriale, sesizări și reclamații; intervalul dintre două inspecții școlare generale; inspecții de revenire la inspecțiile școlare generale; organizarea și desfășurarea activității didactice în unitățile de învățământ”, se arată în Anexa 1 a Hotărârii nr. 4 a Consiliului de Administrație al ISJ din 26 februarie.
2 COMENTARII

  1. Disfuncționalități în activitatea managerială? Seriooos, țațo, mor!!! Atunci de ce nu încep chiar cu ISJ, varză la toate capitolele, dus în cap de niște țoape obosite? Acela e model de relaționare cu directorii și cu personalul din subordine? Mare management de inspectorat, făcut la marea artă de educatoare, suplinitoare necalificate, chiulangioaice dar cu patalama de la tot felul de „partide” de boșorogi beșinoși, pe care i-au dus de nas sau cu care au stat o tură, să le pună și pe ele în funcție…. Huoo!

LĂSAȚI UN MESAJ