spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

La doar 8 ani, Antonia Rusu a devenit campioană mondială la dans

- Advertisement -

BRAVO… O vasluiancă de doar 8 ani a devenit campioană mondială la dans. Este vorba despre Antonia Rusu, elevă a Școlii de dans “Happy steps”, care tocmai a reușit să câștige locul I la Campionatul Mondial Dance Star din Croația. Micuța dansatoare a participat la categoria Mini-Lyrical -Liga B “A whole new world” și i-a impresionat pe membrii juriului nu doar prin mișcările sale, ci și prin emoția pe care a transmis-o în timpul dansului. “Când am urcat pe scenă, eram foarte emoționată, dar în același timp simțeam și o mare bucurie pentru că, în sfârșit, eram acolo unde îmi doream. Apoi, când mi-am auzit numele și trebuia să urc pe podium i-am zis doamnei profesoare «vaaai, nu îmi vine să cred». Nu pot exprima în cuvinte bucuria pe care am simțit-o. A fost ceva unic”, a spus Antonia Rusu. “Un moment de glorie binemeritat, în spatele lui se află sute de ore de muncă, zeci de căzături, milioane de emoții și multe lacrimi! Bravo, Antonia!”, a spus Loredana Rotaru, coregrafa micuței campioane. Împreună, cele două au reușit să pună Vasluiul pe harta mondială a dansului.

Antonia Rusu este elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui. În cadrul Școlii de dans “Happy steps” se pregătește de aproape cinci ani de zile, iar în acest timp a strâns o grămadă de premii și medalii. “Când am dus-o la școala de dans, am zis că e ceva de moment. Ea le tot auzea pe colegele ei de la grădiniță vorbind despre antrenamente și era curioasă, voia să vadă cum este”, a povestit Manuela, mama Antoniei. De asemenea, aceasta a povestit că la început fetei i s-a părut greu, dar apoi a început să îi placă: “acum toată ziua ar vrea să meargă la antrenamente. Și acasă exersează, face tot felul de giumbușlucuri, spune că îi place și că vrea să se facă se facă profesoară de balet, pentru că face parte și din grupa “Attitude Jr”. Nu ne-am așteptat niciodată să obțină o astfel de performanță, nu pentru că nu aveam încredere în ea, ci pentru că noi am mai stat de vorbă cu părinții celorlalți participanți și unii spuneau că vin la acest campionat de cinci ani și de abia au reușit să obțină un premiu III. Am zis că anul acesta participăm pentru experiență, dar iată că Antonia s-a prezentat atât de bine încât juriul i-a acordat locul I. Suntem mândri de ea și de ceea ce a reușit să obțină. Noi nu am forțat-o niciodată să meargă la balet și dans, i-am spus că, dacă vreodată nu va mai dori să meargă pe acest drum, să ne spună, pentru că noi o susținem indiferent de ceea ce face. Dar dacă ea își dorește să performeze în acest domeniu, noi suntem alături de ea”, a spus mama Antoniei.

Antonia Rusu și coregrafa sa, Loredana Rotaru, recunoscătoare pentru experiența trăită la Campionatul Mondial Dance Star din Croația

La Campionatul Mondial Dance Star din Croația, Antonia a participat la câteva workshop-uri ținute de coregrafi renumiți. “Am fost prezente la Clasa de dans contemporan cu Milos Isailovic, dar și la „Musical Theater – Mary Poppins”, sub îndrumarea lui Sam Archer – profesionist în teatru, dans, televiziune și film, cu o activitate de aproape 30 de ani. Suntem recunoscătoare pentru toată această experiență”, a povestit Loredana Rotaru, potrivit căreia Antonia a început pregătirile pentru Campionatul Mondial Dance Star din Croația încă din septembrie anul trecut. “Participarea la competițiile de acest gen este una foarte costisitoare, gândiți-vă numai cât însumează cheltuielile cu drumul și cu șederea acolo, iar pentru asta a avut mereu parte de susținerea părinților și a sponsorilor. Așadar, Antonia dorește să mulțumească DALSOR Srl, Casa Tudora, Delkimvas, Broscuța SRL, Techpoint SRL pentru că au ajutat-o să-și îndeplinească un mare vis: acela de a evolua pe scena Dance Star. Ne dorim din suflet ca autoritățile române, la rândul lor, să recunoască astfel de performanțe, chiar dacă vin din rândurile unei școli private, și să premieze, de asemenea, meritele copiilor din domeniul artistic, nu doar ale olimpicilor la materiile de școală. Între timp, Antonia reintră în sală și începe pregătirea pentru alte provocări, alte competiții, cum îi stă bine unui pasionat de dans. Felicitări, suflet puternic, și la mai mare!”, a mai spus Loredana Rotaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.