spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Micile atenții care i-au transformat pe oamenii de afaceri în inculpați, în dosarul „Munteanu”

spot_imgspot_img
- Advertisement -
SENTINȚĂ… Majoritatea beneficiarilor serviciilor lui Iulian Munteanu, ajunși inculpați în dosar, au fost condamnați de Tribunalul Vaslui

MICA ȘPAGĂ… Dacă în numărul trecut al cotidianului Vremea Nouă am prezentat faptele penale de care au fost acuzați polițiștii din subordinea comisarului Iulian Munteanu, de data aceasta vom prezenta faptele penale ale oamenilor de afaceri și nu numai, beneficiari ai relației de prietenie cu fostul șef al Biroului Rutier Vaslui. Astfel, pentru ca o amendă sau un permis suspendat să se transfome într-un simplu avertisment, cei care apelau la serviciile comisarului Munteanu nu rămâneau datori. Așa s-a ajuns ca, în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, să se discute despre o pereche de pantaloni de polițist, GPL pentru două butelii sau câteva sticle de șampanie cumpărate la preț redus. Din păcate, în tot acest tăvălug al relațiilor dintre unii vasluieni și șeful Biroului Rutier Vaslui au existat și victime colaterale. Una dintre ele este inginerul Romică Huhurez, cel care, prin natura serviciului său, a fost nevoit să răspundă solicitărilor de deszăpezire a unor străzi. Găsit vinovat, alături de Iulian Munteanu, acesta decide să se retragă din activitatea sa de șef al Aquavas, filiala Vaslui. “Odată cu plecarea acestui om, Aquavas și municipiul Vaslui a pierdut un profesionist cu care nu ne vom mai întâlni curând. Din păcate, judecătorul este suveran atunci când decide, astfel că orice comentariu acum este în zadar”, spun unii vasluieni care îl cunosc pe inginerul Huhurez.

Cotidianul Vremea Nouă continuă seria dezvăluirilor faptelor penale care au stat la baza condamnărilor inculpaților din dosarul Munteanu. Dacă în numărul trecut am dezvăluit faptele penale de care au fost acuzați subalternii comisarului Iulian Munteanu, de data aceasta vom dezvălui modul în care au beneficiat unii vasluieni de pe urma relației de prietenie cu acesta. Unul dintre ei este Marius Cristian Zamfir, cel care a confecționat patul din lemn de frasin oferit apoi drept mită lui Mihai Axente, comisarul venit în control de la București. După confecționare, patul a fost preluat de către o terță persoană care l-a transportat la domiciliul comisarului din județul Ilfov. În schimbul acestuia, Iulian Munteanu a facilitat încheierea unor contracte de furnizare a utilităților (energie electrică, alimentare cu apă etc. – n.r.) la un imobil deținut de Zamfir. Un alt apropiat al comisarului de poliție vasluian, Ion Enachi, este cel care apelează la serviciile acestuia după ce a fost prins în trafic, de către polițistul Mihai Vizitiu, cu sistemul de lumini al autoturismului defect, fără centură de siguranță și folosind proiectoarele de ceață chiar dacă vremea de afară nu impunea acest lucru. Pentru a scăpa de sancțiuni, Enachi îi oferă lui Munteanu o baterie auto. Astfel, Munteanu intervine pe lângă Vizitiu și îi cere acestuia să emită o chitanță pe numele contravenientului, din care reieșea că Enachi a plătit, în termen de 48 de ore, jumătate din cuantumul amenzii, iar sancțiunea principală să o transforme în avertisment, prin suprascrierea procesului verbal. Și tot Vizitiu este cel care îl oprește în trafic de Costel Diaconescu și-l amendează, cu 195 de lei, pentru nepurtarea centurii de siguranță și 390 de lei, pentru lipsa din dotarea autoturismului a trusei medicale, triunghiului reflectorizant și extinctorului. Câteva ore mai târziu, Vizitiu este contactat de șeful lui și acesta îi cere să transforme amenda într-un simplu avertisment. Intervenția lui Munteanu nu a rămas «neplătită» și a fost achitată cu lemne de foc.

Ciprian Safir

Benefiar al serviciilor lui Iulian Munteanu a fost și omul de afaceri Ciprian Safir, cel care scapă de sancțiune după ce a fost prins în trafic fără centura de siguranță și vorbind la telefonul mobil. Astfel, în loc de 420 de lei amendă, Safir s-a ales cu un avertisment. Spre norocul lui, ajuns inculpat în dosar și acuzat de dare de mită, acesta reușește să demonstreze că este nevinovat și a fost unul dintre inculpații achitați de către judecători.

Marian Loghin, patronul condamnat la închisoare cu executare pentru câteva sticle de șampanie, plecat la Londra 

CONDAMNAT… Unul dintre apropiații lui Iulian Munteanu a fost și Marian Loghin, administratorul unui magazin din municipiul Vaslui. Acesta s-a remarcat prin faptul că a fost singurul inculpat din «barca» prietenilor fostului șef al Biroului Rutier care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Acesta a ajuns inculpat după ce i-a cerut lui Munteanu să intervină pe lângă un angajat al Registrului Auto Român pentru urgentarea unei inspecții tehnice periodice. În shimbul acestui serviciu, Loghin i-a transportat comisarului de poliție doi saci de ciment și cinci de plasă achiziționate de la un depozit de materiale de construcție. Și tot Loghin este cel care i-a furnizat lui Munteanu 9 sticle de șampanie, în valoare de 162 de lei, mai ales că intervenția la RAR Vaslui a fost una încununată de succes. În plus, Loghin se confuntă și cu o altă problemă destul de gravă și anume, în această perioadă, bărbatul este plecat din țară și, în condițiile în care sentința va rămâne definitivă, riscă să ajungă direct în închisoare la întoarcerea în țară.

Rutiera Vaslui: «și mama dacă are un bec ars la mașină, va fi sancționată»

ECOURI… Sentința dată de judecători în dosarul lui Munteanu nu a rămas fără ecou în rândul polițiștilor de la Rutiera Vaslui. Speriați că vor putea ajunge în locul colegilor lor pentru că închid ochii atunci când participanții la trafic sunt prinși cu abateri minore, polițiștii spun nu vor mai trece cu vederea nici cea mai mică abatere. «Mama, tata, frate, soră, dacă i-am oprit în trafic și au cea mai mică abatere, vor fi sancționați. Nu mai poți trece cu vederea un bec ars sau o semnalizare care nu mai funcționează. De teamă să nu ajungem în aceeași situație ca unii dintre colegii noștri, vom sancționa orice abatere, cât de mică. Avem colegi care au ajuns inculpați și condamnați pentru că au fost nevoiți să-și asculte șeful direct. Dar nimeni nu i-a întrebat ce ar fi însemnat dacă nu și-ar fi ascultat șeful. În poliție nu e chiar așa cum cred unii. Adică, nu e chiar democrație, altfel riști să fii transferat cine știe pe unde”, spun unii dintre polițiștii din Rutiera vasluiană.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

17 COMENTARII

 1. Munteanu un gunoi . Acest 💩, fost șef la rutieră a avut preț, nu valoare😂. Pentru o sticla de vin își ARDEA subordonații🤭
  Huhurez un Mare specialist😂 al instituției Aquavas.
  Toți polițiștii de la rutieră nu mai iartă pe nimeni pentru mici abateri🤕🤕🤕, își vor sancționa și părinții😂, asta dacă este cazul✌️. Acești agenți de rutieră în loc sa_si facă treaba fara frica de pușcăriașul Munteanu, o să facă exces de zel😂😂😂

 2. Prost politistul care a dat interviul, prost și neamul lui. Procesul s-a terminat, justiția e oarbă în teorie, în practică e cu vaca. O să vedem cum în apel, un alt judecător cântărește altfel. Cum să dai 3 ani cu executare unui șef de poliție județean, care a vrut să facă dreptate unor persoane vârstnice, considerând pe bună dreptate, că sancțiunea aplicată este nelegală. Asta nu este corupție! Sancțiunea se aplică gradual, analizând toate elementele constitutive ale contravenției. Dacă unul constată o prostie de faptă contravențională și aplică sancțiunea fără a respecta regula analizării elementelor constitutive ale acesteia, iar judecătorul este „ușor influențabil” din cauza lipsei de experiență, se formează practică. Practică proastă cu garanția justiției. De asemenea, dacă ar fi judecat orbește și ar fi gândit putin mai mult, ar fi văzut că toate sancțiunile aplicate de Vizitiu sunt pline de cel puțin exces de zel, pentru a instiga la intervenția celor care aveau atribuții nemijlocita față de el. Toate activitățile infracționale expuse in rechizitoriu ar fi trebuit gândite și judecate separat, nu la grămadă. Rezultatul ar fi fost corect, drept. Cei care meritau executare (inculpatul principal) ar fi primit cu pieptul deschis dar cei care nu meritau, nu aveau cum să primească cu executare. Dacă asta este dreptate, cu părere de rău, suntem pe lângă cu toții.
  Si tot din practică judiciară ne putem da seama cum e cu dreptatea. Trafic de droguri și grup organizat cu pedepse de 3 ani cu suspendare. Furturi și evaziune de milioane cu clasări. Mită de mii de euro cu suspendare. Și o intervenție legală pentru traversarea străzii 3 ani cu executare. Poftim dreptate, domnule judecator! Scuza cu refuzul la muncă nu ține decât pentru a te odihni fără mustrări de conștiință, la judecată dreaptă nu ar fi existat nicio pedeapsă. Dreptatea poate o va găsi la o instanță de apel.

 3. Foarte bine ce se intampla!!! Sa intre tot rechinii, toata sobolanimea asta, clanul Buzatu (mosneagul, nevasta si fiu-su), Bichinet, o mare parte din politie, si de la locala si de la politia romana, din jandarmerie, pompieri sunt cativa, care admit sa existe un bordel in oras, fara sa fie legalizata prostitutia in Romania!!! Daca acest criminal, Vizitiu, a inceput sa vorbesca de unii si de altii, doar sa scape de inchisoare, sa vedem, daca rezista la tavaleala, in cazul de fata, hai sa-i luam pe toti..la puscarie, maxim, 25 ani cu executare!!! Vizitiu, s-a dus in Anglia la munca, sa achite despagubirile familiei indurerate, care dupa parerea mea, sumele sunt foarte mici, tot intretine amanta cu bani, haine, etc. o face pe-a familistul, dar el este o jigodie, un criminal care a indurerat o familie, sa se laude in fata amantei, o blonda care sta in cartier, langa piata, in fata colegilor, numai figuri si se da superior, l-a puscarie cu el, la racoare, la fel cu multi altii, pe toti in aceeasi celula si scosi la munca fortata.

 4. Da,wăi in poliție nu e cum cred unii! E greu mai ales cînd ai șefi prostănaci! Dar sa vii tu acuma și să spui că dacă vezi un bec ars la mașina nevestei tale ,o amendezi, dă-mi voie să-ți spun că ești cel puțin cretin! Repet cel puțin! Păi mai ăsta, sint unele becuri care se ard după 1 an de zile,scrie in prospect și ce să vezi iaca expiră în trafic chiar cînd ești tu polițist în intersecție! Dai amendă???? Da prevenție nu există? Aaa tu aplici legea !!! Păi legea e proastă ! Ce-ar fi ,daca și tu știi că legea e proastă,doar sa avertizezi??? Nu vrei așa?
  Bine oaie, atunci amendeaz-o pe mă-ta și gata !!!!🤕🤪

 5. Tot vad ca se loveste cand in unul, cand in altul. La articolul de ieri, cand politistul criminal (VIZITIU) i-a dat in primire, doar sa scape de inchisoare, dar cred eu, ca va zace vreo 12-15 ani, ca nu se poate sa omori un om nevinovat si apoi daca spui ce nereguli sunt in politia Vaslui, scapi, niciodata!!! cred eu, ca organele de abilitate, sa intre peste Buzatu sa vedem ce nereguli sunt acolo, sa facem curatenie si pe la acel bordel, sa dam afara jumatate din politie, jandarmerie, IGP sa fie instiintat, sa-si faca treaba. Daca tot este acest scandal cu Vizitiu care vrea sa-i traga dupa el si pe altii, in esenta ca vei scapa si te duci la amanta, la blonda ta, ca nevasta ti-o respecti de ochii lumii si o pacalesti, dar daca ar sti, te da afara in suturi.

 6. Ce-i drept, dacă ar aplica legislația la sânge, cel puțin jumătate din mașinile din trafic ar avea probleme… Ideea e că unii polițiști au creier și nu se pretează la amenzi aiurea și altii sunt ca Vizi, care te amendează pentru luminile de ceață sau că ai extinctorul expirat… Cei de la rutieră cam știu mașinile în trafic ale persoanelor cunoscute și le vânează tocmai pentru a ieși în evidență. Din fericire, mulți din cei de la rutieră sunt oameni și nu se pretează la rahaturi, dar mai e și câte unul „erou” genul lui Vizi …

 7. Aștept momentul când lumea va fi oripilată și de faptul că trebuie să dai șpagă să ocupi un loc prin administrația publică (și ce șpăgi și cui trebuie să dai), că trebuie să dai atenții la medici, la școală să – ți transferi copilul de la o școală la alta sau un alt profil. Astept ca lumea să fie revoltată că la serviciile publice nu ai loc la ghișee de moldoveni care nu au nicio treabă cu viața din România, etc.

 8. Toți prostii s-au adunat la rutieră! Adică dacă sa ars un bec la mașină trebuie dusa cu platforma la electrician ca de nu te lasă boul fără certificat și te amendează cu de vreo 50 de ori prețul unui bec !? Nu degeaba râde o țară întreagă de vasluieni…… încearcă sa le explici ca nu e nimic ciudat la Vaslui, dacă poți

  • Când învățai pentru a dobândi permisul de conducere cu siguranță ai citit că vei fi oprit, sancționat și pus să remediez pe loc defecțiunea, dacă este posibil. Cu auto tras cât mai mult pe partea dreaptă sau în afara părții carosabile.

   • Lumea și tehnologia a avansat între timp. Pentru a schimba un bec trebuie să mergem la un service autorizat care nu este pe marginea drumului. Pentru asta sunt polițiști cu cap, și există avertisment sau îndrumare. Sau, cu ce te deranjează lumina de ceată ziua- dă un aspect plăcut mașini. De aceea polițiști trebuie fie manierați

   • Auzi bai nenea militica! La masina ta bengoasa ai trusa de scule si poti sta o jumatate de ora pe marginea drumului sa schimbi un bec la zero grade Celsius!

    • Da! Toate legile sunt proaste, vechi, ne adaptate timpurilor noastre. De asta suntem unde suntem! Analfabetism funcțional. Citim ceva și reținem ce vrem noi să facem, nu să respectăm ce scrie acolo. Dar la ce bun codul rutier și al bunelor maniere când sunt promovate doar incultura și încălcarea legilor. Și asta se observă zilnic pe strazile orașului.

     • Nu te supara dar mergi cu dricul sau cum se face de ai trusa de scule in portabagaj? Si vezi ca iti trebuie niste inbusuri ca sa rezolvi problema schimbarii becului! Ba la unele modele de VW trebuie sa scoti si bateria la becul de pe drepta! Am inteles sa raspunsul este doar ca sa te dai maret dar in realitate nici roata de rezerva nu ai, ca nu scrie in OUG 195 ca e obligatorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.