21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Mirela Brãescu, profesor laborant la Colegiul Codreanu, premiul „Digitaliada” pentru popularitate din acest an!

CÂSTIGÃTOARE… Fundatia Orange a anuntat lista celor 10 cîstigãtori ai concursului #Digitaliada6.0, în care profesorii si elevii au avut ocazia sã înscrie resurse educationale digitale. Cele mai bune proiecte au fost premiate cu echipamente electronice si IT în valoare totalã de aproximativ 8.900 de euro. Printre câstigãtori, la Categoria Popularitate, premiul acordat de elevi a ajuns la Mirela Brãescu, laborant de fizicã-chimie la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad (CNGRC). „Eu am trimis la acest program national Digitaliada, 19 filmulete si ce m-a bucurat mult a fost cã toate 19 au fost validate din punct de vedere stiintific”, a precizat pentru Vremea Nouã, Mirela Brãescu.

Ca în fiecare an, competitia a inclus patru mari categorii: Aplicatii, Continut video, Proiectare didacticã si Alte materiale educationale. Pentru fiecare dintre ele a fost premiat câte un material dedicat învãtãmântului primar si unul învãtãmântului gimnazial. Juriul a mai acordat un premiu si pentru cel mai bun material creat de un elev (la Categoria 14-17 ani), precum si Premiul de Popularitate – desemnat de un juriu special, format din elevi.

„În editia aceasta au fost peste 300 de proiecte înscrise, toate extrem de valoroase si interesante. Am avut foarte multe proiecte bine prezentate si structurate la materii precum istorie, matematicã si chimie si m-am bucurat sã observ cã profesorii au înscris si materiale digitale dedicate pentru sport, muzicã si arte creative. Asta demonstreazã, încã o datã, cã mediul digital poate fi un suport extrem de util în oricare domeniu”, a declarat Ioana Rusu, jurat concurs si director Simplon România.

Un profesor laborant din Bârlad are cel mai popular proiect votat de majoritatea elevilor

Printre cîstigãtorii celei de a sasea editii a concursului, la Categoria Popularitate, Premiul de Popularitate, acordat de elevi, a fost cîstigat de Georgeta Mirela Brãescu, profesor laborant de Chimie la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, pentru proiectul „Tipuri de reactii chimice – Reactia de schimb 1.”  Proiectele cîstigãtoare sunt disponibile în sectiunea Materiale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite si pot fi folosite de toti profesorii, elevii si pãrintii în cãutare de resurse educationale digitale. Digitaliada este un program national de sustinere a educatiei digitale la clasele gimnaziale. La nivel national, programul oferã platforma cu continut educational gratuit. În proiect sunt incluse un numãr de 50 de scoli gimnaziale din mediul rural din 30 de judete,  6800 de elevi fiind implicati în acest program national. Premiul de popularitate , sau premiul elevilor este oferit materialului digital care a întrunit majoritatea voturilor elevilor din scolile Digitaliada   la categoria „Continut video” ca fiind cel mai popular si interesant material video prezentat în aceastã editie, editia 6.0

„În momentul începerii pandemiei, când am fost puși cu toții în fața unui fapt împlinit, pe lângã alte dificultãți provocate de Scoala on line, elevii nu au mai avut acces în laboratoarele școlare. Atunci am hotãrât sã fac niște filmulețe în care sã fie surprinse experimentele ce corespundeau aplicațiilor practice de la lecțiile de chimie din programele școlare. Am realizat aceste filme pentru a veni în sprijinul elevilor care nu aveau acces la laborator” a precizat prof.lab. Mirela Brãescu pentru cotidianul Vremea Nouã.

Si anul trecut, la #Digitaliada5.0, la categoria „Alte materiale educaționale pentru învãțãmântul gimnazial”, premiul a fost câștigat tot de un bârlãdean, mai precis de Adrian Profir, profesor de matematicã la Scoala Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, pentru proiectul „Teorema celor trei perpendiculare”.

CITITI SI: https://www.vremeanoua.ro/profesorul-adrian-profir-premiul-national-pentru-teorema-celor-trei-perpendiculare/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here