19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Municipiul Vaslui, cinci proiecte spre finanțare prin PNRR: 100 de locuințe pentru tineri și patru reabilitări energetice

LUCRĂRI… Din cele cinci proiecte pe care Primăria Vaslui și Consiliul Local Vaslui le va depune spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, unul vizează “Fondul Local”, iar patru, “Valul Renovării”.

INVESTIȚII… Primăria și Consiliul Local Vaslui vor depune cinci proiecte spre finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul celor două componente – “Fondul Local” și “Valul Renovării”. Unul dintre acestea vizează construcția a o sută de apartamente pentru tineri în Zona Industrială: 40 cu o cameră, 40 cu două camere și 20 cu trei camere. În cadrul acestei solicitări de finanțare, municipiul Vaslui trebuie să includă, obligatoriu, și 45 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Celelalte patru proiecte vizează a doua componentă a programului – “Valul Renovării”, mai exact, creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru următoarele clădiri – Clubul Pensionarilor, Centrul de zi pentru persoane de vârsta a III-a “Buna Vestire”, Centrul “Prietenia” și Centrul “Sfântul Nicolae”. Obiectivul principal al acestor proiecte este reducerea cheltuielilor cu utilitățile prin diminuarea consumului final de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% și prin reducerea consumului de energie primară cu cel puțin 60%.

Obiectivul general al proiectului “Construire locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui” este crearea unor condiții moderne de locuit pentru tinerii din grupuri și comunități marginalizate. “Proiectul constă în construirea unui număr de 100 de apartamente din care 40 cu o cameră, 40 cu două camere și 20 cu trei camere, totalizând 7800 m2 suprafață desfășurată. Conform ghidului specific, suma maximă fără TVA/m2 suprafață desfășurată care poate fi solicitată este de 794 euro. Astfel, municipiul Vaslui va solicita în cadrul cererii de finanțare suma de 30.487.265 lei fără TVA (36.279.846 lei cu TVA), aceasta din urmă fiind asigurată de la bugetul de stat”, se arată în Referatul anexat proiectului de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului “Construire locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui” și a cheltuielilor aferente.

45 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice în municipiul Vaslui

De asemenea, conform prevederilor enunțate de Ghidul specific, pentru toate tipurile de solicitanți, la orice proiect depus pentru oricare dintre investițiile prevăzute în cadrul acestui apel de proiecte este prevăzută automat o alocare suplimentară pentru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, care vor fi achiziționate centralizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA). “Astfel, este obligatoriu ca în cadrul fiecărei prime solicitări de finanțare depuse de un beneficiar să fie prevăzută instalarea unui număr de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Pentru municipiile reședință de județ, numărul minim de stații este 45. Minim 25% vor avea o putere de cel puțin 50kW, iar restul stațiilor vor avea o putere de cel puțin 22kW. Totodată, beneficiarii investiției vor trebui să asigure un spațiu adecvat pentru amplasamentul stațiilor de încăcare pentru vehicule electrice (care va presupune și posibilitatea de staționare a vehiculelelor pe perioada încărcării), precum și toate activitățile și costurile necesare pentru punerea în funcțiune a stațiilor. Prin urmare, municipiul Vaslui va include în cadrul primei cereri de finanțare și un număr de 45 de stații de încărcare (12 cu o putere de minim 50 kW, 33 cu o putere de 22 kW). Solicitantul va suporta costurile cu proiectarea și instalarea, iar achiziția stațiilor va fi realziată de MDLPA. Valoarea totală a stațiilor este de 1.125.000 euro”, se arată în Referatul anexat proiectului de hotărâre privind aprobarea depunerii proiectului “Construire locuințe pentru tineri în municipiul Vaslui” și a cheltuielilor aferente.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Nu cred nicio iotă din ,,gogoșile” turnate….Poate doar creșterea eficienței energetice….
    in vederea creșterii eficienței campaniei electorale ce urmează. Domnul primar este ,,idolul” vârstei a treia…. În rest…..toate bune!

  2. Bine că pe tineri ii trimiteți sa locuiască în Zona industriala în timp ce smecherii construiesc blocuri pentru beizadelele orașului în buricul târgului! Cât despre „creșterea eficientei energetice” vad ca sunt luate în vizor numai clădirile care deservesc pensionarii. Și noi vrem Vaslui-capitala tineretului 😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here