24.3 C
Vaslui
01-iul.-2022

Opt ani de închisoare pentru dezaxatul care pipăia și tâlhărea femei pe stradă!

PRINS… Iulian Batistă, om al străzii și „locuitor” al Pieței Centrale, care a semănat panică printre femei, pe stradă, a fost condamnat exemplar!

VESTE BUNĂ… Bărbatul care în luna ianuarie a.c., în mai multe zone centrale din Bârlad, ataca femeile în plină stradă, le molesta sexual, le tâlhărea și dacă se opuneau le bătea, a primit 8 ani de închisoare cu executare. Acesta este Iulian Batistă, are 40 de ani și este din Bârlad. Vă reamintim că plângerea împotriva lui Iulian Batistă a fost făcută în urma unor sesizări pe internet, adresate de victime ziarului Vremea Nouă, femeilor fiindu-le frică să-l reclame. În urma verificărilor efectuate, privind postările apărute în mediul online, Poliția Municipiului Barlad s-a sesizat pentru săvârșirea, la data de 11 ianuarie a.c., a unei infracțiuni de tâlhărie, respectiv a unei infracțiuni de lovire sau alte violente comise de autor necunoscut.

Judecătoria Bârlad a dat ieri pronunțarea în cazul lui Iulian Batistă, acuzat de agresiune sexuală și tâlhărie calificată. Acesta a fost condamnat la câte 6 ani închisoare cu executare pentru fiecare acuzație, astfel că, după contopire, a rezultat o pedeapsă de 8 ani închisoare cu executare. Sentința dată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Tribunalul Vaslui.

Vă reamintim că la începutul anului, în luna ianuarie, se instalase panica pe străzile Bârladului, deoarece seara, în zone centrale ale orașului, un individ periculos și cu manifestări agresive, ataca femeile care îi ieșeau în cale. O mătușă a unei adolescente, elevă în clasa a IX-a la un liceu bârlădean, atacată în seara de marți, 11 ianuarie, a făcut o postare pe o rețea de socializare, descriindu-l pe individ cu lux de amănunte și scoțând în evidență figura de drogat a atacatorului, precum și alte semnalmente ale acestuia. Reporterii Vremea Nouă s-au implicat în acest caz, preluând postările de pe rețeaua de socializare, pe care le-au trimis la IPJ Vaslui. Polițiștii bârlădeni au intrat în alertă și astfel, în scurt timp, dezaxatul a fost descoperit. Era vorba despre Iulian Batistă, de 40 de ani, un individ fără căpătâi. Pe 19 ianuarie, acesta a fost prezentat de polițiștii bârlădeni la Parchetul Bârlad și a primit mandate de arestare preventivă, fiind de atunci în Penitenciar. În urma verificărilor efectuate, privind postările apărute în mediul online, Poliția Municipiului Bârlad s-a sesizat pentru săvârșirea, la data de 11 ianuarie, a unei infracțiuni de tâlhărie, respectiv a unei infracțiuni de lovire sau alte violențe comise de autor necunoscut. În acel moment, Iulian Batistă era trimis deja în judecată pentru două infracțiuni de furt comise în luna septembrie 2021 și avea instituită măsura controlului judiciar. Reacția victimelor acestui individ a fost una marcată de spaimă și, cel puțin elevele și femeile, au luat-o la fugă și s-au refugiat în cele mai apropiate centre comerciale deschise.

Vremea Nouă a sesizat acest caz la IPJ Vaslui

Victimele nu au anunțat poliția, ceea ce îl avantaja clar pe individul care cutreiera străzile și, se pare, continua să atace persoanele cu care se întâlnea, pentru a-și procura prelandezul sau aurolacul pe care le inhala până îi ieșeau ochii din cap și pornea la atac! În acest context, reporterii Vremea Nouă au contactat reprezentanții IPJ Vaslui, prezentându-le ceea ce se întâmpla de câteva zile pe străzile Bârladului. Polițiștii bârlădeni au reacționat imediat și au precizat încă de atunci că vor verifica cele sesizate și s-au ținut de cuvânt.

https://www.vremeanoua.ro/un-dezaxat-umbla-liber-prin-barlad-pipaie-si-ataca-femei/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here