spot_img
23.4 C
Vaslui
25-iun.-2024
spot_img

Pentru cine bat clopotele, Mitică? Societatea Reiser, roasă de corupție, cu conducerea cercetată pentru multiple infracțiuni | Marius Iamandi și Cătălina Bolgar, reținuți la pachet în Dosarul Reiser!

- Advertisement -
LA MODĂ… Încă un candidat PUSL ajunge după gratii, Marius Iamandi. Se pare că alături de el, dă socoteală și proaspăta reangajată la Reiser Bârlad, Cătălina Bolgar.

INFRACȚIUNI PE BANDĂ… Rețineri bombă făcute, miercuri după-amiază, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice la societatea Reiser Bârlad. Contabila societății, Cătălina Bolgar, împreună cu omul de afaceri Marius Iamandi au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de “abuz în serviciu”, “delapidare” și “fals”. Concret, polițiștii vasluieni au stabilit că în anul 2022, cele două persoane cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei. Surse demne de încredere spun că aceste sume sunt infime în raport cu jaful care a avut loc în ultimii ani la această societate. Jaf despre care ar fi știut și contabilul-șef al Primăriei Bârlad, cel care a cosmetizat totul, prezentând în Consiliul Local niște rapoarte de audit din care curgea doar lapte și miere. Nu ar fi făcut-o de capul lui, ci după lungi ședințe prin birourile primăriei. Azi, toate drumurile procurorilor și polițiștilor par să ducă spre această instituție. Spunem asta pentru că la audierile de ieri ar fi fost duși și doi apropiați ai primarului Dumitru Boroș. Această informație am primit-o pe surse, iar până la închiderea ediției ziarului, ea nu a putut fi confirmată.

După capturarea lui Daniel Buzamăt se credea că apele se vor liniște la Reiser, iar societatea își va vedea în continuare de contractele ei, deși toată lumea din Bârlad știa de jafurile care au fost date acolo de-a lungul anilor. Nimic nu a ieșit la iveală până la povestea cu frigiderul lui Buzamăt, pentru că nimeni din primărie nu a avut vreun interes ca adevărul să se afle. Se pare că adevărul a fost ascuns și aportul contabilului șef al primăriei, despre care mai multe voci din instituție ne-au spus că în ședințele de Consiliu Local prezenta rapoarte de audit mai puțin conforme cu realitatea, cu scopul de a acoperi neregulile de la această societate. E clar însă pentru toată lumea că nici contabilul și niciun alt angajat din Primăria Bârlad nu ar fi acționat de capul lor, ci numai după niște ordine primite, de undeva de mai sus. Bulgărele corupției s-a tot rostogolit până a devenit atât de mare încât nu a mai putut fi oprit. Primul care a picat sub greutatea lui a fost chiar directorul general al societății, Daniel Buzamăt, acuzat de procurori că ținea la frigider șpăgile pe care le primea de la oamenii de afaceri. 

Un candidat la primărie, scos din joc 

Imediat după cutremurul provocat de arestarea lui Buzamăt, societatea Reiser a rămas fără conducere, dar și fără economiști. Auzind probabil zornăitul cătușelor, Cătălina Bolgar, contabila șefă a societății, împreună cu cumătra sa, au decis să-și depună demisiile înainte de trimiterea în judecată a fostului lor șef, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare, mai ales că Bolgar fusese chemată și la DNA Iași, în noiembrie 2023, să dea unele explicații. În mod ciudat, la sfârșitul lunii trecute, după ce Buzamăt a fost plasat în arest la domiciliu, mințile luminate din cadrul Primăriei Bârlad au decis să o reangajeze pe Bolgar la societatea Reiser, probabil pentru secretele pe care le știa. La fel de ciudat este și faptul că aceiași consilieri locali și același primar care cereau, în urmă cu cîțiva ani, desființarea Reiser din cauza pierderilor imense, în ultima perioadă au ales să pună umărul la și mai multe pierderi, continuând să pompeze bani într-o societate și în niște oameni care și-au demonstrat din plin nu doar incompetența, ci și reaua credință. Sătui probabil să aștepte ca cei din administrația municipiului Bârlad să-și facă curat în propria curte, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Vaslui au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a contabilei Cătălina Bolgar, dar și a omului de afaceri Marius Iamandi, candidatul PUSL la funcția de primar al municipiului Bârlad.

Abuz în serviciu, delapidare și fals

Cei doi sunt acuzați de abuz în serviciu, delapidare și fals. “ În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în anul 2022, persoanele cercetate ar fi întocmit în mod fictiv mai multe documente financiar-contabile în baza cărora ar fi decontat bunuri fictive în valoare de aproximativ 17.000 lei”, au declarat reprezentanții IPJ Vaslui. Dosarul în care sunt cercetați Iamandi și Bolgar nu ar avea legătură cu dosarul lui Buzamăt, însă este cunoscut faptul că în perioada cât a stat în arest, Daniel Buzamăt ar fi depus un denunț prin care a adus la cunoștința anchetatorilor și alte fapte penale care s-au petrecut în cadrul societății aflate în subordinea Consiliului Local Bârlad. Așa s-ar fi ajuns și la relațiile fictive pe care societatea lui Iamandi le-ar fi avut cu Reiser Bârlad. “Miercuri, 29 mai 2024, în baza probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui au luat față de persoanele cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Joi, 30 mai 2024, acestea urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea emiterii unor măsuri preventive. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate”, a mai precizat Bogdan Gheorghiță, reprezentantul IPJ Vaslui.

Iamandi are experiență

Marius Iamandi nu se află la prima experiență cu legea penală. În 2014, pe când era consilier local PSD, acesta a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Potrivit unor surse, tot ieri, după ce Iamandi și Bolgar au fost reținuți, la sediul Poliției din Bârlad ar mai fi fost aduse alte două persoane, un consilier local și un membru al Consiliului de Administrație al societății Reiser, însă această informație nu a fost confirmată până la închiderea ediției ziarului nostru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

53 COMENTARII

 1. Rusine SICE! Dosare facute la comanda Bouluiros si Chelaru cu prietenii lui! Niste prosti la SICE, unul fost secretar la DGA! Vai de pula voastra!

  • Este bine ca s-au mișcat!
   Problema ar fi ca multe dosare așteaptă “Sfânta Prescripție”
   Ce sa mai sperăm, justiția este o barieră, unii trec pe deasupra ei, alții pe dedesubt, doar fraierii se opresc în ea….

   • Incompetenta isi spune cuvantul in acest caz! 100% este un dosar fabricat la comanda si acesti agenti naivi au pus botul! Acum s au facut de tot kkt ul! Pana la urma Ionut Andrei si Palade Florin au fost martori audiati?

 2. Daca zici de locurile de casa spune si de alea doua ale lui Buze Moi, si de cel al turnatorului Raicu, de terenul din curtea centralei termice a onor doamnei consilier PNL, viitor PSD, samd. Toate rahaturile astea facute in ultimii 8 ani de mandat ai celui mai incompetent edil pe care l-a avut Barladul!

 3. Într- un oraș care se vrea european, se folosesc tactici staliniste. Proiecte care trebuiau finalizate de ani se finalizează îl campania electorală, fabricare de dosare cu rețineri exact în campania electorală, intimidări de toate felurile. Voi , cei de la butoane chiar credeți că noi, bârlădenii suntem chiar așa de dobitoci?

 4. Hai dreptare, gunoiul turnător nenoricit, Tătaru, nume conspirativ Popa,nu trebuie să primească nici un vot.. Nenorocitul a îngropat tot pe ce.a pus cizma lui de politruc informator turnător împuțit, așa ca da,nici un vot PNL.ului..Nici un vot odraslei lui Viorel Petcu,, care aremisiunea de a aduce mafia lui Titi Constantinescu,înapoi în primărie,mafie, căpușele de care ne a scăpat Boroș..

  • Mai P(R)ostolache hai ca incet incat de apropii de numele tau adevarat cand postezi! Esti atat de prost incat nu intelegi ca limba plina de rahatul boului ros , pe care il pupi in dos, nu poate fi confundata cu nimeni altcineva”

  • Daca tot te de turnatori zi si de aia de la PSD care, spre deosebire de Nelu ”POPA” Tataru au decizii definitive de colaboratori ai Securitatii ca Politie Politica!
   Profesor de muzică la Colegiul ”Gh. R. Codreanu” şi Şcoala 8 Bârlad, Corneliu Pleşu (PNL) a fost descoperit colaborator al fostei Securităţi, în urma verificărilor efectuate de CNSAS asupra candidaţilor la alegerile generale din 2004. În 2005, Curtea de Apel Iaşi a stabilit definitiv şi irevocabil că Pleşu făcut poliţie politică în perioada în care a fost colaborator al fostei Securităţi.
   Statutul de securist nu l-a împiedicat pe Corneliu Pleşu să rămână ancorat în viaţa publică a judeţului. A ocupat funcţii de inspector şcolar, consilier local, respectiv consilier judeţean din partea PNL. Alegerile locale din acest an îl regăsesc din nou pe liste, fiind printre primii candidaţi PSD, propusi de primarul Bouros, pentru un post de consilier local în municipiul Bârlad.
   Potrivit documentelor CNSAS, Corneliu Pleşu a semnat un angajament cu securitatea pe 31 august 1982 şi a încheiat legătura pe 3 iulie 1989 când a devenit membru PCR. Învăţător de profesie, Pleşu întocmea note informative către CNSAS cu numele consiprativ ”Raicu” şi în care îşi turna colegii din cancelarie care aveau nemulţumiri legate de regimul comunist sau care îndrăzneau să spună bancuri în care să fie adusă atingere foştilor conducători.
   Medicul Viorel Petcu, din cadrul Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad a fost declarat colaborator al fostei securităţi pe 30 noiembrie 2010, printr-o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti, decizie pe care nu a contestat-o.
   Potrivit CNSAS, Viorel Petcu, fost director al spitalului din Bârlad şi consilier judeţean din partea PSD a fost recrutat de fosta Securitate pe 14 aprilie 1978 de către Securitatea municipală Bârlad, în scopul încadrării informative a spitalului rural Tutova, însă în acelaşi an a fost preluat de Serviciul 1 din cadrul Inspectoratului Judeţean Vaslui pentru asigurarea suprvegherii informatice în rândul personalului medical din unele spitale din municipiul Vaslui.
   Potrivit CNSAS, informaţiile funizate de CNSAS fostei securităţi vizau atitudini potrivnice totalitar comunist.

   • Nu inteleg de ce legea le mai da voie fostilor colaboratori ai securitatii sa mai candideze. La ce bun mai sunt declarati colaboratori daca acest lucru nu influenteaza cu nimic depunerea candidaturilor?

   • Cât te.ai mai scremut, pupincurist răpănos al turnătorului gunoi împuțit Tătaru,să ți aperi impostorul, numai că ești și dobitoc îndobitocit, și nu mergi la subiect, da, Pleșu a fost declarată, tot de CNSAS,ca informator, numai că imediat a fost dat afara din PNL.. Chiar de turnătorul vostru, care era președintele PNL org județeană.. Deci, afară și cu Tătaru, asta ai evitat să spui unealtă tatărista, în statutul PNL este stipulat clar, informatorii, turnătorii trebuie sa plece, sau să fie excluși, dacă sunt boi nesimțiți și țin de scaun..Ai înțeles diferența, idiot lingău tatărist..

    • Dat afara de Tataru turnatorul Raicu zis Plesu a fost luat in brate de Boros si pus pe lista de consilieri a PSD! E bine asa cretinule numit Postolache?

 5. Ma intreb cat vor mai vota barladenii gunoaiele politice ale unor partide care de 30 de ani se tot rotesc la putere.Nu v-ati saturat sa-i tot vedeti tot pe ei ?Ei prospera voi votati.

 6. Primărița hapsână și Iamandi,
  Scor 0-2!
  Dacă pentru Iamandi Raianu Marius este a doua oară când ajunge în arestul poliției pentru fapte în legătură cu corupția, pentru Hultoană Denisane, primul mandat este iminent!
  Este cunoscut faptul că, în cursul anului trecut, firma acestui domn, realiza betonarea șanțurilor, în satul Zorleni chiar pe marginea DN24A, în centrul satului!
  De atunci au fost semnalate mai multe neconformități cum ar fi faptul că grosimea betonului din șanțuri nu ajunge nici la jumătatea grosimii din proiect!
  Deși primărița a luat la cunoștință despre nereguli a recepționat lucrarea așa cum a fost!
  De ce?
  Dacă vă spunem de ce, scorul o să devină 1-3 și este lesne de înțeles, de ce!!!
  Primărița sparge gheața anul acesta, eu așa zic!

  • Prostul nu e prost destul până nu e și fudul!
   Așa spune o vorbă românească!
   Astăzi Dorel, după ce s-a frământat o zi întreagă, cum să facă să dreagă busuiocul, s-a gândit să îl pună pe vicele Bodogănel, că nu are prea multă minte, să facă o comparație între vechile scânduri de plop și scândura de brad.
   Ambele scânduri provin din același loc, doar că cele de plop care s-au deteriorat, au fost înlocuite cu unele de brad, noi!
   Când gardul a fost desființat, cele vechi au fost aruncate în spatele primăriei întrucât erau putrede iar cele noi au fost duse acasă la Dorel!
   Locuitorii satelor Zorleni și Simila cunosc faptul că la un moment dat, o parte din scândurile de plop au fost înlocuite cu cele de brad întrucât dispăruseră complet în unele locuri!
   Golăneala și hoția acestor infractori nu are limite!
   În descrierea lui Dorel acesta face referire doar la esența scandurii și la lățime! Înălțimea și faptul că scândură are aceleași zone de prindere nu mai menționează!
   Evident că se așteapta ca noi să nu îl credem, însă el a mizat că sunt și oameni care nu trec prin filtrul minții ce scrie acest bandit!
   Mesaj pentru vicele-Bodogănel :
   Dacă ești pus să faci aceste filmări, în care te faci de râs, cu forța, clipește de două ori!😂😂

 7. Una bucată BORFAȘ ………stați cuminți săracilor azi , măine acest derbedeu o să fie liber are preteni pe la miliția bărlad , procuratură ,judecătorie omul e sponsor că așa se face trebușoara în măfiuță un județ măcinat de corupție , jaf tot ce este mai rău pe acest pămănt aci se găsește. HOȚIE ,MINCIUNĂ ,SĂRĂCIE EGAL VASLUI .

  • Sponsorizeaza toata Militia din Barlad! Adunatura de la ACS Select, Off-Road Barlad. A furat dar a si dat 😂😂😂😂😂

 8. Jos cu Boroș și toată gasca lui Chelaru Iosipescu,Fieraru și mulți alți au îngropat instituțiile publice Chelaru director de politie care a fost arestat mai este și consilier la CAR Pensionari unde mai mulge bani și de la bieții pensionari Chiar nu vedeți o gloata un grup infracțional jos cu infractorii in funcțiile publice

  • Nu-l mai porcaiti degeaba pe Iosipescu ca nu joaca in acelasi film cu Mit Icared Bull! Abia asteapta boul galben, deghizat in bou ros, sa il execute dar nu il are cu nicio magarie la mana cum il are pe militianul de la Militia Spirtuala Barlad.

 9. Dar rromii PSD sint curati ca lacrima? Vai… vedeti locurile de casa.. cum au fost date, ce contracte fictive.. au cu primariile, servicii fara prezenta, fraude fara bonuri,fiscale la magazine si cite cite. Nu ar strica o schimbare radicala..

  • Daca zici de locurile de casa spune si de alea doua ale lui Buze Moi, si de cel al turnatorului Raicu, de terenul din curtea centralei termice a onor doamnei consilier PNL, viitor PSD, samd. Toate rahaturile astea facute in ultimii 8 ani de mandat ai celui mai incompetent edil pe care l-a avut Barladul!

 10. Evident, scursurile împuțite, uneltele unui turnător securist nenorocit, Tătaru, doar pușcării au în caputul lor de lingăii, sinecuriști pupincuristii..
  Demisia când și.o da turnătorul, demisia din PNL, să plece dracului la Huși și voi odată cu el, că a făcut de râs PNL, partidul Brătenilor, uciși de securiștii comuniști, KGB.isti nenorociți.

  • Mai P(R)ostolache hai ca incet incat de apropii de numele tau adevarat cand postezi! Esti atat de prost incat nu intelegi ca limba plina de rahatul boului ros , pe care il pupi in dos, nu poate fi confundata cu nimeni altcineva”

  • Toti animalii sunt in functii publice. Iosipescu la DAPPC, Chelaru la politia locala, altii la LOISIR, Spital, primarie. Penali toti, Mihai CARP Chelaru fura cu Mihai de la CARP Barlad. Prietenii stiu de ce!

 11. Având în vedere ajutorul dat lui Iamandi de Palade care trage sforile șpăgii la Bouros cred ca Palade va fi următorul la temniță și se mai face un loc la consilieri pentru un pesedist

  • Vrabia mălai visează, și lingăii, iesmenii, turnătorul nenorocit securist bolșevic, Tătaru, pușcării,evident, securitatea criminală KGB.ist comunistă ii baga pe toți adversarii politici la pușcărie..Asta ar face și lingăii, uneltele ordinare ai turnătorului Tataru..

   • Mai P(R)ostolache hai ca incet incat de apropii de numele tau adevarat cand postezi! Esti atat de prost incat nu intelegi ca limba plina de rahatul boului ros , pe care il pupi in dos, nu poate fi confundata cu nimeni altcineva”

 12. Câtă mizeriei, și ce mizeriei împuțită propaga aceasta fițuică, unealtă pusă la dispoziția PNL -TATARU,nu știu diversioniștii lingăii lui Tătaru, cum să.l mai denigreze pe Boroș, omul care le tot stă în gâtul lor spurcat, flămând de ură și interese, când arestatii,dacă aveau legătură, și se pare că aveau, aveau cu Buzamat-PNL,prietenul lui Onofrei-PNL,o altă unealta al lui Tătaru-PNL,turnătorul nenorocit înconjurat doar de lingăi..

  • Daca tot esti atat de pornit sa ii iesi apararea lui Boros si spui ca Buzamat era omul lui Onofrei intreaba-ti idolul de ce venea si pleca la si de la sediul PNL, din piata centrala, doar cu Dacia Sandero de la Reiser condusa de Buzamat! Si de ce in fiecare zi statea ore in sir inchis in birou cu Buzamat, Feraru si Chelaru?

 13. Macar acum sa fim destepti sa nu votam PSD traseistii politici. Boulros, Dima, Bica cu toata sleata lor de penali sa le dam o mare mwe. Boulros joaca murdar cu Chelaru ajutat de DGA. Multe vor iesi la iveala.

  • Oauuu, cât tupeu au iesmenii, lingăii, uneltele turnătorului nenoricit, Tătaru-PNL… Auziți mârlănie, fabrica o diversiune ordinară,cum că arestații ar fi Oamenii domnului Boroș, când de fapt sunt ai lui BUZAMAT -PNL, prietenul la cataramă, unealta lui Onofrei și Tătaru –PNL.. turnătorul nenorocit înconjurat doar de lingăi de genul acestui hăndrălău..

   • Mai P(R)ostolache hai ca incet incat de apropii de numele tau adevarat cand postezi! Esti atat de prost incat nu intelegi ca limba plina de rahatul boului ros , pe care il pupi in dos, nu poate fi confundata cu nimeni altcineva”

 14. Arestare asta este un linșaj politic aranjat de către contracandidați .Din surse, Boroș avea 31%, iar Iamandi 27%, cu o ploaie bună care să testeze marile realizări ale primarului traseist cu siguranță Iamandi îl depășea. Ați pus lupii să păzească stâna de oi.
  Prietenii stiu de ce!

  • Te apuca mila, și plânsul, când vezi scursurile turnătorului nenoricit Popa -TATARU -PNL,ce minciuni ordinare,ce diversiuni ordinare,ce dezinformări ordinare propagă în spațiu public,nu știu Scursurile raului ce să mai inventeze să.l denigreze pe Domnul Boroș,ca să.l ridice pe turnătorul lor nenorociț Tătaru..

 15. Cum să nu se fure dacă toți parveniți (Buzamat și Radu Ticu),au adus toate proastele contabile:Bolgar de la casă de pensii și Nechita Gina de la piață unde tăia bonuri la tarabe ! Domnule primar cum puteți să angajați fără concurs toate “contabilele”care nu știu cu se se mănâncă contabilitatea???Din această cauză se ajunge la furturi,delapidări,falsuri și dare de mită.

  • ha,ha,ha,cum se prostituează scursurile limitate ale turnătorului Tataru, alias Popa, groparul PNL, vicleanul Nelu Tătaru, oportunistul înconjurat doar de iesmeni și lingăi rame târâtoare.. Mai puteți slugilor tatăriste să.l pupati în cur pe turnătorul Tătaru.. Hai cu ultima răsuflare, că după alegeri, haloimăs, afară cu el, rămâneți pe drumuri, sinecuriști răpănoși..

  • La pușcărie cu tine și cu judecătorul,dar oricum te dăm jos la alegeri,de abia așteptăm,in loc sa rezolvi problemele bârlădenilor ai fugit la PSD,nenorocitule

  • Evident, scursurile împuțite, uneltele unui turnător securist nenorocit, Tătaru, doar pușcării au în caputul lor de lingăii, sinecuriști pupincuristii..
   Demisia când și.o da turnătorul, demisia din PNL, să plece dracului la Huși și voi odată cu el, că a făcut de râs PNL, partidul Brătenilor, uciși de securiștii comuniști, KGB.isti nenorociți.

   • Mai P(R)ostolache hai ca incet incat de apropii de numele tau adevarat cand postezi! Esti atat de prost incat nu intelegi ca limba plina de rahatul boului ros , pe care il pupi in dos, nu poate fi confundata cu nimeni altcineva”

 16. Marius Iamandi are afaceri cu statul, firma de partid psd ista! Ca si Nomis contizau la partid, primari. Furaciuni. Cate comisioane a primit de la Nomis 2003? Simion Catalin ne poate spine? Iamandi poate o sa toarne la randul lui? Cat a primit Hultoana de la Iamandi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.