24.4 C
Vaslui
28-iun.-2022

Prinși de DNA pe interceptări, doi agenți de la Poliția Rutieră și-au recunoscut faptele și au ajuns la instanță!

PRIMA CONDAMNARE… În dosarul DNA privind grupul infracțional de la Bârlad, din stația ITP de la Ana Auto Center, s-a dat prima condamnare! Un polițist a primit un an cu suspendare!

PEDEAPSĂ… Începe tăvălugul în procesul intentat celor din rețeaua infracțională în care inspectorii unor stații ITP din Bârlad și Bacău, cu complicitatea unor funcționari din cadrul Registrului Auto Român (RAR) din Vaslui, eliberau certificate ITP false contra unor sume consistente. Printre cei care sunt cercetați și judecați, figurează și doi polițiști rutieri de la IPJ Vaslui, unul de la Vaslui și unul de la Poliția Bârlad. Polițiștii au semnat acorduri de vinovăție cu procurorii DNA, pentru ca pedepsele să fie mai blânde și să-și poată păstra locurile de muncă. Primul polițist judecat pe 12 noiembrie, Cătălin Marian Sandu, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui – Biroul Drumuri Naționale și Europene, a primit o condamnare de un an închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de doi ani. Urmează ca și al doilea polițist, cel de la Biroul Rutier Bârlad, Ionel Dumitrașc, să primească sentința, pe 24 noiembrie, unde la Tribunalul Vaslui va fi pe rol admiterea acordului de vinovăție încheiat de acesta cu DNA-ST Iași.

Un polițist din cadrul IPJ Vaslui, de la Rutieră, a fost condamnat pe 12 noiembrie de Tribunalul Vaslui pentru instigare la fals, fiind acuzat că a obținut două certificate ITP fără a prezenta autoturismele inspectorilor RAR.

“Inculpatul (polițistul vasluian – n.r.) este proprietarul autovehiculului marca Jeep Cheroke, de culoare verde, an fabricație 1997 (…) a cărui I.T.P. urma să expire la data de 16.12.2020. Inculpatul îl cunoaște de mai mult timp pe V. I., cu care a relaționat de-a lungul timpului de mai multe ori. Ulterior discuției, inculpatul s-a deplasat la sediul S.C. A__ AUTO CENTER S.R.L., unde s-a întâlnit cu N.A., căruia i-a înmânat certificatul de înmatriculare al vehiculului personal și i-a solicitat ca, în calitate de inspector tehnic atestat R.A.R., să ateste fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv să falsifice certificatul de inspecție tehnică periodică din data de 05.12.2020, referitor la vehiculul (…) prin atestarea de fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului, referitoare la efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculului în data de 05.12.2020 și încadrarea acestuia în normele de siguranță a circulației, protecție a mediului înconjurător și în categoria de folosință căreia îi este destinată, fără ca această activitate să fie efectuată și fără ca vehiculul să fie prezentat în stația I.T.P..”, scriu judecătorii vasluieni în motivarea sentinței.

Au recunoscut faptele: profitau de funcție pentru a lua ITP fals la mașinile personale!

Polițistul vasluian a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Un astfel de acord a fost semnat și de un al doilea agent din Bârlad, la rândul său client al rețelei, care acum își așteaptă sentința.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că din cursul anului 2020, inspectorii tehnici atestați RAR în cadrul S.C. Ana Auto Center S.R.L. Bârlad au creat, împreună cu alte persoane, precum și cu inspectori tehnici din cadrul unor alte stații, o adevărată rețea prin intermediul căreia asigurau, contra diferite sume de bani, atestarea în mod nereal a efectuării inspecției tehnice periodice a vehiculelor, multe dintre acestea fiind în alte zone ale țării, nedeplasabile datorită unor defecțiuni sau chiar în afara țării”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriu.

Cei doi polițiști, Cătălin-Marian Sandu, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui – Biroul Drumuri Naționale și Europene și Ionel Dumitrașc, din cadrul Biroului Rutier Bârlad, identificați de procurorii DNA ca fiind printre cei care beneficiau de activitățile ilegale ale inspectorilor RAR, au cerut procurorilor DNA să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției, astfel primind pedepse mai blânde, iar cererea le-a fost admisă. Ambele acorduri de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate de DNA spre validare Tribunalului Vaslui. Pe 12 noiembrie, Tribunalul Vaslui a admis acordul și a validat pedeapsa în cazul polițistului Cătălin-Marian Sandu, pus sub acuzare pentru instigare la fals în formă continuată (2 fapte). Polițistul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind amânată aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. Dacă polițistul nu va comite alte fapte penale pe durata termenului de supraveghere, condamnarea nu va fi consemnată în cazierul judiciar. “În funcție de rămânerea definitivă a sentinței, vor fi dispuse măsuri conform Statutului Polițiștilor”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui. Pe 24 noiembrie, la Tribunalul Vaslui se va judeca și admiterea celui de al doilea acord de recunoaștere a vinovăției, semnat de Ionel Dumitrașc, din cadrul Biroului Rutier al Poliției Bârlad.

Reamintim că, în luna aprilie a.c., o anchetă a DNA – ST Vaslui, a scos la iveală o rețea infracțională în care inspectorii unor stații ITP din Bârlad și Bacău, cu complicitatea unor funcționari din cadrul Registrului Auto Român (RAR) din Vaslui, eliberau certificate ITP unor autoturisme care fie nu îndeplineau condițiile tehnice, fie nici măcar nu erau prezentate la inspecția tehnică. Totul contra unor sume de bani între 50 și 250 de euro. Rețeaua ITP din Bârlad, potrivit procurorilor DNA, liderul grupării era Ionuț Verman, inspector tehnic atestat RAR, care își desfășura activitatea în cadrul unei stații ITP de la o societate din Bârlad.  Activitatea ilicită era cunoscută inclusiv de polițiști din Bârlad, însă aceștia nu luau măsuri, deoarece ei înșiși apelau la serviciile grupării infracționale.

Polițiștii, puși la dispoziția IPJ Vaslui și cercetați disciplinar!

Potrivit oficialilor IPJ Vaslui, cei doi polițiști au continuat să lucreze în sistem. Odată cu punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva lor, ei au fost puși la dispoziție, efectuând activități în cadrul Poliției municipiului Bârlad. Totodată, împotriva lor a fost declanșată și o cercetare disciplinară. În cazul membrilor rețelei care elibera certificatele ITP în mod fictiv, ancheta nu a fost finalizată. Șase persoane, între care doi inspectori ITP și un inspector de la RAR Vaslui, au fost arestate preventiv în luna aprilie, ulterior măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu.

CITIȚI AICI: https://www.vremeanoua.ro/furnicile-de-la-rar-adunau-cate-2000-de-euro-pe-zi-din-itp-uri-false-inspectorii-in-arest-politistii-sub-control-judiciar/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

12 COMENTARII

 1. :)) acu vedeti in ce tara traiti… cine a plecat afara nu numai ca au un trai mai bun dar nici nu sunt luati in ras in halul asta. Auzi… ca sa-si pastreze locul de munca… pai in mortii mati tocmai de aia nu trebuia sa fure. MUIE LA TOATA JUSTITIA, SA MA C*C IN GURA LA TOTI „JUDECATORII”… NISTE POPONARI SI MILITIA SA LE S*GA P*LA.

  • Mulți vad, putini cunosc… Iar ăștia de la VRN sunt și mai prosti! Dacă sunt găsiți vinovați de orice infractiun săvârșită cu intenție, nu rămâne nici un milițian in funcție!

 2. ,,Cu o floare nu se face primavara!,,
  Sertarele Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, colcaie de dosare vechi de peste 6 ani.Dosare in care sunt implicati in trafic de influenta si favorizare a infractorilor ,politie de nivel local-politie de nivel municipal-angajati primarii si de institutii de stat.
  Vaslui ul colcaie de fapte de coruptie si trafic de influenta mai mult ca oricand.
  Daca cu ani in urma eram uimiti de actiunile din filmul Cracatita,acum traim ceva ce depaseste acest film.
  Undeva acolo sunt oameni bine platiti si cu status ce i avantajeaza social,tocmai pentru a se evita asa ceva .
  Dar ei au preferat prietenii,cumetrii,favoruri de tip divers ,pentru a veghea la golaniile mafiei .
  Si sunt platiti bine,si vor primi pensie speciala …
  Pentru ce?
  Pentru ca sunt corupti,si au lasat Vaslui ul exact ca in uret ul (ca tot vin sarbatorile),,Ca sa faca teren curat/Pentru arat si semanat…;;
  Ma intreb,,Sunteti fericiti?,,
  Nimic nu rezista timpului.
  Banii se cheltuie,imobilele se naruie…iar copiii si nepotii vostri vor trai in Vasluil lasat de voi si nu vor fi deloc fericiti.

  Fiindca si ei vor fi victemele a ce ati lasat voi si a celor pe care acum ii paziti bine .

 3. Catalin-Marian Sandu sau cap de porc un imputit spagar care in toti anii lui de cariera a luat spaga. Masuri mai aspre detentia si confiscarea proprietatilor.

 4. Ce ai facut bobita? Sandu Catalin sigur are la activ mai multe fapte penale ….de unde avea bani de masini? Cu ce isi platea dama de conpanie..blonda de la guraleului Lenus, isi face pe acolo veacul, trafic de influenta, contrabanda de tigari, verificati la sange…..porcul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here