spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
18-mai-2024

UPDATE: De 12 ore, procurorul DNA și șapte polițiști judiciari scotocesc și adună probe în dosarul de corupție de la Poliția Locală Bârlad (VIDEO, FOTO)

- Advertisement -

UPDATE 2: Nici la această oră, procuroarea DNA Iași și cei 7 polițiști judiciari nu au plecat din sediul Poliției Locale Bârlad. De 12 ore aceștia pun cap la cap documente, adună probe pentru a demonstra faptele de corupție care se presupune că s-ar fi săvârșit în această instituție. Lucrătorii DNA care au venit la percheziții nu au avut nevoie de polițiști locali, care să le indice unde sunt birourile și unde sunt documentele în care se ascund presupuse fapte de corupție, ci s-au dus la țintă. Știau pe de rost interiorul sediului și care sunt birourile pe care trebuie să le deschidă. Acest lucru ne duce cu gândul că aceștia au avut montată tehnică de ascultare, fiindcă numai așa se explică faptul că au mers exact în locurile de unde aveau nevoie să ridice probe și să verifice documente.

Au fost verificate, pe lângă procesele verbale de contravenție, cele care au fost anulate de polițiștii locali, și foile de parcurs ale mașinii neinscripționate, pe care o conduce comandantul Vasile Chelaru. De asemenea, aceștia mai verifică dacă martorii chemați la DNA în acest dosar au fost aduși de Chelaru, personal, pe post de șofer, un lucru care ar indica foarte clar că Vasile Chelaru a încercat să influențeze martorii. La un moment dat, un polițist local a și fost trecut la patrula pedestră, pentru că a îndrăznit să meargă de unul singur la DNA Iași și să dea declarații. Venirea DNA-ului la sediu Poliției Locale Bârlad a fost ca o ușurare pentru polițiștii care nu fac parte din gașcă. Aceștia sunt dispuși să ofere procurorilor informații importante despre modul cum comandantul Poliției face naveta cu mașina de serviciu, fără să semneze nicio foaie de parcurs sau despre cum se dau concursurile și cum sunt avansați în funcții unii funcționari. Până la această oră, Primăria Bârlad condusă de Dumitru Boroș, nu a oferit nicio informație despre ce se întâmplă la Poliția Locală, unitate subordonată și finanțătă de aceasta.

UPDATE 1: Reporterii Vremea Nouă au surprins momentul în care procurorii au luat la mână dosarele cu exemplarul verde din procesele verbale de contravenție, unde sunt menționate toate datele despre cei sancționați, dar și contextul și motivele sancțiunilor aplicate de Poliția Locală Bârlad. Ziarul Vremea Nouă a publicat anterior faptul că în această instituție sunt foarte multe procese verbale de contravenție anulate, chiar la dispoziția comandantului Vasile Chelaru.

La acea vreme, reporterii Vremea Nouă l-au întrebat pe acesta de ce sunt atât de multe procese verbale de contravenție modificate, iar „scuza” a fost una puerilă: „Colegii mei fac multe erori și e normal ca noi să modificăm procesele verbale”, a motivat Vasile Chelaru, șeful Poliției Locale Bârlad. Este cunoscut însă faptul că anularea unui proces verbal de contravenție se face numai în instanță de către judecători, iar un proces verbal de contravenție se poate, totuși, anula de către polițist pe loc, doar în fața contravenientului și înlocuit ulterior. Polițiștii locali de la Bârlad nu au învățat, se pare, nimic din pățania colegilor de la Poliția Vaslui, unde deja există date condamnări pentru astfel de fapte, în răsunătorul dosar „Munteanu”. Cei care au modificat procesele verbale de contravenție au ajuns să aibă condamnări de până la 8 ani de închisoare.ȘTIRE INIȚIALĂ: Procurorii DNA au descins la sediul Poliției Locale Bârlad

S-A SPART BUBA… Procurorii DNA Iași, însoțiți de mascații de la Jandarmerie, au luat astăzi cu asalt sediul Poliției locale din Bârlad! Perchezițiile au început dis-de-dimineață și nici până la această oră procurorii nu și-au terminat treaba. Cel mai probabil, este vorba despre un dosar penal cu privire la faptele de corupție pe care ziarul nostru le-a relatat de-a lungul timpului. Vorbim de sutele de procese verbale anulate de către comandantul Vasile Chelaru, de petrecerile cu iz bahic organizate chiar în sediul instituției în timpul pandemiei, dar și de abuzurile la care au fost supuși doi polițiști locali, care au avut curajul să demaște aceste fapte de corupție. Purtătorul de cuvânt de la DNA București ne-a spus că nu ne poate furniza acum mai multe detalii despre acest dosar penal, întrucât ar periclita ancheta în curs. Atmosfera în sediul Poliției Locale Bârlad nu este una prea veselă, o liniște de mormânt s-a așternut prin birouri, semn că găștii care a controlat până acum această instituție i-a intrat frica în oase. Vom reveni cu amănunte.

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

33 COMENTARII

 1. Dupa ce ca sunt prosti , sunt pusi si in functie !
  Buzamat , Onofrei …. la telecom la intins cablaje ca asta e meseria voastra . Da si acolo erati prosti ca ati fost colegi cu o ruda . Acum v -ati ajuns , aveti functii ! Daca va ia cineva la scuturat , nu aveti trei caiete studentesti scrise . De asta sunteti manipulabili si coruptibili de prosti ce sunteti .
  Despre Chelaru ce sa mai spun – un bandit in functie care te face daca vrea din victima in invinuit . Si acum se foloseste de informatori ! Se intoarce roata si totul se plateste pd lumea asta !

  • Esti unul dintre membrii cirezii lui Red Bull! Unul dintre aia avansati in functii la Politia Locala dupa ce au terminat facultatea din boschetii de la Casa de Cultura! Esti unul dintre aia de turna in pahare dar care isi turna si colegii ca sa obtina un os de ros de la fostul militian! Ti-e frica ca va ia pe toti cu duba si va duce la brutarie pentru ca ati transformat o institutie respectabil intr-o anexa a lui Red Bull si intr-un grup infractional! Esti unul din aia care spunea astazi ca domnul (SIC!) ”comandant” poate sa plateasca benzina consumata cu masinile neinscriptionata fara sa iei in calcul ca fapta savarsita intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni! Esti unul dintre cei care cred ca macularea imaginii unor institutii publice (Politie, Politie Locala, Primarie) nu e nicio problema atat timp cat iti este tie bine! Dati-va demisia si dumneavoastra si directorul Politiei Locale si primarul, care a girat o persoana care a confundat institutia cu mosia proprie (vezi cum isi face subordonatii prin sedinte, ce cuvinte jignitoare folosea la adresa celor care nu erau din grupul de lingai)!

   • Satana nenorocită, obsedat plin de ură, bolnav de ură,,, cât venin împuțit măi poți vomita pe această fițuică abjectă, pusă în slujba golanilor PSD și PNL, aceeași mizerie.. Ptiuuuuuuu, Satana obsedată !

    • Wow iar a aparut rebutul uman numit Nikanor, Nadia, George samd cel mai pupincurist barladean al dosului tractoristului de la Banca!

     • jigodie nenorocită, scursura rapanoasa, PSD, sau PNL,nu contează, tot aceeași mizerie e,ce zici tu, nemernicule,nu ne întâlnim noi odată și odată, așa fata în fata, și cu argumentele fiecăruia,,e imposibil, rapandula nenorocită,nu se poate, oricât de las nenorocit ai fi…, și ești..

 2. Doamne fereste!Ce va mai bucurați !,, A aruncat un prost o piatra in apa si 10 înțelepți se chinuie sa o scoată “. Ce daca a venit DNA, nu trebuie sa-si facă treaba si ei.Au venit verifica,coerceteaza, daca s-a gresit v-a plătit cine a gresit, da nu credeți ca daca au venit gata s-a si facut infracțiuni,mai ușurel ca doar Chelaru nu o fi vreun prost sa se apuce acum la Bătrânețe de prostiii, mai ales dupa ceea ce pățit.Ciocul mic!

  • Geani Nuta tata pregateste si tu ca ai declarat in fals ca locuiesti la adresa de la blocul ANL! Sa mergeti la brutarie si voi si aia de au votat in CLM Barlad hotararile ilegale pe care le-a validat ulteriro prietenul alcoolicului, numitul Garcea Olio Frei! Nu mai incerca sa faci din zi noapte si din noapte zi ca s-a prins tot Barladul in in saivanul lui Red Bull se paote muta serviciul de probatiune al Tribunalului Judetean Vaslui!

 3. Chelaru penalul nr. 1 al Barladului, la anul deschide si la primaria Barlad ca deja sunt plangeri si DNA ul supravegheaza. Lucrarile cu Nomis facute de proasta calitate supraevaluate si comosioane …spaga. Acusica

  • Chiar și cei C.A. de la Reiser știu de o parte și furturile lui Buzamat și Bolgar chiar și domnul zis Sica este implicat in furturi și cei de la C.A.au primit in schimb vacante cum ar fi domnul Bozeianu și alte foloase muncitori la cules cireșe in timpul serviciului etc.etc

   • Combinațiile lui Buzemoi sunt făcute impreuna cu inginerul Emil, o masina de asfalt,o masina de balast, un muncitorul,doi slugi la Danut acasa,un angajat la Staradoub sa-i culeagă cireșele,lla Raiser combinații nu la poliția locală ! Buzamat se strânge latul nu crezi ? Sau crezi ca te salvează Oliofrei?

  • Ooo da va așteaptă Buzamat la Raizer sa verificați aprovizionarile de piatra și cine transporta piatra. Sa verificați rețeta asfaltului alimentarea și golirea tancului de motorina și comisioanele lui Danut

   • Danut=OLIO FRE?! Intrebarea este : cat e comisionul de la hingereala dupa ce Olio Frei a facut presing la Red Bull ca operatiunea sa ii fie acordata lui Buze Moi?

 4. Datoria morala pe care o are Chelaru față de cetățenii Bârladului.
  Pensie nesimțită 12000lei
  Șalariu de nabab 10000lei
  Mașini neinscripționate de serviciu pentru deplasările la domiciliul de la Trestiana.
  Ești un jeg , care nu a învățat nimic de când ai fost arestat.

 5. Eh… pâine și circ… Au uitat cei de la Politia Bârlad să trimită peşcheşul lunar la București. Unde trebuie nu s-ar duce DNA-ul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.