spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Revoltă în conducerea CSS Bârlad după publicarea materialului cu sportiva care a plecat în alt județ

- Advertisement -
Ana Maria Iordache

CIUDAT… În loc să fie mândră că o sportivă crescută la CSS Bârlad face performanță, conducerea clubului din Bârlad s-a arătat foarte deranjată de afirmațiile făcute în material, în principal pentru faptul că această sportivă a ales să activeze în alt județ pentru că, așa cum a declarat chiar ea, în Bârlad nu prea primea susținere. Este, de fapt, o realitate pentru întreg județul Vaslui, pentru că în multe domenii sportive, după terminarea junioratului, sportivi merituoși sunt nevoiți să își continuie cariera sportivă în alte părți. Motivul e simplu: nu avem cluburi la nivel de seniori! În plus, dorim să insistăm că motivul principal al acestui material a fost promovarea unei sportive meritorii produsă în județul Vaslui. Dar pentru că vorbim de un club care face performanță, CSS Bârlad, ne simțim datori să publicăm dreptul la replică primit la redacție.

Drept la replică

“Clubul Sportiv Școlar Bârlad solicită dreptul la replică referitor la articolul “Povestea unei campioane care a fost nevoită să se înscrie în alt județ pentru susținere“ publicat în data de 23.05.2024 de d. Gelu Irimia, care dezinformează grav opinia publică.

Clubul Sportiv Școlar Bârlad este o instituție sportivă școlară, aflată sub egida Ministerului Educației, fiind  destinată pregătirii și formării sportivilor JUNIORI, deci clubul are bază legală DOAR pentru susținerea sportivilor juniori.

Conform legislației în  vigoare – legea învățământului 198/2023  și Ordinul Ministrului 6224/2023 privind regulamentul de organizare și funcționare a Cluburilor sportive Școlare, instituția noastră are bază legală doar pentru susținerea financiară a sportivilor JUNIORI sau până la finalizarea clasei a 12-a ( de exemplu, în gimnastică, baza legală ne permite susținerea financiară a sportivelor până la 16 ani, vârstă la care sportivele devin senioare, iar la rugby putem susține sportivii până la finalizarea studiilor liceale).

Sportiva ȚUȚU SORANA a beneficiat din partea clubului nostru de toate facilitățile necesare unei pregătire de elită pe tot parcursul junioratului, dovadă fiind rezultatele de excepție pe care aceasta le-a obținut. De asemenea, a beneficiat de facilitarea obținerea dublei legitimări și a transferului realizat în anii anteriori.

În momentul de față, deși nu mai este legitimată la clubul nostru, ea beneficiază în continuare de acces și pregătire sportivă gratuită, dar și de sprijin în finalizarea studiilor universitare. Domnul antrenor Lucian Bolgar se ocupă de pregătirea ei, iar clubul o va sprijini cu tot ceea ce poate în limitete legii.

Cu respect deosebit,
prof.Iordache Ana Maria

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Nici un sportiv ,mai ales din județul Vaslui nu este susținut de ,,autoritățile responsabile ” ….nu mai vorbim de antrenori .La mâncat rahat că anonim e usor .
    Nici Andreea Răducan nu a fost susținută îndeajuns, slavă lui Țiriac.
    Românie plină de rahat ….
    😢❤🇹🇩

  2. E ok ca se lămuresc lucrurile, totuși! E păcat sa rămânem cu ideea ca zona noastră se duce de râpă și ca ne fugarim valorile( eu însămi am considerat asta și e frustrant sentimentul ca parca nimic nu mai funcționează cum trebuie în acest judet!) E bine ca sportivii sunt susținuți practic în continuare, dar poate ca ar fi bine sa se schimbe legal niște lucruri! Pana la urma, dacă un sportiv e pregătit local, cu efort de ambele părți, de ce să-și aroge meritele alte cluburi din alte zone ale tarii ulterior?!? E valabil și pentru sistemul de învățământ asta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.