spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

S-a dat startul înscrierilor la Centrul Județean de Excelență Vaslui

- Advertisement -

ÎNVĂȚĂMÂNT… Au început înscrierile la Centrul Județean de Excelență Vaslui (CJEVS). Elevii care vor să facă performanță sunt invitați să se înscrie până pe 1 octombrie, prin completarea formularului online de pe site-ul centrului – cjevs.ro. Aceștia se pot înscrie la grupele de limba și literatura română, limba franceză, limba italiană, limba spaniolă, limba engleză, limba rusă, limba latină, matematică, fizică, chimie, biologie (la centrele Vaslui și Huși), istorie, geografie (la centrele Bârlad și Huși), astronomie și astrofizică (doar la Bârlad), arte plastice (doar la Bârlad) și informatică (doar la Bârlad, înscrierile pentru Vaslui se fac deja în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!”). Grupele de fizică și informatică de la Vaslui sunt finanțate de Fundația „Nouă ne pasă!”, care gestionează și programul de înscrieri la aceste două discipline.

Centrul Județean de Excelență Vaslui este deschis atât elevilor de gimnaziu, cât și celor de liceu. “Luna septembrie înseamnă și deschiderea activității la Centrul Județean de Excelență Vaslui. Dacă aveți cunoștințe teoretice temeinice, experiența încununată de succes a concursurilor și olimpiadelor școlare, pasiune pentru studiu, atunci vă invităm să profitați de oportunitatea oferită de grupele Centrului Județean de Excelență Vaslui în vederea aprofundării, a diversificării preocupărilor voastre științifice și a măririi potențialului personal de performanță. În afara pregătirii de specialitate, Centrul Județean de Excelență Vaslui se străduiește, an de an, să recompenseze cu premii și tabere speciale rezultatele obținute de cei mai buni elevi”, a transmis Gabriela Plăcintă, directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Elevii se pot înscrie, ca începători, la grupa de limba rusă

De asemenea, aceasta le-a recomandat elevilor să nu se înscrie la mai mult de două materii: “Bazându-ne pe experiența anilor trecuți, recomandăm ca înscrierea aceluiași elev să nu se facă la mai mult de două grupe ale Centrului Județean de Excelență Vaslui! În acest fel, evităm inutilele tergiversări administrative ulterioare, realitatea confirmându-ne că un elev nu poate face performanță adevărată la mai mult de două obiecte fără a se supraâncărca, a obosi și a renunța ulterior. De asemenea, specificăm că la limbile moderne italiană și spaniolă, elevii trebuie să dețină deja cunoștințe de limbă, grupele Centrului Județean de Excelență Vaslui pentru aceste discipline neadresându-se începătorilor absoluți. În schimb, la limba rusă, elevii care se înscriu pot fi începători. Formularul trebuie corect completat, evitați trimiterile repetate ale formularului, la aceeași disciplină, pentru aceeași persoană”, a mai transmis Gabriela Plăcintă, directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri