31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

S-a declanșat urmărirea penală împotriva celor acuzați de moartea micului fotbalist! (VIDEO)

ACUZAȚI… Organizatorii turneului de fotbal de la Galați și antrenorul micului fotbalist David Chiric, mort la numai 10 ani, urmărițI penal pentru ucidere din culpă!

URMĂRIRE PENALĂ… La un an de la tragedia în urma căreia un copil din comuna Grivița, David Chiric, de doar 10 ani, a murit pe stadionul Dunărea, procurorii gălățeni au formulat primele acuzații oficiale, îndreptate împotriva unor persoane determinate. Din rechizitoriul întocmit, pentru moartea micului sportiv sunt cercetați, oficial, Fundația Sportul Gălățean, ca persoană juridică, președintele acesteia, Florin Mirea, Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din care făcea parte copilul ucis și Tiberiu Grosu, organizatorul competiției. Toți sunt cercetați și vor fi trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. 

Tragedia s-a petrecut la un antrenament, înaintea unui meci, anul trecut pe 24 aprilie. Copilul, David C., însoțit de tatăl său, se afla la un antrenament de fotbal, împreună cu mai mulți elevi și antrenori. Băiatul participa la Cupa “Iepurașul”, organizată de Clubul Sporting Galați. David Chiric, de 10 ani, vrut să se strecoare prin gard, pentru a merge la WC, dar două plăci de beton au căzut peste el. Tatăl său, care l-a însoțit la competeție, a suferit un șoc! A fost chemată ambulața la fața locului, iar copilul a primit primul ajutor dar, fiind în stare gravă, a fost transportat la spitalul județean din Galați. Din păcate, minorul a murit, datorită rănilor grave în special la cap, incompatibile cu viața. Acum un an,la Stadionul „Dunărea”, pe terenul „Dunărea 2”, și pe Stadionul „Siderurgistul”, au fost organizate jocuri de fotbal pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, în cadrul unei competiții neoficiale, la care se pare că nu s-au respectat întrutotul normele de organizare ale unor astfel de întâlniri.

Antrenorul echipei de juniori, Ovidiu Mangu, din Bârlad, se numără și el printre cei acuzați de procurorii gălățeni. Iată care sunt rezultatele anchetei făcute publice de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați:

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că:

La data de 31.03.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații F.S.G. (persoană juridică), M.F., M.C.O. și G.T.V. (persoane fizice), pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) Cod penal.

Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că:

– persoana juridică F.S.G., nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei activități, respectiv turneul de fotbal „Cupa Iepurașului”, punând, în perioada 23.04.2021 – 24.04.2021 la dispoziția A.C.S.S. Galați (în baza unui protocol încheiat anterior), în vederea folosirii cu titlu gratuit, stadionul Dunărea 2, proprietatea municipiului Galați, pe care îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spațiu într-o porțiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24.04.2021 un minor, care a participat la competiția sportivă menționată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-și satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porțiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mișcare, și l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul;

– M.F., în calitate de președinte al F.S.G., nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei activități, respectiv turneul de fotbal „Cupa Iepurașului”, punând la dispoziția A.C.S.S. Galați (în baza unui protocol încheiat anterior), în perioada 23.04.2021 – 24.04.2021, pentru organizarea turneului, stadionul Dunărea 2 din municipiul Galați, pe care fundația condusă îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spațiu într-o porțiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24.04.2021 un minor, care a participat la competiția sportivă menționată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-și satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porțiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mișcare și l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul;

– M.C.O., în calitate de antrenor al echipei de fotbal J.B., nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei profesii/activități, respectiv la data de 24.04.2021 cu ocazia participării la turneul de fotbal „Cupa Iepurașului”, desfășurat pe stadionul Dunărea 2 din municipiul Galați, în pauza dintre meciuri, nu a supravegheat jucătorii (minori) echipei pe care o antrena, fapt ce a permis ca un minor (component al echipei antrenate) să încerce să iasă în exteriorul stadionului, pentru a-și satisface nevoile fiziologice, printr-un spațiu creat în gardul ce împrejmuia stadionul din cauza lipsei unei plăci de beton, în partea inferioară, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porțiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mișcare și l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul;

– G.T.V., în calitate de reprezentant de fapt al A.C.S.S. Galați nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei activități, respectiv turneul de fotbal „Cupa Iepurașului”, pe care l-a organizat, punând la dispoziția echipelor participante, formate din minori, în perioada 23.04.2021 – 24.04.2021, stadionul Dunărea 2 din municipiul Galați (cu privire la care asociația reprezentată avea drept de folosință cu titlu gratuit, în baza unui protocol încheiat anterior cu inculpata F.S.G.), împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spațiu într-o porțiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24.04.2021 un minor, care a participat la competiția sportivă menționată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-și satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porțiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mișcare și l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei și stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, au precizat procurorii anchetatori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Toți cei patru urmăriți penal sunt pușI sub acuzare șI trimiși în judecată pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

CITIȚI ȘI: Copil de zece ani din Bârlad strivit de două plăci de beton

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here