spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Sotie de fost primar, Alexandrina Matei a câstigat 500 de lei de la Vremea Nouã, la concursul „Te abonezi si câștigi” !

spot_imgspot_img
- Advertisement -

PREMIATÃ … Alexandrina Matei, din comuna Bãcani, se numãrã printre cei cinci câștigãtori ai concursului „Te abonezi si câștigi” – luna aprilie. Norocul i-a surâs chiar de Paste si s-a bucurat nespus. „Nu mã asteptam sã mã numãr printre câstigãtori, dar iatã cã Dumnezeu a vrut sã-mi facã o bucurie. Mã bucur mult de acest premiu”, ne-a spus Alexandrina. Nãscutã în iunie 1957, la cei 66 de ani ai ei, este o fericitã pensionarã! Pe toatã durata interviului, Alexandrina a zâmbit încontinuu, ne-a spus cã este foarte încântatã cã se numãrã printre câstigãtori, mai ales cã este o abonatã fidelã, de peste 12 ani, la ziarul nostru. Este sotia fostului primar al comunei Bãcani, din perioada 2012-2016, Constantin Matei, care de altfel a si însotit-o la redactie pentru a-si ridica premiul.

Cu Alexandrina Matei discutia a decurs excelent, ea emanând doar bucurie. Iar sotul ei, Nea Matei, cum îi spuneam noi ziaristii când acesta era seful Cantinei Sociale al Primãriei Bârlad, o sustinea mereu si o completa, tot cu zâmbetul pe buze. Ne-au spus amândoi cã au un singur copil, mecanic auto la Timisoara si cã au doi nepoti. Când am întrebat-o pe Alexandrina de ce n-au fãcut si ei doi copii, ci doar unul singur, în hohote de râs, ambii soti, Nea Matei si Alexandrina, ne-au spus cã nu aveau timp… asa erau de ocupati. Cert este cã veselia celor doi a fost molipsitoare si revigorantã. Ne-au povestit si de faptul cã s-au abonat la ziar în 2012, când Nea Matei a ajuns primar la Bãcani si de atunci lunã de lunã sunt abonati la ziarul Vremea Nouã. „Chiar dacã nu ne gãsim cu postasul, acesta ne aboneazã din oficiu, stiind cã vrem ziarul neapãrat. Ziarul este foarte bun! Sunt stiri care ne intereseazã, sunt informatii foarte bune si drept sã vã spun chiar vã admirãm pe dumneavoastrã, ziaristii! Cum stãm acum mai mult acasã, ambii fiind pensioari, cum primim ziarul, cum îl deschidem curiosi ca sã vedem ce s-a scris de pe la Bârlad, prima datã, apoi citim tot! Ne place curajul dumneavoastrã, al jurnalistilor de la acest ziar, cã arãtati realitatea! Bravo!”, a spus Alexandrina, secondatã imediat de aprobarea categoricã a lui Nea Matei.

„Vrem si programul TV în ziar, se poate?”

Familia Matei a continuat sã ne spunã cã informatiile din ziar sunt la zi! Nea Matei însã a avut si obiectiuni, privind ceva ce lipseste din paginile de la Vremea Nouã. „Ne place tot, dar am constatat cã nu mai dati în ziar si programul TV! De ce? E foarte util pentru cei de la tarã, cã se orienteazã când e vreun film, ori vreo emisiune ce le place… Eu unul simt destul de acut lipsa acestui program TV din paginile lui. Era pânã acum în ziar, dar nu stiu de ce s-a scos”, a spus Nea Matei, fostul primar al comunei Bãcani. A prins curaj si doamna Alexandrina Matei, precizând cã are si ea obiectiuni! „Era cândva în ziar o rubricã cu sfaturi pentru gospodari, cu retete, era foarte bunã rubrica! Acum facem abonament din 6 în 6 luni, ca sã nu stãm dupã postas si vã spun sincer, tare bunã mai era rubrica respectivã pentru gospodari si gospodine”, a spus … Alexandrina, gospodina familiei Matei.

Banii de la premiu vor merge la o mãtusã, care este în spital!

Alexandrina s-a bucurat enorm pentru premiu, nu pentru cã nu ar avea cu ce sã facã pastele, ci pentru cã poate ajuta o persoanã din familie care de ieri este în spital. „Cu acesti bani, voi ajuta o mãtusã de a mea, care este internatã în spital la Bârlad. Este singura mãtusã pe care o mai am si am zis cã sã o ajut cu ce îi trebuie, pentru cã are o pensie destul de micã! O iubesc nespus si trebuie sã o ajut!”, a spus Alexandrina, iar în ochi i-au apãrut lacrimile. Dar a schimbat imediat subiectul si ne-a povestit cã bãtrâna ei mamã, când primea pensia, prima datã plãtea abonamentul la Vremea Nouã si telefonul! „Astea douã lucruri îi spunea postasului cã sunt vitale. Ziarul Vremea Nouã era pentru noi, ni-l plãtea ea, drept multumire cã stãtea la noi, la tarã, la Bãcani, unde aveam grijã de ea!”, a încheiat Alexandrina discutia cu redactorii Vremea Nouã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.