Soțul unei polițiste, prins la Vama Albița, a fost extrădat! Libertatea sa va fi „jucată la ruleta rusească”!

PEDEAPSĂ… Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de autoritățile ruse în ceea ce îl privește pe Mihail Ciubotărescu, prins în martie de polițiștii vasluieni la Vama Albița. Bărbatul, cu cetățenie de Republica Moldova, era căutat de autoritățile din Federația Rusă pentru săvârșirea de infracțiuni în sfera economică. Se pare că bărbatul ar fi lucrat la un Casino de pe teritoriul Federației Ruse, încălcând legile acestei țări și a fugit, încercând să treacă granița în România, unde a fost oprit și predat la IPJ Vaslui, în vederea repatrierii. La audierile făcute în sistem video, Ciubotărescu ar fi susținut că este soțul unei polițiste din Rusia. „Instanța constată întrunite condițiile legale ale extrădării lui Mihail Ciubotărescu. Constată lipsa motivelor legale, obligatorii sau facultative de refuz al extrădării. Constată că persoana nu a consimțit să fie extrădată. Admite cererea de extrădare formulată de către autoritățile competente din Federația Rusă, respectiv de Parchetul General al Federației Ruse”, este sentința dată, așa că Ciubotărescu va fi trimis „ramburs” în Rusia, unde va trebui să-și joace libertatea „la ruleta rusească”.

Soțul unei polițiste din Rusia, prins de polițiștii de frontieră de la Vama Albița pe 22 martie că voia să treacă frontiera, a fost făcut „pachet” de magistrații ieșeni și extrădat în Rusia! Acesta este acuzat că ar fi organizat jocuri de noroc ilegale în apropierea Moscovei! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis cererea formulată de autoritățile ruse în cazul lui Mihail Ciubotărescu.

„Instanța constată întrunite condițiile legale ale extrădării lui Mihail Ciubotărescu. Constată lipsa motivelor legale, obligatorii sau facultative de refuz al extrădării. Constată că persoana nu a consimțit să fie extrădată. Admite cererea de extrădare formulată de către autoritățile competente din Federația Rusă, respectiv de Parchetul General al Federației Ruse, având la bază hotărârea de alegere a măsurii de reprimare sub forma de plasare în arest dispusă față de persoana sus-menționată, de către judecătorul din cadrul Judecătoriei Raionale Podolsk, regiunea Moscova. Dispune extrădarea și predarea persoanei urmărite, în vederea cercetării penale pentru comiterea infracțiunii de organizare și desfășurarea ilegală a jocurilor de noroc cu utilizarea echipamentelor de joc în afara zonei de jocuri, organizate de către un grup, asociată cu obținerea de venituri în cuantum deosebit de mare. Menține starea de arest provizoriu a persoanei extrădabile”, au menționat magistrații ieșeni.

Mihail Ciubotărescu, reținut la Albița pentru organizarea de jocuri de noroc ilegale în Moscova

În urmă cu câteva săptămâni, Mihail Ciubotărescu a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni. Aceștia afirmă că bărbatul de 32 de ani a fost reținut la graniță.

„Pe 22 martie 2021, în jurul orei 19:10, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița, din județul Vaslui, a ajuns un cetățean moldovean. După verificările efectuate de lucrătorii de la PTF Albița în baza de date, s-a constatat că el este dat în urmărire internațională prin Interpol. A fost efectuată o solicitare de extrădare de către autoritățile judiciare din Rusia. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar, ulterior, a fost prezentat instanței cu propunerea de arestare”, a subliniat procurorul Iulian Ispir, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Mihail Ciubotărescu este suspectat că, începând cu anul 2013, ar fi organizat în zona Moscovei un cazino și jocuri ilegale de noroc. Bărbatul cu cetățenie moldoveană lucra în cadrul unui cazino legal, dar, din câte se pare, în paralel, acesta ar fi organizat pe cont propriu tot felul de jocuri de noroc, fără a avea vreo licență în acest sens. Surse judiciare au afirmat că individul ar fi recunoscut că, în perioada vizată, s-ar fi aflat în zona Moscovei și că știe despre cercetarea efectuată de autoritățile judiciare ruse. Totuși, bărbatul ar fi susținut că vrea să fie cercetat pe teritoriul Republicii Moldova. Aceleași surse mai susțin că, de fapt, bărbatul este căsătorit cu o femeie de origine rusă, care lucra ca polițistă. Însă, din câte se pare, după izbucnirea scandalului, soția lui Mihail Ciubotărescu ar fi fost demisă. Întreg scandalul a ieșit la iveală în urma unei anchete de amploare efectuată de polițiștii din capitala Rusiei, Moscova.

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/sotul-unei-politiste-arestat-pentru-organizre-de-jocuri-ilegale-de-noroc/
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ