3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Spitalul Bârlad, al nimănui: în plină pandemie, unitatea sanitară NU are director medical!

AMÂNARI… Atât concursul pentru postul de manager cât și cel pentru postul de director medical s-au amânat, pe motiv că președinții comisiilor de examen, ambii profesori doctori, nu au venit la discutarea și aprobarea dosarelor depuse! (foto: Daniela Rusu, manager și director medical interimar)

INCREDIBIL… În plină pandemie de Covid-19, cu un val patru extrem de agresiv, spitalul bârlădean se confruntă cu o situație fără precedent! NU are, din luna decembrie 2020, director medical! În urma demisiei medicului Vladislav Aftene, demisie de care chiar și primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a aflat după trei luni (abia în martie a.c.), postul de director medical a rămas liber! Nici în ziua de astăzi postul nu este ocupat, astfel că medicii din spitalul bârlădean sunt conduși de un … economist! Amânările concursurilor pentru posturile de conducere ale spitalului bârlădean sunt deja penibile. Atât concursul pentru postul de manager cât și cel pentru postul de director medical s-au amânat, pe motiv că președinții comisiilor de examen, ambii profesori doctori, nu au venit la discutarea și aprobarea dosarelor depuse! Motivele nu mai contează! La concursul de manager, profesoara de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași nu a venit că era gheață pe șosea, în luna martie, iar la cel din august, pentru postul de director medical, prof.dr. Grigore Tinică, șeful Clinicii de Cardiologie din Iași, moldovean (din Republica Moldova) la origine, nu a venit pentru că, am aflat pe surse, avea de făcut o operație foarte importantă! Și uite așa, mânăriile pentru posturile cheie de la spitalul din Bârlad au făcut din acesta o instituție sanitară cu interimari la conducere, cu medici conduși de economiști, în timpul unei pandemii care ia amploare!

Niciodată de când există acest spital la Bârlad, nu s-a confruntat cu asemenea debandadă în conducerea sa! Pe 6 octombrie este data limită de depunere a dosarelor, până la orele 14.00, iar pe 7 octombrie acestea vor fi verificate, începând cu orele 10.00, urmând ca, în aceeași zi, la orele 12.00 să se afișeze rezultatele dosarelor. Concursul se va ține, dacă binevoiește Cel de Sus și nu se mai suspendă încă o dată, între 14 – 18 octombrie, iar în cazul când se vor depune contestații, afișarea rezultatelor va fi pe 21 octombrie. Am încercat să-l contactăm pe managerul spitalului, Daniela Rusu, cea care este acum și manager și director medical interimar, ca să obținem date despre această situație și să aflăm câte dosare pentru înscrierea la concursul din 14 octombrie s-au depus. Nu am primit niciun răspuns, deoarece nu a răspuns la niciun telefon și la niciun mesaj!

Singurul care a răspuns la telefon a fost medicul Oleg Tacu, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, care ne-a precizat că, deși nu este treaba Consiliului de Administrație concursul pentru ocuparea postului de director medical, ci a Comitetului Director, pe postul despre care vorbim este ca interimar numită medicul Gabriela Daniș, cea care a fost mai mulți ani director medical, în perioada managerului PSD, medicul Viorel Petcu. „Ce treabă are CA cu directorul medical? Concursul este organizat de Comitetul Director, iar director medical interimar este doamna doctor Daniș. Dar să știți că spitalul poate funcționa oricum și fără director medical, spitalul este spital”, ne-a precizat medicul Oleg Tacu.

Dacă doriți să „revedeți” cum se fac mânăriile pe funcțiile din spital, CITIȚI AICI: https://www.vremeanoua.ro/concursul-pentru-functia-de-manager-al-spitalului-dat-peste-cap-de-un-membru-al-comisiei-de-examinare/

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here